راهاندازی پروژهای برای شناسایی فسیلهای منظومه شمسی/ شرکتهای بزرگ سازنده تلفن همراه از کاربران جاسوسی میکنند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
راهاندازی پروژهای برای شناسایی فسیلهای منظومه شمسی
برنامهریزی برای یکی از مهمترین پروژههای تحقیقاتی در منظومه شمسی انجام شده و ناسا برای اکتشاف فسیلهای موجود در سیارههای این مجموعه فضاپیمای روباتیک «لوسی» را به فضا پرتاب کرده است.
نخستین هدف تعیین شده برای فضاپیمای لوسی یکی از سیارههای نزدیک به سیاره مشتری است. دانشمندان معتقدند نمونهبرداری و بررسی فسیلهای موجود روی این سیارک میتواند اطلاعات ارزشمندی از چگونگی سابقه حیاتی در منظومه شمسی و مواد سازنده سیارههای این مجموعه را ارائه دهد. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی ناسا فضاپیمای لوسی انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید تأمین کرده و احتمالاً اولین نمونهبرداری این فضاپیما از سیارکهای اطراف مشتری در مهر ماه سال آینده صورت میگیرد.
شبکه عصبی مصنوعی مشکلات مغزی را حل میکند
رابطهای مغز و کامپیوتر (BCI) ابزارهای کمکی نوظهوری هستند که ممکن است روزی به افراد مبتلا به آسیب مغزی یا نخاعی برای حرکت یا برقراری ارتباط کمک کنند. سیستمهای BCI مبتنی بر سنسورهای قابل کاشتی هستند که سیگنالهای الکتریکی را در مغز ثبت میکند و از این سیگنالها برای هدایت دستگاههای خارجی مانند کامپیوتر یا پروتزهای روباتیک استفاده مینماید. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
پیش به سوی نسل جدید سیستمهای ارتباطی
اکثر سیستمهای BCI فعلی از یک یا دو سنسور برای نمونهبرداری چند ۱۰۰ نورون استفاده میکنند؛ اما دانشمندان علوم اعصاب به سیستمهایی علاقهمند هستند که قادر به جمعآوری دادهها از گروه سلولهای مغزی بزرگتر در شبکه عصبی مصنوعی باشند. در حال حاضر تیمی از محققان گامی کلیدی را در جهت ایجاد یک مفهوم جدید برای سیستم BCI آینده برداشتهاند. در این سیستم جدید، شبکهای هماهنگ از حسگرهای عصبی میکروسکوپی مستقل و بیسیم(هر کدام به اندازه یک دانه نمک)، برای ثبت و تحریک فعالیت مغز مورد استفاده قرار میگیرد.
شرکتهای بزرگ سازنده تلفن همراه از کاربران خود جاسوسی میکنند
میلیونها نفر در سراسر دنیا از گوشیهای شرکتهای سامسونگ، شیائومی و سایر نامهای بزرگ سازنده تلفن همراه استفاده میکنند و از همین رو اطلاعات تعداد زیادی از کاربران در اختیار این شرکتها قرار دارد. تحقیقات اخیر گروهی از کارشناسان در دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند حاکی از آن است که گوشیهای مجهز به سیستم عامل اندروید به دلیل وجود خلاءهای امنیتی اطلاعات کاربران را در اختیار هکرها قرار داده و این افراد میتوانند به راحتی به حساب کاربری صاحبان این دستگاهها نفوذ کنند.
با وجود اینکه شرکتهای سازنده تلفن همراه همواره مدعی حفظ امنیت حریم خصوصی کاربران دستگاههای خود هستند ولی به نظر میرسد بزرگترین نامهای دنیا گوشیهای هوشمند پیکربندی مناسبی برای ذخیرهسازی اطلاعات در حافظه گوشی در نظر نگرفتهاند و از همین رو امکان جاسوسی از کاربران وجود دارد. در جدیدترین مطالعه کارشناسان به غیر از سامسونگ و شیائومی محصولات گوگل، هوآوی و ریلمی نیز به شدت تحت تأثیر آسیبهای سایبری قرار دارد. تمامی اطلاعاتی که هر کاربر در گوشی خود ثبت و ذخیرهسازی میکند دارای شناسه خاصی است و در واقع با کد مخصوص دستگاه مورد استفاده کاربر ثبت میشود. در این شرایط هکرها با نفوذ به حساب کاربری صاحبان دستگاههای مجهز به سیستم عامل اندروید به تمامی دادههای ذخیرهشده با شناسه همان گوشی دسترسی پیدا میکنند.
