دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عضویت دانشکده عمران دانشگاه تهران در شبکه آزمایشگاهی کشور

آزمایشگاه «سنجش و پایش آب و محیط‌زیست» دانشکده عمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران به عضویت شبکه آزمایشگاهی کشور درآمد.
کد خبر : 629341
تجهیزات آزمایشگاهی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه تهران ، رضا غیاثی سرپرست آزمایشگاه سنجش و پایش آب و محیط‌زیست دانشکده عمران دانشگاه تهران از خریداری تجهیزات جدید برای این آزمایشگاه خبر داد و درباره پیوستن این آزمایشگاه به شبکه آزمایشگاهی کشور، گفت: برای اینکه گستره ارائه خدمات به جامعه علمی و بخش‌های مختلف صنعت را توسعه دهیم، پیگیری‌ها برای عضویت در شبکه آزمایشگاهی را آغاز کردیم.


وی بابیان اینکه عضویت فعال آزمایشگاه سنجش و پایش آب و محیط‌زیست دانشگاه تهران بعد از عقد قرارداد بین دانشکدگان فنی و سامانه آزمایشگاهی کشور، نهایی و عملیاتی شده است، افزود: برای محققان و آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی، این شرایط فراهم است تا ضمن حمایت مستقیم مالی از محققانی که برای پژوهش خود آزمایش لازم دارند، از آزمایشگاه‌ها هم به‌صورت غیرمستقیم حمایت شود.


سرپرست آزمایشگاه سنجش و پایش آب و محیط‌زیست دانشکده عمران دانشگاه تهران از آماده و فعال بودن تجهیزات و مناسب بودن شیوه ارائه خدمات به‌عنوان شرط لازم برای عضویت آزمایشگاه‌ها در شبکه آزمایشگاهی نام برد و در معرفی خدماتی که در این آزمایشگاه به محققان و بخش‌های مختلف ارائه می‌شود، گفت: آزمایش‌های مربوط به اندازه‌گیری پارامترهای کیفی آب‌وخاک و هوا در این آزمایشگاه قابل انجام است.


وی افزود: در این آزمایشگاه، انواع مختلف پارامترهای کیفی برای نمونه‌های آب‌وخاک اندازه‌گیری و گزارش می‌شود و این گزارش‌ها در بیشتر مواقع مورد اعتماد آزمایشگاه‌های محیط‌زیست نیز قرار دارد. دستگاه‌های این آزمایشگاه برای اندازه‌گیری مشخصات جریان و کیفیت آب مخازن سد، رودخانه و سواحل و همین‌طور آب‌های زیرزمینی و آب چاه‌ها استفاده می‌شوند و می‌توان پارامترهای کیفی نظیر سختی، pH، نیترات، جلبک و دیگر موارد را به‌صورت محلی اندازه‌گیری کرد.


رضا غیاثی ادامه داد: قسمت دیگر دستگاه‌های این آزمایشگاه، تجهیزات ژئوفیزیکی هستند و می‌توانند برای شناسایی‌هایی مشخصات لایه‌های زیرسطحی و زیرزمینی استفاده شوند. این تجهیزات ژئوفیزیکی، هم‌چنین می‌توانند آلودگی آب زیرزمینی، آلودگی خاک، لایه‌بندی خاک و هم‌چنین وجود سفره‌های زیرزمینی را شناسایی کنند و شامل تجهیزات ژئوالکتریکی نیز تجهیزات GPR هستند که قابلیت شناسایی لایه‌بندی را دارد.


سرپرست آزمایشگاه سنجش و پایش آب و محیط‌زیست دانشکده عمران در ادامه به وجود تجهیزات کم¬نظیری چون دستگاه ROV در این آزمایشگاه اشاره کرد و در مورد قابلیت¬های این دستگاه گفت: این دستگاه که مخصوص شناسایی‌های زیردریا و آب‌های عمیق است می‌تواند تا عمق ۳۰۰ متر حرکت کند و عملیات بازرسی و شناسایی مثل بازرسی لوله‌های زیردریاها و نشت از لوله‌ها، پایداری پایه‌های سکوهای دریایی، شناسایی دریچه‌های سدها که در زیر عمق آب هستند و جاهایی که امکان حضور غواص نیست را انجام دهد.


با استفاده از این دستگاه شناسایی به‌صورت آنلاین انجام می‌شود و دستگاه می‌تواند با فیلم‌برداری از محل شناسایی اطلاعات لازم را در اختیار کسانی که با دستگاه کار می‌کنند قرار دهد تا متخصصان با دقت بیشتری روی مشکل موجود تمرکز کنند.
ایشان اضافه کرد: علاوه بر این، آزمایشگاه «سنجش و پایش آب و محیط‌زیست» دانشکده عمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران تعدادی دستگاه اندازه‌گیری مشخصات جریان باد و کیفیت هوا برای بررسی مطالعات میدانی آلودگی هوا نیز در اختیار دارد.
استاد دانشکده عمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، اندازه‌گیری میدانی را یکی دیگر از خدمات آزمایشگاه سنجش و پایش آب و محیط‌زیست برشمرد و افزود: علاوه بر ارائه خدمات در محل آزمایشگاه، دارای تجهیزاتی هستیم که مربوط به اندازه‌گیری‌های میدانی است و بدون اینکه نمونه را به آزمایشگاه منتقل کنند، می‌توانیم پارامترهای کیفی آب‌وخاک را در محل اندازه‌گیری کنیم. برخی تجهیزات ما این قابلیت را دارد که بتوان به محل موردنظر برده و نمونه‌برداری و اندازه‌گیری در همان محل انجام شود.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب