تأثیر کیفیت کالری روی حفظ سلامتی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، کالری به واحد انرژی گفته میشود که محتوای انرژی موجود در غذا را برحسب کیلوکالری نشان میدهد. کالری از دیدگاه ترمودینامیک، به عنوان مقدار انرژی موردنیاز برای افزایش دمای یک کیلوگرم آب به یک درجه سانتیگراد تعریف شده است. ترمودینامیک شاخهای از علوم طبیعی است که به بحث راجع به گرما و نسبت آن با انرژی و کار میپردازد.
این بحث زمانیکه به سلامت و تعادل انرژی انسان برمیگردد، نشان میدهد که کالریها باهم برابر نیستند. برای مثال، در بعضی از مطالعات گزارش شده که رژیمغذایی حاوی پروتئین بالا، کم کربوهیدرات یا ترکیبی از این دو باعث کاهش وزن بیشتر نسبت به رژیمغذایی با سایر سطح چربی، پروتئین و کربوهیدرات میشود.
اگر میزان کالری در غذای مصرفی یکسان است، نباید افراد انتظار داشته باشند تفاوت کاهش وزن با مصرف کالری یکسان وجود داشته باشد. متخصصان تغذیه میگویند؛ عوامل بسیاری وجود دارد که روی کالری بدن تأثیر میگذارد. شیمیدان ها با همکارانشان سیستمی ابداع کردند تا متوجه شوند که غذاهای مختلف چقدر انرژی یا در معنای دیگر چند کالری دارد. اساسا آنها نمونههای اولیه غذا را سوزاندند و میزان انرژی را که به شکل گرما آزاد میشود، ثبت میکنند.
طبق گفته دانشمندان، انرژی موجود در موادغذایی که میتواند در آزمایشگاه سوزانده شود، دردسترس بدن نیست. دانشمندان این نوع انرژی را انرژی قابل متابولیسم مینامند. این انرژی تفاوت بین انرژی کل غذای مصرف شده و انرژی است که از بدن انسان، بهصورت هضمنشده در مدفوع و ادرار خارج میشود. شیمیدانها برای هر یک از سه درشت مغذیها از جمله پروتئینها، کربوهیدراتها و چربیها درصدی از کالری موجود در آنها را بسیار دقیق ابداع کرده است. این میزان از کالری در واقع قابل سوخت و ساز هستند.
افراد باید بدانند که برای حفظ سلامتی خود، بیشتر روی کیفیت کالری مصرفی تا کالری شمارش تمرکز کنند. محققان میدانند که کالری غذاهای مختلف تأثیرات متفاوتی بر سیری، پاسخ انسولین، فرآیند تبدیل کربوهیدراتها به چربی و مصرف انرژی متابولیک دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/