دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۱۷ شهریور ۵۷ به روایت نویسنده «شهرفرنگ تا لاله‌زار»

محمد قهرمانی نویسنده «شهرفرنگ تا لاله‌زار» در بخشی از کتاب خود به واقعه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ پرداخته است.
کد خبر : 606270
از شهرفرنگ تا لاله زار

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، «شهرفرنگ تا لاله‌زار» خاطرات محمد قهرمانی، تهیه‌کننده سینماست که در ۶ فصل از کودکی نویسنده تا دوران پذیرش قطعنامه را برای مخاطب بازگو کرده است. این کتاب در دو بخش نوشته شده و بخش ابتدایی مربوط به قبل از انقلاب و دهه‌های چهل و پنجاه بوده و بخش دوم نیز مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان هشت سال دفاع مقدس است. در این کتاب تلاش شده بخشی مهم از تاریخ معاصر ایران از زبان یکی از مبارزان انقلاب و از دل خاطرات او بازگو شود.


در ادامه برش کوتاهی از این کتاب که به واقعه خونین ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ (جمعه سیاه) و شهادت جمع زیادی از مردم انقلابی تهران اختصاص دارد را مرور می‌کنیم.


«انقلاب تا کوچه پس‌کوچه‌های شهر کشیده شده بود. چله‌نشینی هر روز در شهرهای ایران بیشتر می‌شد ماه رمضان با تابستان مصادف بود فضای ملتهب سیاسی همچنان وجود داشت و مردم در پی این بودند که دوباره آتش مبارزه را شعله‌ور کنند.


روز عید فطر ۱۳۵۷ مصادف شده بود با سیزدهم شهریور که تظاهرات پرشوری پس از اقامه نماز عید برگزار گردید فردای آن روز یعنی چهاردهم شهریور در میدان شهدا نیز تظاهراتی برگزار گردید در این تجمع دو نفر از تظاهرکنندگان جلوی پمپ بنزین میدان ژاله به دست عوامل رژیم به شهادت رسیدند من خودم را به آنجا رساندم اما غائله ختم شده بود از آن روز به بعد در گفتمان مردم نام میدان ژاله به شهدا تغییر کرد.


روز ۱۶ شهریور مجدداً تظاهراتی با هدایت شهید مفتح و سایر علمای تهران از مسجد قبا در خیابان شریعتی برگزار گردید؛ مردم در این تظاهرات شعار می‌دادند فردا (یعنی جمعه) هشت صبح میدان شهدا و اینگونه تظاهرات روز ۱۷ شهریور شکل گرفت و جمعه خونین رقم خورد».


۱۷شهریور ۵۷ به روایت نویسنده «شهرفرنگ تا لاله‌زار»


«شهر فرنگ تا لاله‌زار» به قلم تینا محمدحسینی و حاوی خاطرات محمد قهرمانی در ۲۰۲ صفحه، به قیمت ۴۳ هزار تومان از سوی انتشارات امیرکبیر روانه بازار نشر شده است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب