سبقت فناوری ژاپن از اسپیسایکس/ چگونه ژاپنیها به پرسرعتترین اینترنت جهان دست پیدا کردند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ژاپنیها به تازگی توانستهاند رکورد سرعت انتقال داده بر بستر اینترنت را شکسته و به سرعتی معادل ۳۱۹ ترابایت بر ثانیه دست پیدا کنند. حالا با دستیابی به چنین سرعتی کاربران در سراسر دنیا این سؤال را مطرح میکنند که آیا نیازی به فناوریهایی نظیر اینترنت ماهوارهای است یا خیر؟
شرکت اسپیسایکس سالانه میلیاردها دلار برای طراحی و تولید ماهوارههای پروژه استارلینک هزینه میکند و تا کنون نیز بیش از ۷۰ ماهواره را به مدار زمین پرتاب کرده است. در حال حاضر مردم مناطق محدودی از جهان به اینترنت ماهوارهای دسترسی دارند و طبق بررسیهای انجام شده حداکثر سرعت این اینترنت برابر با ۱۳۹ مگابایب بر ثانیه ولی سرعت سریعترین اینترنت ثابت خانگی برابر با ۲۵۶ مگابایت بر ثانیه و در شبکه تلفن همراه نیز برابر با ۱۹۰ مگابایت بر ثانیه است. البته اینترنت ماهوارهای تنها از لحاظ سرعت ضعیفتر از شبکه کنونی اینترنت نیست بلکه هزینه دسترسی به سرویسهای پروژه استارلینک نیز به مراتب بیشتر از اینترنت ثابت و سیار است.
بیشتر بخوانید:
اینترنت ماهوارهای چه تعداد کاربر در جهان دارد؟
برای اتصال به اینترنت ماهوارهای در مناطقی که تحت پوشش این شبکه قرار دارد باید مبلغ ۴۹۹ بابت خرید تجهیزات و ۹۹ دلار هزینه ماهانه پرداخت کرد که برای بسیاری از کاربران در سراسر دنیا رقم سنگینی محسوب شده و توان پرداخت آن را ندارند. ایلان ماسک رئیس شرکت اسپیسایکس پیشتر اعلام کرده بود هدف از راهاندازی پروژه استارلینک ایجاد دسترسی مردم در نواحی دورافتاده است ولی با وجود هزینههای اعلام شده برای اتصال به این فناوری و توان پرداخت پایین مردم در آن مناطق بدون شک مدیران اسپیسایکس باید سیاست درآمدزایی خود را تغییر دهند.
از طرفی رکوردشکنی مهندسان انستیتوی ملی فناوری اطلاعات ژاپن در سرعت انتقال داده کیفیت خدمات اینترنت ماهوارهای را زیر سؤال برده و میتواند در آینده تمایل کاربران برای دسترسی به سرویسهای استارلینک را کاهش دهد. با استفاده از اینترنت طراحی شده توسط ژاپنیها میتوان در هر لحظه ۷ هزار فیلم باکیفیت را دانلود کرد. برای دستیابی به چنین سرعتی مهندسان از کابلهای فیبر نوری چهار هستهای استفاده کردهاند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/