حمایت از کسبوکارهای اینترنتی تسهیلکننده تحقق شبکه ملی اطلاعات
در یک دهه گذشته فضای کسبوکار در کشور دچار تغییرات بزرگی شده و اکنون میلیونها نفر از مردم به واسطه فعالیت در فضای مجازی امرارمعاش میکنند. به اعتقاد کارشناسان کسبوکارهای اینترنتی پایه اقتصاد دیجیتال است و حمایت از آنها موجب توسعه این حوزه اقتصادی میشود. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
دولتهای قبلی طرحهای مهم فناوری را نیمهکاره رها کردند
معمولاً شرکتهای دانشبنیان در سراسر کشور برای توسعه کسبوکار خود از ابزارهای فناوری اطلاعات و فضای مجازی استفاده میکنند. بهویژه در دو سال اخیر به دلیل شیوع بیماری همهگیر کرونا بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزههای مختلف بخش زیادی از کسبوکار خود را به شبکههای اجتماعی و فروشگاههای اینترنتی منتقل کرده و محصولات خود را از طریق سرویسهای آنلاین به مردم ارائه میدهند. باتوجه به لزوم توسعه روزافزون فناوری اطلاعات در کشور از مسئولان انتظار میرود برنامهریزی دقیقی برای حمایت از کسبوکارهای این حوزه کرده و زمینه ارتقای جایگاه صنعت آیسیتی در منطقه و جهان را فراهم کنند.
بررسی تأثیر محصور کردن جلبکها در کارایی فتوسنتز
در فرایند فتوسنتز، گیاهان به طور طبیعی نور خورشید، آب، دیاکسید کربن را به انرژی شیمیایی تبدیل میکنند تا به موجودیت خود نیرو دهند. به گفته تیم NTU، صفحات خورشیدی معمولاً نور خورشید را با بازدهی حدود ۲۰ درصد به انرژی تبدیل میکنند، فناوریهای فعلی فتوسنتز مصنوعی با بازدهی حدود چهار یا پنج درصد اجرا میشود. چنیو چنگ، استادیار دانشگاه NTU، میگوید «فتوسنتز مصنوعی به اندازه سلولهای خورشیدی در تولید برق موثر نیست.»
به گفته چن «روش قطرهدرمانی میتواند تولید انرژی در پروتئین جلبک را دو تا سه برابر، در مقایسه با پروتئین درماننشده یک جلبک، افزایش دهد. این قطرات حتی میتوانند در اشکال بزرگتر تولید شوند تا جلبکهایی را که در آب رشد میکنند دربربگیرند ، که به نوبه خود میتوانند به عنوان مولد قدرت شناور عمل کنند. ریز قطرات مورد استفاده در آزمایشهای ما میتوانند تا قطرات بزرگتر افزایش یابند و سپس میتوانند در خارج از محیط آزمایشگاهی برای ایجاد انرژی به جلبکها استفاده شوند.»
آمادگی کامل بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات
شبکه ملی اطلاعات یکی از مهمترین و بزرگترین پروژههای ملی است که اگرچه در سالهای اخیر مسئولان بارها اسم آن را در جلسات، کنفرانسها و نمایشگاههای مختلف بیان کردهاند ولی عملاً نتیجه مطلوبی در این حوزه بهدست نیامده و اکثر اهداف تعیین شده در سند معماری شبکه ملی اطلاعات محقق نشده است. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
با وجود اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات تعیین شده است ولی بدون شک اجرای چنین پروژهای نیازمند همکاری تمامی سازمانهای دولتی و سندیکاها و انجمنهای صنعت فناوری اطلاعات در بخش خصوصی است. با آغاز به کار دولت سیزدهم و توجه ویژه وزیر ارتباطات به موضوع تکمیل شبکه ملی اطلاعات تمامی فعالان صنعت فناوری اطلاعات به سرعت آمادگی خود برای حضور در این پروژه ملی را اعلام کردند. از همین رو عموم مردم از مسئولان متولی امر در حوزه شبکه ملی اطلاعات انتظار دارند با ارزیابی دقیق از ظرفیتهای موجود در داخل کشور نیازهای این شبکه را در کوتاهمدت برطرف ساخته و وضعیت کنونی در فضای مجازی را سامان دهند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/