کارآفرینی سیاستی از یک زوایایی شبیه کارآفرینی اقتصادی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی ملکی، رئیس اندیشکده حکمرانی دانشگاه شریف در یادداشتی نوشت: بهطورکلی در مقطع دانشگاهی سه دوره را میتوان از هم متمایز کرد، دانشجو در مقطع کارشناسی با کلیات بحثهای سیاستگذاری آشنا شده و کارآموز است در مقطع کارشناسی ارشد در وهله نخست، حدود رشته و زمینههای مطالعاتی و ابزارهایی در قالب درسها و تمرکز بر تئوریها و روش حوزهها در اختیار شخص قرار میگیرد تا فرد کارشناس شود ولی مقطع دکتری فرد را پژوهشگر و محقق میکند.
سیاستگذاری عمومی کارکرد دولت، بهرهوری و اثربخشی آن را افزایش میدهد و با توجه به بزرگی دولت در کشور، مشاغل دولتی باید توسط فارغالتحصیلان این رشته در لایههای کشوری شامل وزارتخانه، وزیران، معاونان وزیر و در لایههای استانی شامل استانداران، فرمانداران و شهرداران پر شوند.
بخش زیادی از این مشاغل چند هزار موقعیت شغلی بالقوه دارد و مدیران بخشهای دولتی و خصوصی و سازمانهای مردمنهاد نیازمند دانش سیاستگذاریاند و هر شخصی که تمایل به اشتغال در این حوزهها است، باید به این علم و دانش نوپا اشراف کامل داشته باشد.
اصل کار در سیاستگذاری، حوزه عمومی زندگی افراد است، یکسری مشاغل مختص فارغالتحصیلانی است که منافع حوزه عمومی را در دولت پیگیری میکنند و در نتیجه باید آگاهی کامل به شناخت دولت داشته باشند مانند روابط عمومیها که بخش ارتباطی با دولت (اجرایی- کل حاکمیت و ساخت قدرت) و نهادی بین بخشی و بین قوهای است.
بخش خصوصی هم بهوسیله اتاقهای بازرگانی توان انجام این نقش را دارد و این اتاقها، نماینده بخش خصوصی برای پیگیری مسائل آنها در برابر اقدامات دولتی هستند بنابراین اگر همه دانش سیاستگذاری داشته باشند مشاغل مدیریتی حکمرانی توسط این آگاهان، اشغال میشود.
نقش راهبردی و نهایی سیاستگذاری عمومی، کارآفرینی سیاستی بوده و از یک زوایایی شبیه کارآفرینی اقتصادی است که البته در راستای تحقق این نوع کارآفرینی، سازمانها و افراد قدرت اقناع و تغییر یک سیاست موجود را دارند و هرچند که تاکنون ۱۰ پژوهشکده و اندیشکده نوپا در کشور وجود دارد ولی با همین ظرفیت محدود، روند مطلوبی در استفاده از فارغالتحصیلان این رشته وجود دارد.
یک اشکال عمده در بعضی حوزههای سیاستی با متخصصان فنی آن عرصه پر میشود، این امر به فارغالتحصیلان بیشتری در رشته سیاستگذاری عمومی نیاز دارد، بهطور مثال در نظام سلامت صرفاً به یک وزیر پزشک نیاز نیست و یک سیاستگذار حوزه سلامت که کلیاتی از این حوزه را بداند برای تصدی این پست، کفایت میکند.
فارغالتحصیلان این رشته در کشور محجور بوده، شناسایی و پیگیری برای جا انداختن موقعیتهای شغلی آنها، لازم است در این راستا فارغالتحصیلان باید گزارش تحلیلی سیاستی خوب بنویسند، تبیین مسئله کنند، راهحل ارائه دهند و باید با رایزنی مشاغل را پس بگیرند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/