دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آبان 1400 - 12:15
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۶۱؛

رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک

طی هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 620436
فناوری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


به‌کارگیری هوش مصنوعی برای تربیت روبات‌های هوشمند


گروهی از مهندسان آلمانی به‌تازگی نرم‌افزاری را طراحی کردند که رفتار نژادپرستانه را در روبات‌های هوشمند تشخیص می‌دهد. این برنامه مجهز به فناوری هوش مصنوعی است و به‌سادگی می‌تواند هر نوع صحبت نژادپرستانه را در روبات‌ها شناسایی کند.


به گفته یکی از طراحان این نرم‌افزار «روبات‌ها نیز ممکن است به دلیل دریافت الگوریتم‌های غیراستاندارد رفتار نژادپرستانه از خود نشان داده و به کاربران مختلف سرویس‌های یکسانی را ارائه نکنند. از همین رو لازم است با استفاده از هوش مصنوعی از بیشتر شدن چنین رفتارهایی در ماشین‌ها جلوگیری کرد. برای تکمیل بانک اطلاعاتی این نرم‌افزار بیش از ۱.۷ میلیون نمونه رفتار نژادپرستانه از روبات‌ها و انسان‌ها جمع‌آوری شده است. توانایی یادگیری این نرم‌افزار محدود نیست و به مرور زمان هماهنگی بیشتری با روبات‌های مختلف و کاربران پیدا می‌کند.»




رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


عدم توجه سازمان مدیریت بحران با گدازه‌های دماوند


در حال حاضر قله دماوند با ۵ هزار و ۶۱۰ متر ارتفاع به‌عنوان بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه شناخته می‌شود؛ کوهی که شهرها و روستاهای سه استان تهران، مازندران و سمنان در نزدیکی آن قرار دارند. آخرین فعالیت این کوه آتشفشانی به ۷ هزار سال پیش برمی‌گردد اما طی دو سال اخیر بروز چند زمین‌لرزه در اطراف تهران و دماوند و همچنین انتشار برخی تصاویر خروج گاز از دهانه آتشفشان دماوند، شایعه فعالیت مجدد آن را تقویت کرده است؛ شایعه‌ای که بارها تکذیب شده است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


آتشفشان دماوند خاموش نیست




جلیل قلمقاش، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم زمین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور می‌گوید «عمر آتشفشان دماوند حدود دو میلیون سال است. این آتشفشان به تناوب چندین بار طی ۶۰۰ هزار، ۴۰۰ هزار ، ۲۰۰ هزار ، ۶۵ هزار ، ۲۵ هزار و ۷ هزار سال پیش فوران کرده است. بر اساس اطلاعات موجود، این کوه آتشفشانی آخرین بار حدود ۷ هزار سال پیش فوران گدازه داشته است. البته ممکن است فعالیت جوان‌تری داشته باشد که هنوز نتوانسته‌ایم با روش‌های علمی زمان آن را تعیین سن کنیم.»




رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان


طبق بررسی‌های انجام شده توسط اخترشناسان جرم سیاه‌چاله‌ها غالباً نسبت به پیش‌بینی‌های اولیه بیشتر است و همین موضوع سبب شده نظریه رشد جرم سیاه‌چاله‌ها همزمان با انبساط کیهان مطرح شود. جزئیات علمی موجود در این نظریه می‌تواند حساسیت رصدخانه‌ها را نسبت به امواج گرانشی بیشتر کرده و دانشمندان را قادر سازد که جرم سیاه‌چاله‌ها را با دقت بالاتری اندازه‌گیری کنند.


فراوان‌ترین نوع سیاه‌چاله‌ها در کیهان سیاه‌چاله‌هایی هستند که جرم آن‌ها قابل مقایسه با جرم خورشید است و به نام «سیاه‌چاله‌های ستاره‌ای» شناخته می‌شوند. تعدادی از سیاه‌چاله‌های کشف‌شده توسط سازمان‌های فضایی جرمی ۳۰ برابر بیشتر از جرم ستاره منظومه شمسی دارند. جرم سنگین‌ترین و بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ای که تاکنون کشف شده است ۶۵ تا ۸۵ برابر خورشید است. به نظر می‌رسد جرم این سیاه‌چاله‌ها ثابت نیست و با رشد کیهان و بلعیدن اجرام آسمانی، نور و گردوغبار سنگین‌تر می‌شوند.




رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


اکنون ایران نیز در زمره کشورهایی قرار دارد که توانسته است با بهره‌گیری از دانش روز، به فناوری ساخت روبات جراح دست پیدا کند. محققان علوم پزشکی دانشگاه تهران در حال حاضر موفق به ساخت روبات جراح سینا شده‌اند. روباتی که ۱۶ مفصل آن مجهز به موتور الکتریکی است و می‎‌تواند ظریف‌ترین عمل‌های جراحی را انجام دهد.




بیشتر بخوانید:


روبات‌ها در هر ۳۰ ثانیه یک عمل جراحی انجام می‌دهند




به گفته علیرضا میرباقری، طراح روبات جراحی سینا «هم اکنون روبات‌ها حوزه‌های مختلف رشته پزشکی را در بر گرفته‌اند و کاربردهای زیادی در مباحث درمان و تجهیزات پیدا کرده‌اند و می‌توانند در این حوزه‌ها خدمات‌رسانی کنند. روبات‌ها قادرند کارهای تکراری و طاقت‌ فرسا را با دقت بیشتری از انسان‌ها انجام دهند از این رو امروزه از روبات‌ها برای انجام مداخلات پزشکی و فرایندهای توانبخشی و مراقبت‌های پس از درمان استفاده زیادی می‌شود.»




رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


سریع‌ترین رَم جهان تولید می‌شود


شرکت سامسونگ به‌تازگی برنامه خود برای طراحی رَم ۶۴ گیگاباتی را اعلام کرده و به نظر می‌رسد در آینده‌ این قطعات الکترونیکی پرکاربرد را به بازار عرضه می‌کند. در صورتی که سامسونگ موفق به طراحی این تراشه هوشمند شود خود را به‌عنوان سازنده سریع‌ترین رم جهان معرفی می‌کند و می‌تواند توجه بسیاری از شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند را به این محصول جلب کند.


گفته می‌شود این تراشه اطلاعات دریافتی را با سرعت ۸.۵ گیگابایت بر ثانیه پردازش کرده و انتقال می‌دهد. مدیران این شرکت مطرح کره‌ای مدعی هستند تراشه ۶۴ گیگابایتی در دستگاه‌های مختلف پشتیبانی می‌شود و می‌توان از آن‌ها در مدل‌های مختلف گوشی‌ هوشمند استفاده کرد. نسل کنونی رم‌های سامسونگ که با نام «LPDDR۵» شناخته می‌شود داده‌های دریافتی را با سرعت ۶.۴ گیگابایت انتقال می‌دهد. در واقع سرعت تراشه‌های جدید سامسونگ ۳۰ درصد بیشتر از رم‌های کنونی است.




رشد سیاه‌چاله‌ها همزمان با بزرگ‌تر شدن کیهان/ ایران؛ در جمع کشورهای صاحب فناوری جراحی روباتیک


پرهیز از جاده‌سازی برای فعالیت بی‌قیدوشرط اپلیکیشن‌های خارجی


در یک تا دو دهه گذشته فضای کسب‌وکار در کشور دچار تغییرات بزرگی شده و اکنون میلیون‌ها نفر از مردم به‌واسطه فعالیت در فضای مجازی امرار معاش می‌کنند. درواقع این بنگاه‌های اقتصادی کوچک در بستر وب خدمات متنوعی را به عموم مردم ارائه داده و نیازهای کاربران را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف می‌سازند. به اعتقاد کارشناسان کسب‌وکارهای اینترنتی پایه اقتصاد دیجیتال هستند و حمایت از آن‌ها موجب توسعه این حوزه اقتصادی می‌شود. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


جلوی فعالیت بی‌قیدوشرط اپلیکیشن‌های خارجی را بگیریم




شرکت‌های دانش‌بنیان در سراسر کشور برای توسعه کسب‌وکار خود از ابزارهای فناوری اطلاعات و فضای مجازی استفاده می‌کنند. به‌ویژه در دو سال اخیر به دلیل شیوع بیماری همه‌گیر کرونا بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف بخش زیادی از کسب‌وکار خود را به شبکه‌های اجتماعی و فروشگاه‌های اینترنتی منتقل کرده و محصولات خود را از طریق سرویس‌های آنلاین به مردم ارائه می‌دهند. با توجه به لزوم توسعه روزافزون فناوری اطلاعات در کشور از مسئولان انتظار می‌رود برنامه‌ریزی دقیقی برای حمایت از کسب‌وکارهای این حوزه کرده و زمینه ارتقای جایگاه صنعت آی‌سی‌تی در منطقه و جهان را فراهم کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب