دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

رفع نیازهای مخابرات به همت شرکت‌های ایرانی/ تأمین قطعات، از نان شب فعالان صنعت مخابرات هم واجب‌تر است

صنعت مخابرات به‌عنوان یکی از ارکان اقتصاد دیجیتال نیازمند تأمین بموقع و سریع قطعات الکترونیکی است که بخشی از این تجهیزات بومی‌سازی شده و سایر قطعات باید از طریق واردات تأمین شود.
کد خبر : 633524
قطعات الکترونیکی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، کیفیت و حجم قطعات الکترونیکی در سراسر دنیا اهمیت بسیار بالایی در توسعه صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات دارد و از همین رو دولت‌ها می‌کوشند ضمن برنامه‌ریزی دقیق زمینه تولید انواع دستگاه‌های الکترونیکی را در سرزمین خود فراهم کنند.


با توجه به پیچیدگی طراحی قطعات الکترونیکی و کاربردهای متنوع این قطعات در صنایع مختلف، توسعه‌یافتگی صنعت فناوری اطلاعات و توان تولید دستگاه‌های دیجیتال در تمامی کشورها دنیا از شاخصه‌های قدرت محسوب می‌شود. از طرفی تنها کشورهایی محدود در جهان توان تولید تمامی قطعات الکترونیکی را دارند و همین موضوع سبب شده تا نوعی انحصار در زمینه تأمین تجهیزات مورد نیاز برای صنایع مختلف شکل گیرد. محدودیت تولید و اهمیت بالای قطعات الکترونیکی برای ارتقای فناوری باعث شده است کشورهای در حال توسعه به سمت بومی‌سازی این قطعات حرکت کنند.




بیشتر بخوانید:


تلاش برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات/ منابع مالی لازم برای تکمیل پروژه فیبر نوری چیست؟


توسعه صنعت فناوری اطلاعات در گرو اصلاح تعرفه سرویس‌های مخابراتی/ بومی‌سازی مودم‌های ۵G در ایران




تجهیزات الکترونیکی کاربرد بسیار گسترده‌ای در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات دارد و شرکت‌های فعال در این حوزه برای اجرای پروژه‌های خود نیازمند قطعات الکترونیکی با کیفیت و مطابق با استانداردهای بین‌المللی هستند. اگرچه مهندسان جوان و پرتلاش ایرانی در شرایطی که کشور تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه غرب قرار دارد توانسته‌اند بخش قابل توجهی از نیاز صنعت مخابرات را تأمین کنند ولی به دلایلی نظیر نبود فناوری لازم برای ساخت قطعاتی مانند تراشه‌های هوشمند فعالان صنعت فناوری اطلاعات و مخابرات ملزم به واردات تجهیزات مورد نظر خود هستند. به اعتقاد اکثر کارشناسان تأمین تجهیزات الکترونیکی از کشورهای مختلف نه تنها به معنای عدم حمایت از تولید ملی نیست بلکه بستر لازم برای توسعه فناوری را فراهم می‌کند.


رفع نیازهای مخابرات به همت شرکت‌های ایرانی/ تأمین قطعات، از نان شب فعالان صنعت مخابرات هم واجب‌تر است


در همین رابطه با محمدرضا بهنژاد، مدیر بازرگانی یکی از شرکت تأمین کننده قطعات الکترونیکی گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:


بهنژاد درباره نوع فعالیت این شرکت می‌گوید « این شرکت بیش از ۱۸ سال است که در صنعت مخابرات فعالیت می‌کند و کار اصلی آن تأمین قطعات الکترونیکی، مخابراتی و ابزار دقیق است. این شرکت دو دفتر در ایران و شهر شنزن کشور چین دارد و نمایندگی فروش نیز از سال‌ها پیش در یکی از فروشگاه‌های معتبر و شناخته شده تهران فعال است. بیش از ۱۰ سال از زمان ثبت رسمی این شرکت در کشور چین می‌گذرد.»


رقابت با سایر واردات کنندگان تجهیزات الکترونیکی با ارائه قیمت معقول


به گفته وی «تمامی فعالیت‌های این شرکت در چین به صورت قانونی انجام می‌شود و کالاهای مورد نیاز صنعت مخابرات را به ایران صادر می‌کنیم. برخی دیگر از فعالیت‌های این شرکت خرید مستقیم از شرکت‌های فناوری چینی، ثبت سفارش گمرک، حمل و ترخیص است. در نهایت تلاش می‌کنیم قیمت تمام شده برای مشتریان داخل ایران معقول باشد و رقابت خوبی با سایر تأمین کنندگان قطعات الکترونیکی داشته باشیم.»


بر اساس اعلام مدیر بازرگانی این شرکت فعال در صنعت مخابرات «در طول سال‌های فعالیت این شرکت با شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی زیادی همکاری کردیم. زمانی که مشتریان با توجه به پروژه در دست اجرا درخواست تأمین قطعات را به این شرکت می‌دهند کالاهای مورد نیاز آن‌ها را به طور دقیق تأمین می‌کنیم.»


بهنژاد در خصوص چالش‌های موجود در مسیر فعالیت این شرکت می‌گوید «عمده چالش‌های موجود در مسیر فعالیت این شرکت مربوط به مسائل اقتصادی و نوسان شدید در بازار ارزهای خارجی است. این مسئله مشکلات زیادی را برای قراردادهای ریالی این شرکت ایجاد می‌کند. از همین رو سعی کرده‌ایم در همکاری‌های دولتی به سمت قراردادهای دلاری برویم. این رویکرد کمک می‌کند تا از نظر اقتصادی متضرر نشویم. نوسان قیمت دلار مشکلاتی را برای نمایندگان و شرکت‌های طرف قرارداد این شرکت در چین نیز ایجاد کرده است زیرا درآمد به صورت ریال است ولی هزینه‌های باید به دلار پرداخته شود. در کنار تأمین قطعات الکترونیکی به صورت مستمر مشاوره فنی به مشتریان داده شود. در حقیقت می‌خواهیم مهندسی فروش داشته باشم. با این کار کمک می‌کنیم تا اطلاعات خریداران را افزایش دهیم و آن‌ها صرفاً فروشنده محصول نباشند.»


رفع نیازهای مخابرات به همت شرکت‌های ایرانی/ تأمین قطعات، از نان شب فعالان صنعت مخابرات هم واجب‌تر است


تأمین قطعات استاندارد در کوتاه‌ترین زمان ممکن


به اذعان این فعال صنعت مخابرات «در نهایت می‌کوشیم به شرکتی تبدیل شویم که به عنوان مرجع کامل قطعات الکترونیکی شناخته شود. قطعاً اگر فعالان صنعت مخابرات بدانند چه قطعات الکترونیکی در کشور موجود است و امکان واردات چه قطعاتی نیز وجود دارد با سرعت و کیفیت بیشتر می‌توانند اهداف خود را محقق کنند.»


به گفته بهنژاد «چون هنوز زمان زیادی از شروع فعالیت دولت سیزدهم نگذشته است این شرکت تأثیر برنامه‌های دولت را درک نکرده و باید منتظر باشیم تا اثرگذاری پروژه‌هایی مثل شبکه ملی اطلاعات را در آینده ببینیم. در هر صورت چنین برنامه‌هایی برای ایجاد تحول در صنعت مخابرات خیلی موثر است. تحول در صنعت مخابرات برای تمام شرکت‌های فعال در صنعت مخابرات مفید است و به توسعه فعالیت‌های آن‌ها کمک می‌کند.»




بیشتر بخوانید:


دیپلماسی فناوری زمینه توسعه صنعت فناوری اطلاعات را فراهم می‌کند/ بی‌اثر کردن تحریم‌ها با تحقق شبکه ملی اطلاعات


غفلت از صنعت فناوری اطلاعات صدمات زیادی را به کشور وارد کرد/ استفاده از ابزار دیپلماسی برای دستیابی به اهداف اقتصاد دیجیتال




مدیر بازرگانی این مجموعه تأمین کننده قطعات الکترونیکی می‌گوید «این شرکت نیاز زیادی به حمایت‌های دولتی ندارد زیرا در پروژه‌هایی که تاکنون داشتیم به دنبال مسیری برای تأمین سریع قطعات برای مشتریان بوده‌ایم. عمده تلاش این شرکت به گسترش ارتباط با شرکت‌های بزرگ فناوری در چین معطوف شده است و از همین رو سیاست‌های کلان و ارتباطات دیپلماتیک بر فعالیت این شرکت تأثیر می‌گذارد. ارتباط خوب با شرکت‌های چینی به این مجموعه کمک کرده است تا قطعات مورد نیاز صنعت مخابرات ایران را با قیمت و کیفیت خوبی خریداری و به ایران صادر کند. به نظر بنده ثبات اقتصادی در کشور بهترین حمایت از صنعت مخابرات است.»


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب