دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا مطرح کرد؛

شناسایی ۳۴ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون/ هنوز الگوی خاصی برای سویه اُمیکرون متصور نیستیم

جماعتی گفت: باتوجه به شناسایی ۳۴ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون در کشور و پراکندگی آن، هنوز الگوی خاصی را برای این سویه متصور نیستیم و میزان ابتلا به اُمیکرون در کشور بیشتر از موارد مطرح شده است.
کد خبر : 631218
سویه جدید امیکرون



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، حمیدرضا جماعتی در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین و بهترین واکسن، در دسترس‌ترین آن است و اگر زمان واکسیناسیون باشد و انجام نشود، می‌تواند باعث اوج گرفتن بیماری شود. واکسن‌های مورد نظر برای گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال در ایران، سینوفارم و پاستوکووک است و این دو واکسن، تاییدیه‌های لازم از سازمان غذا و دارو برای تزریق به این گروه سنی را دارند.


وی افزود: سویه دلمیکرون، قوی و قدرتمند است اما در حال حاضر بیشتر جنبه تئوریک دارد و دانشمندان براساس اینکه هم ویروس دلتا و هم اُمیکرون در جهان وجود دارد و با احتمال ترکیب این دو سویه، صحبت از احتمال مشاهده جهش دلمیکرون می‌کنند که از نظر سرایت زایی به اُمیکرون و از نظر شدت و درگیری ریه و مرگ و میر، می‌تواند شبیه دلتا باشد.


دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: بحث بر سر وجود سویه اُمیکرون تاکنون نظری و تئوریک بوده و یکی دو کشور هم گزارش‌هایی از این سویه اعلام کرده‌اند، اما هنوز در مجامع علمی و جهانی، این سویه مورد تایید قرار نگرفته است.


جماعتی اظهار کرد: امروز جلسه کمیته علمی در مورد درمان سرپایی بیماران مبتلا به کرونا بود. با توجه به اینکه چندین دارو برای بیماران کرونا مورد تصویب سازمان غذا و دارو در سایر کشورها قرار گرفته بود، بحث این است که آیا این داروها در مورد بیماران سرپایی مورد استفاده قرار گیرد یا خیر.

وی افزود: یکی از داروهای مطرح، رمدسیویر است که قبلا در کشور استفاده شده بود اما در مطالعات اخیر ثابت شده که اگر رمدسیویر در یک دوره ۳ روزه به جای ۵ روز، مورد استفاده قرار گیرد و در بیماران سرپایی که واکسینه نشده و در مراحل اولیه بیماری بوده و بیماری‌های زمینه‌ای یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می‌تواند به میزان زیادی یعنی بیش از ۷۰ درصد، جلوی پیشرفت بیماری را گرفته و از بستری شدن بیماران در بیمارستان‌ها و بخش‌های مراقبت‌های ویژه، پیشگیری کند.


دبیر کمیته علمی کشوری کرونا بیان کرد: در جلسه امروز در مورد داروی مولیپیراویر نیز بحث شد اما هنوز اطلاعات کافی در مورد این دارو در دسترس نیست. در مطالعات اخیر، نشان داده شده که دارو حدود ۳۰ درصد در جلوگیری از پیشرفت بیماری و بستری شدن بیماران، اثربخشی داشته بنابراین مورد تصویب قرار نگرفت و مقرر شد که اگر اطلاعات بیشتری در مورد آن در سایر کشورها وجود داشته باشد، در هفته‌های آینده مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که نتایج بهتری داشت، دوباره در کمیته علمی مطرح شود.


جماعتی افزود: در مورد داروی پسکلووید که سازمان غذا و داروی آمریکا به عنوان اولین داروی خوراکی ضد کرونا ویروس برای بیماران سرپایی به آن مجوز داده نیز بحث و بررسی های زیادی شد. اگرچه سازمان غذا و داروی آمریکا این دارو را تایید کرده اما هنوز در آمریکا مورد استفاده قرار نگرفته و مقرر شد باتوجه به احتمال پیک ششم کرونا، کمیته علمی باتوجه به مطالعات اثربخشی بالا، این دارو را برای بیماران زمینه ای و تجویز و استفاده در ۵ روز اول بیماری، تایید کرد.


وی ادامه داد: کمیته علمی به سازمان غذا و دارو پیشنهاد می‌دهد که داروی پکسلووید را به لیست دارویی کشور اضافه کند و در صورتی که مطالعات بیشتری از این دارو منتشر شد و با پیک‌های کرونا روبه‌رو باشیم، ساخت آن در کشور آغاز شده باشد و مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گیرد. این دارو می‌تواند به صورت مطالعات بالینی و آزمایشی برای پژوهش و یا پس از تایید این دارو توسط سایر کشورها، بر اساس پروتکل‌هایی که تهیه می‌شود، مورد استفاده قرار گیرد.


دبیر کمیته علمی کشوری کرونا بیان کرد: باتوجه به شناسایی ۳۴ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون در کشور و پراکندگی آن، هنوز الگوی خاصی را برای این سویه متصور نیستیم اگرچه از نظر مطالعات اپیدمیولوژی می‌گوییم که یک مورد معادل بیش از ۱۰ مورد ابتلا است بنابراین میزان ابتلا به اُمیکرون در کشور بیشتر است.


جماعتی گفت: اُمیکرون بیشتر در افراد جوان گزارش شده است اما شیوع آن در بین دانش آموزان، مورد تایید نیست. از نظر کمیته علمی، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در صورتی مورد تایید است که پروتکل‌های بهداشتی به طور کامل رعایت شود و وزارت علوم و آموزش و پرورش باید پایش‌های لازم را داشته باشند که پروتکل‌ها رعایت شود چون در غیر این صورت، مدارس و دانشگاه‌ها می‌توانند عاملی برای پیک بیماری کرونا با اُمیکرون باشد چراکه این سویه نسبت به دلتا، بیشتر در جوانان و نوجوانان و اطفال دیده می شود.


انتهای پیام/۴۱۷۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب