کشف ردپای حیات در مشتری/ الگوهای تاریک اینترنتی در کمین کاربران
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
تأخیر در اجرای پروژه فضایی استارلاینر بوئینگ
در حالیکه بسیاری از طرفداران شرکت بوئینگ در انتظار دومین پرواز آزمایشی فضاپیمای استارلاینر بودند، مدیران این شرکت اعلام کردند به دلیل بروز نقص فنی در این فضاپیمای تجاری برنامه تمامی پروازهای آن در آینده نزدیک لغو شده است.
طبق اطلاعات منتشرشده از سوی بوئینگ سوپاپهای استارلاینر بهدرستی کار نمیکند و این مشکل میتواند در هنگام پرواز خطرات جدی را برای عملکرد صحیح موتورهای این فضاپیما ایجاد کند. مهندسان بوئینگ در تلاش هستند بهزودی این مشکل را برطرف کنند ولی به اعتقاد کارشناسان صنعت فضایی احتمالاً تمامی برنامهها برای پرواز این فضاپیما تا چند ماه آینده لغو و اجرا نخواهد شد. شرکت بوئینگ با سرمایهگذاری گسترده در پروژه استارلاینر در تلاش است تا از شرکتهای اسپیسایکس و بلواورجین عقب نماند.
کشف ردپای حیات در مشتری
ستارهشناسان بهتازگی شواهدی از وجود بخار آب را در جو قمر «گانیمد» سیاره مشتری کشف کردهاند. این بخار آب هنگامی شکل میگیرد که یخ سطح قمر به بالا بیاید (یعنی از جامد به گاز تبدیل شود). ستارهشناسان برای بررسی و اعتبارسنجی این شواهد، ناچار شدند مشاهدات هابل از ۲ دهه گذشته را مجدداً بررسی کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
رصد بخار آب در جوّ قمر «گانیمد»
دانشمندان از مجموعه دادههای جدید و قدیمی تلسکوپ فضایی هابل ناسا برای این کشف استفاده کردند. جزئیات مرتبط با این کشف در مجله «نیچر استرونومی» منتشر شده است. تحقیقات قبلی شواهد مستدلی را ارائه داده است که گانیمد، بزرگترین قمر منظومه شمسی، بیش از همه اقیانوسهای زمین دارای آب است. با این حال درجه حرارت در آنجا بسیار سرد است به طوری که آب موجود در سطح آنجا به صورت منجمد است. اقیانوس گانیمد تقریباً ۱۶۰ کیلومتر زیر پوسته آن قرار دارد، بنابراین بخار آب نمایانگر تبخیر این اقیانوس نیست.
تأکید سازمان بهداشت جهانی بر تأثیر واکسیناسیون در کاهش مرگومیر کرونایی
سازمان بهداشت جهانی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود بر تأثیر واکسیناسیون در کاهش مرگومیر کرونایی تأکید کرد.
در این مطلب آمده است: «واکسنها در برابر بیماریهای شدید و مرگومیر ناشی از سویههای مختلف کرونا ازجمله دلتا بسیار مؤثر هستند». «واکسنهای کرونا درواقع در برابر آلودهشدن فرد به کرونای دلتا و ابتلا به علائم آن تأثیر کمی دارند؛ اما آنها دربرابر بیماری شدید و مرگومیر بهشدت مؤثر هستند. برخی سویهها بهراحتی گسترش مییابند، ازاینرو واکسیناسیون میتواند جان شما را نجات دهد و از ابتلای شدید به کرونا جلوگیری کند».
تولید پاککن آنتیباکتریال در داخل کشور
بخش بزرگی از جمعیت مصرفکنندگان پاککن را کودکان تشکیل میدهند. معمولاً کودکان توجه زیادی به اصول بهداشتی ندارند، برای مثال وقتی پاککن به زمین میافتد آن را برمیدارند، روی میز میگذارند،آن را به دست میگیرند، دوباره از آن استفاده میکنند و درنهایت دستشان را به چشم، بینی، دهان یا گوش خود میزنند. این امر میتواند باعث بروز انواع بیماری، عفونت چشم یا گوش شود. پاککن در تماس با افراد و اجسام زیادی است، بنابراین در صورتیکه آنتیباکتریال باشد، مشکلات و نگرانیهای زیادی رفع میشود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
حال یک شرکت فعال در حوزه لوازمالتحریر با بهکارگیری فناوری نانو، پاککنهای آنتیباکتریالی تولید میکند که در مجاورت با میکروبها، آنها را از بین میبرد. در ساخت این پاککن از نانوذرات اکسید روی و نانونقره استفاده شده که هر دو خاصیت آنتیباکتریال دارند. این شرکت انواع پاککنهای آنتیباکتریال را در اشکال، طراحیها، رنگها و اندازههای مختلف تولید میکند تا هر کودکی با هر سلیقهای بتواند محصول مورد نظر خود را انتخاب کند.
ایستگاه بینالمللی فضایی بدون روسها دچار چه مشکلاتی میشود؟
در حالیکه مهندسان در سازمان فضایی روسیه با سرعت در حال طراحی ایستگاه فضایی این کشور هستند، بسیار از کارشناسان نگرانی خود را در مورد عدم همکاری روسیه با ایستگاه بینالمللی فضایی ابراز کردهاند. قرارداد همکاری سازمان فضایی روسیه و ناسا در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد و پیشبینیها حاکی از آن است که روسیه دیگر به همکاری ادامه نخواهد داد.
ناسا بهتازگی برنامهای برای افزایش ایمنی ایستگاه بینالمللی فضایی را آغاز کرده و قرار است پنلهای جدید را به این ایستگاه اضافه کند. حال با توجه به اینکه مشخص نیست پروژه ایمنسازی ایستگاه بینالمللی فضایی چه زمانی به پایان برسد ممکن است همکاری نکردن روسیه با مهندسان ناسا آینده بزرگترین مرکز تحقیقاتی در خارج از کره زمین را به خطر بیندازد. یکی از مدیران ارشد ناسا بیان کرد: «هماکنون در دوره حساسی از تاریخ فعالیت ایستگاه بینالمللی فضایی به سر میبریم. تلاشها برای مذاکره و ادامه همکاری با سازمان فضایی روسیه ادامه دارد.»
ابزار جدید سوء استفاده از سرویسهای اینترنتی
در فضای وب همواره بخشهایی وجود دارند که کاربران با ورود به آنها در واقع به چرخهای بیپایان وارد شده و هکرها با استفاده خلاءهای امنیتی اطلاعات خصوصی را سرقت میکنند. طبق بررسیهای انجام شده در کشورهای مختلف دنیا یکی از مهمترین عوامل فریب کاربران در اینترنت الگوهای تاریک هستند. الگوی تاریک در واقع عناصری هستند که عمدتاً بازدیدکنندگان وبسایتهای مختلف را گمراه کرده و آنها را به سمتی هدایت میکنند که از به طور ناخواسته انتخابهای نادرستی را انجام دهند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
الگوهای تاریک اینترنتی در کمین کاربران
این عناصر فریب دهنده معمولاً در سایتهای پربازدید یا درگاههای اینترنت متعلق به سازمانهای دولتی دیده میشوند. الگوهای تیره به شکل گزینههای فریبدهندهای هستند که کاربران را ترغیب به کلیک روی پنجرههای آلوده میکنند. طراحان الگوهای تاریک برای جلب نظر کاربران از نمادهای گرافیکی رنگی و جذاب استفاده میکنند. هم اکنون بسیاری از سایتهای اینترنتی برای ارائه بهتر خدمات خود به گروههای مشخصی از کاربران اشتراک رایگان ارائه میدهند. طراحان الگوهای تیره با سوء استفاده از چنین سیاستی کاربران را گمراه ساخته و به جای سرویسهای مجانی مبالغی را به عنوان هزینه اشتراک از کاربران دریافت میکنند. این الگوها در ابتدا هیچ نشانهای از پول را نمایش نمیدهند ولی به محض ورود به صفحه وارد کردن اطلاعات، کاربران با درگاهی برای دریافت هزینه روبهرو میشوند.
فروش گوشیهای هوشمند تاشو افزایش یافت
کارشناسان انتظار دارند بازار گوشیهای تاشو در چند سال آینده شاهد رشد سریعی باشد؛ چراکه گوشیهایی با طراحی و ظاهر بهتر، قیمت کمتر و عملکرد قویتر ساخته و به بازار عرضه میشود.
تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در تلاش برای احیای این بازار در میان همهگیری ویروس کرونا، سعی میکنند مدلهای جدیدی را عرضه کرده و سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. برای مثال سامسونگ از دو گوشی تاشوی جدید به نام «گلکسی زد فولد ۳» و «گلکسی زد فلیپ ۳» با قیمتهای کمتر نسبت به مدلهای پیشین رونمایی کرد که هردوی آنها به ۵G مجهز هستند. گلکسی زد فولد ۳ در صورت کامل باز شدن، بهعنوان یک تبلت عمل میکند و در صورت بسته شدن تبدیل به گوشی میشود. قیمت آن ۹۹۹ دلار تعیین شده است.
همراهی کاربران؛ تنها راه نجات فناوری اطلاعات
بایگانی اینترنت(Internet Archive) امسال ۲۵ ساله میشود و با توجه به گسترش بی حدومرز فضای مجازی اکنون کارشناسان بیش از هر زمان در تلاش هستند تا این میراث را برای آیندگان حفظ کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
میراث ۲۵ ساله اینترنت در خطر نابودی
بایگانی اینترنت در حقیقت نام سازمانی غیردولتی است که در زمینه ایجاد و نگهداری از تمامی اسناد موجود در شبکه جهانی وب فعالیت میکند. این سازمان یک رابط کاربری با نام «ماشین برگشت به گذشته»(Wayback Machine) را در اختیار کاربران قرار داده تا از طریق آن به صفحات وب در زمانهای گذشته دسترسی داشته باشند. هدف اصلی از راهاندازی بایگانی اینترنت جلوگیری از نابودی دادههای موجود در وب و اطلاعاتی است که در کتابها و اسناد فیزیکی وجود دارند. به عنوان مثال بایگانی اینترنت با کتابخانه اسکندریه مصر همکاری کرده تا نسخهای دیجیتال از تمامی کتابهای موجود در این مرکز را تهیه کند.
بلو اورجین از ناسا شکایت کرد
شرکت صنایع فضایی بلو اورجین(Blue Origin) با شکایت از ناسا این سازمان تحقیقاتی را به دادگاه میکشاند. جف بزوس مدیرعامل بلواورجین ناسا را مسئول کارشکنی در پروژه ساخت فضاپیمای مخصوص سفر به ماه(Lunar lander) میداند و معتقد است این سازمان به تعهدات خود در قبال شرکت بلو اورجین عمل نکرده است.
قرار است تمامی مراحل رسیدگی به این پرونده در شرایط حفاظت شده و پشت درهای بسته انجام نشود ولی طبق اسناد افشاء یکی از موارد اصلی شکایت بلو اورجین واگذاری بخش وسیعی از پروژه ساخت فضاپیمای مخصوص اعزام فضانوردان به ماه به شرکت اسپیسایکس است. شرکت اسپیسایکس ضمن عقد قراردادی به ارزش ۲.۹ میلیارد دلار با ناسا متعهد شده است سفینه مخصوص سفر به قمر زمین را تا سال ۲۰۲۴ طراحی و آماده پرتاب میکند و این درحالی است که پیش از اسپیسایکس شرکت بلو اورجین مبلغ ۵.۹ میلیارد دلار را برای این پروژه به ناسا پیشنهاد کرده بود.
تغییرات اقلیمی متهم ردیف اول آتشسوزیهای گسترده
پس از تابستانهای پر از دود و آتش بیسابقه در سالهای اخیر، ساکنان غربی آمریکا و نیز جنوب شرق استرالیا دیگر با آتشسوزی بیگانه نیستند. بااینوجود سؤالات زیادی در مورد اینکه چرا آتشسوزی جنگلها بزرگتر و شدیدتر میشود و آنچه میتوان در مورد آن انجام داد، وجود دارد. آیا تغییرات اقلیمی (تغییرات آبوهوایی) به این آتشسوزیها دامن میزند؟ آیا سابقه طولانی مبارزه با هر آتشسوزی نقشی دارد؟ آیا باید منتظر آتشسوزیهای بیشتری باشیم؟ در مورد آسیبپذیری جنگلها در برابر آتشسوزی و تغییرات اقلیمی چه میتوان کرد؟ شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
آتشسوزی؛ بحرانی جهانی که روزبهروز تشدید میشود
محققان از ۴۰ بومشناس و فعال در حوزه جنگل و آتش که در سراسر غرب آمریکا و کانادا زندگی میکنند، دعوت کردند تا آخرین تحقیقات و مجموعه مطالعات را بررسی کرده و به این سؤالات پاسخ دهند. درمجموع دولتها عمیقاً نگران آینده جنگلها و آتشسوزیها تحت تغییرات اقلیمی هستند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/