دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1400 - 10:56
ستاری مطرح کرد؛

استخدام بزرگترین خیانت به جوانان/ تفکر کارمندی، خلاقیت را از بین می‌برد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: استخدام بزرگترین خیانتی است که می‌توان به جوانان و دانش‌آموزان کرد. استخدام به معنی از بین بردن خلاقیت‌ها و نوآوری‌های ذهنی است.
کد خبر : 631100
سورنا ستاری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، صبح امروز آئین افتتاحیه خانه خلاق و نوآوری‌دانش‌آموزی در مرکز آینده‌سازان تهران برگزار شد. در این مراسم سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: یکی از نقطه ضعف‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همین عدم توجه به حوزه‌های دانش‌آموزی است. براین باورم که بزرگی نهاد آموزش و پرورش کشور باعث شده نتوانیم تاثیرگذاری و تمرکز کافی در حوزه دانش‌آموزی داشته باشیم.


وی افزود: در گذشته اگر کسی در محیط دانشگاهی ابراز می‌کرد که می‌خواهد کسب و کار و شرکتی ایجاد کند، خیانتی به نظام علمی کشور بود. حال این نگرش به کلی تغییر کرده و دانشگاه‌ها و وزرا دیگر چنین جهت‌گیری‌هایی ندارند. جهت‌گیری دانشگاه‌ها به این سمت حرکت کرده که دانشگاه باید در خدمت مردم باشد. دانشگاه باید در مسیر تولید محصول حرکت کند و باید مشکلات مردم را حل کند که همه این مسائل در ۸ سال گذشته نشان از یک تغییر در جهت‌گیری‌ها دارد. بارها تاکید کرده‌ام که مشکل اصلی مملکت مسائل فرهنگی است. فرهنگ توسعه باید اصلاح شود. در کشور مسیر توسعه را کاملا برعکس طی کردیم. اول مسائل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را مورد توجه قرار دادیم بعد از آن به مسائل فرهنگی پرداختیم.


ستاری خاطر نشان کرد: این فرهنگ به دانش‌آموزان به غلط تزریق شده و بچه‌ها در سیکلی تحصیل می‌کنند که پس از پایان تحصیلات مدرسه و دانشگاهی در یک ارگان استخدام شوند و این غایتی است که برای جوانان در نظر گرفته شده و در آن برای کارآفرینی ارزشی قائل نیستند. این عقیده را دارم که استخدام بزرگترین خیانت به نوآوری و خلاقیت جوانان است. استخدام به معنی از بین بردن نوآوری و اعتماد با نفس بشریت است.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: نوآوری نیاز به یک ذهن و فکر وحشی و فضایی دارد که این فکر را پیاده کند. نمی‌گویم کارمندی امر بدی است لیکن تفکر و فرهنگ کارمندی امر مثبتی نیست. البته کارمندان خلاقی هم وجود دارند که به دنبال تغییر در اطراف خود هستند ولی آنقدر قوانین سخت‌گیرانه است که فرد باید در همان مسیر کارمندی حرکت کند. این مهم است که جوانان را با فرهنگ کارآفرینی بار بیاوریم که به اینکه تغییر و حرکتی در جامعه ایجاد کردند به خود ببالند.


وی در پایان افزود: تغییر این ساختارهای فکری غلط نیازمند سرباز و لشکر بوده و امری طولانی مدت است. اینکه دائما از اکوسیستم نوآوری صحبت می‌کنیم به این معناست که اکوسیستم همچون جنگلی است که اگر یک درخت در آن قطع شود چندین درخت سبز می‌شود. برای مثال کشورهای عربی منطقه سال‌هاست که تنها با پول می‌خواهند امکانات را تنها با خریداری آن‌ها در کشور خود ایجاد کنند اما هیچگاه این امکانات پیشرفته‌ای که در این کشورها همچون امارات وجود دارد تبدیل به اکوسیستم نمی‌شوند و زایش ندارند و زیست‌بوم دانش و فناوری در اینگونه کشورها در کار نیست.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب