آیا فناوری اینترنت ماهوارهای بر آبوهوا تأثیر میگذارد؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اینترنت ماهوارهای جدیدترین فناوری ارتباطی در جهان است که شرکت اسپیسایکس اولین بار نام را آن مطرح و در چند سال گذشته با سرمایهگذاری گسترده در پروژه استارلینک و ارسال هزاران ماهواره به فضا در تلاش است تا پوشش شبکه این فناوری را در سراسر جهان گسترش دهد.
اگرچه اکنون کاربران در بخشهایی از جهان به اینترنت ماهوارهای دسترسی دارند و طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی ایلان ماسک تعداد کاربران این شبکه ارتباطی به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است ولی هنوز جمعیت زیادی از مردم نام اینترنت ماهوارهای را نشنیده و نمیدانند چگونه میتوان از طریق ماهواره به فضای وب متصل شد. البته پرسشهای کاربران در مورد اینترنت ماهوارهای تنها محدود به نوع و کیفیت اتصال به آن نیست و بسیاری از مردم میخواهند بدانند آیا امواج این فناوری به محیط زیست آسیب نمیزند و در شرایط آبوهوایی متغییر کیفیت سیگنالهای اینترنت ماهوارهای افت میکند یا خیر؟
بیشتر بخوانید:
اینترنت ماهوارهای چه تعداد کاربر در جهان دارد؟
ماهوارههای پروژه استارلینک برای اتصال به تجهیزات اینترنت در روی زمین از امواج رادیویی مایکروویو استفاده میکنند. طبق بررسیها این فرکانسها قادر به عبور از جامدات نیستند ولی سرعت و کیفیت انتقال داده در آبوهوای نامتعادل متفاوت است. یعنی ممکن است ارسال و دریافت امواج اینترنت ماهوارهای در وضعیت بارانی، برفی و طوفانی با اختلال مواجه شود. کارشناسان معتقدند باران شدید همراه با رعدوبرق میتواند موجب قطع موقتی اینترنت ماهوارهای شود.
شرکت اسپیسایکس پیشتر اعلام کرده بود تجهیزات زمینی اینترنت ماهوارهای در دمای پایینتر از ۰ درجه سانتیگراد توانایی لازم برای ارائه خدمات را دارند ولی بررسیها حاکی از آن است که اگر مدت طولانی برف و یخ روی سختافزارهای اتصال به اینترنت ماهوارهای بماند انرژی آنها تمام شده و دیگر امکان اتصال وجود نخواهد داشت. طوفانهای شدید نیز بر ارسال امواج ماهواره به سمت زمین تأثیر گذاشته و کیفیت اتصال به اینترنت را به شدت کاهش میدهد. به نظر میرسد با چنین اشکالاتی اینترنت ماهوارهای مطمئنترین روش برای حضور در فضای وب نیست و تا زمانی که چنین معظلاتی وجود دارد کاربران ترجیح میدهند از فناوریهایی نظیر اینترنت 4G و 5G برای اتصال به اینترنت استفاده کنند. در مورد تأثیر مخرب اینترنت ماهوارهای بر وضعیت جوی کره زمین هنوز هیچ سند رسمی در جهان منتشر نشده است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/