فنوفیبرات؛ دارویی که عفونت کرونا را تا ۷۰ درصد کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در حال حاضر همه میدانند که همهگیری COVID-۱۹ هنوز به پایان نرسیده و باوجود تلاشهای مداوم برای واکسیناسیون، همچنان ما را بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد. در ادامه مبارزه با کرونا، دانشمندان دانشگاه بیرمنگام و دانشگاه کیل دریافتهاند که یک داروی مجاز میتواند عفونت کرونا را تا ۷۰ درصد کاهش دهد.
اگرچه واکسنها شیوع ویروس را کاهش میدهند، اما راه درمان کرونا موضوعی متفاوت است. دانشمندان در مورد دارویی به نام «فنوفیبرات» و شکل فعال آن «فنوفیبریک اسید» تحقیق کردند. آنها دریافتند این داروی مجاز که معمولاً برای درمان سطوح غیرطبیعی چربی در خون استفاده میشود، میتواند عفونت کرونا را در سلولهای انسان تا ۷۰ درصد کاهش دهد. ازآنجاکه این دارو تقریباً در همهجا تأیید شده است، میدانیم که بیخطر است.
بیشتر بخوانید:
کاهش مرگومیر کرونا با داروهای کنترل کلسترول
فنوفیبرات یک داروی خوراکی است که برای درمان سطوح بالای کلسترول و لیپیدها (مواد چرب) در خون استفاده میشود. به نظر میرسد که این داروها در مدلهای آزمایشگاهی مؤثر هستند. ویروس SARS-CoV-۲ که باعث کرونا میشود، سلولهای میزبان را از طریق تعامل بین پروتئین «اسپایک» (Spike) در سطح ویروس و پروتئین گیرنده «آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین» (ACE۲) آلوده میکند. دانشمندان دریافتند که فنوفیبرات میتواند برهمکنشهای (ACE۲) و «اسپایک» را مختل کرده و اساساً عفونت را در بدن انسان کاهش دهد.
دانشمندان نمونههای آزمایشگاهی را با سلولهای انسانی انجام دادند و دریافتند که فنوفیبرات میتواند عفونت را تا ۷۰ درصد کاهش دهد. علاوه بر این، به نظر میرسد که در برابر انواع جدیدتر ویروس کرونا نیز مؤثر باشد.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/