بررسی حجم سیلابهای جنوب کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، وقوع سیلهای ویرانگر هر ساله در سراسر دنیا خسارهای زیادی را به بار میآورد و جان هزاران انسان را به خطر میاندازد. در حقیقت سیل یکی از خطرناکترین و خسارتزاترین حوادث طبیعی است که به دلایل مختلف رخ میدهد. اگرچه بسیاری از مردم تصور میکنند وقوع سیل قابل پیشبینی است ولی تجربه سیلابهای سنگین در ایران و سایر نقاط جهان نشان داده است نمیتوان وقوع این حادثه طبیعی را به طور دقیق پیشبینی کرد و تقریباً در تمامی موارد سیل مردم غافلگیر میشوند.
بیشتر بخوانید:
ماشینهای فضایی کنترل آتشسوزی در جنگلها را تسهیل میکنند
کارشناسان حوادث طبیعی علل متعددی را برای وقوع سیل ذکر کردهاند و یکی از مهمترین آنها عدم رعایت حریم رودخانهها و ساختوساز غیرمجاز در این مناطق است. بررسیها حاکی از آن است که ساختمانسازی در حاشیه روخانهها عرض این مسیلهای طبیعی را کاهش داده و باعث میشود در زمان بارندگی حجم زیادی از آب با شدت و سرعت زیادی در مسیری باریک جریان یابد. از همین رو دستگاههای مختلفی در کشور مسئولیت نظارت بر فعالیتهای عمرانی در حاشیه رودخانهها را بر عهده دارند. از طرفی دخالتهای نادرست انسانها در طبیعت موجب به خطر افتادن حیات جانداران و تغییر در اکوسیستم طبیعی یک منطقه میشود.
در روزهای اخیر مناطقی از استان سیستانوبلوچستان درگیر سیل شده و متأسفانه سیلاب سنگین خسارتهای زیادی به منازل ساکنان و جادههای مناطق جنوبی این استان وارد کرده است. به گفته معاون راهداری ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای جنوب سیستانوبلوچستان وقوع سیل بیش از ۸۰۰ میلیارد به راههای این استان خسارت مالی به بار آورده است. در ادامه نقشهای از سیلاب جنوب کشور که با استفاده از تصاویر ماهوارهای تهیه شده است را مشاهده میکنید. مناطق متأثر از سیلاب داخل کادر قرمز رنگ در دامنه رنگ آبی تا فیروزهای مشخص شده است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/