نور از روزنه یک سیاهچاله/ حقایقی درباره تغذیه با شیر مادر
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
ستارهشناسان برای اولین بار نور پشت یک سیاهچاله را رصد کردند
در یک مطالعه جدید، محققان به سرپرستی دن ویلکینز، اختر فیزیکدان دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا با استفاده از تلکسوپهای فضایی ایکسامام-نیوتن متعلق به آژانس فضایی اروپا و نواستار ناسا نور را پشت سیاهالهای که ۱۰ میلیون برابر حجیمتر از جرم خورشید است مشاهده کردند. این سیاهچاله طبق بیانیه آژانس فضایی اروپا ۸۰۰ میلیون سال نوری در کهکشان مارپیچی آیزویکی ۱ (I Zwicky ۱) قرار دارد.
این مطالعه با تمایل محققان برای گسترش درک بشر از تاجهای سیاهچاله که منبع نور اشعه ایکس هستند و اغلب از مجاورت این اجسام تابش پیدا میکنند آغاز شد. پرتوهای روشن نور اشعه ایکس از سوی گازی که از قرص برافزایشی خود داخل سیاهچاله افتادهاند به بیرون ساطع میشوند. قرص برافزایشی دیسکهای گرد و غبار و گازی شکل هستند که این اجسام [سیاهچاله] را احاطه و تغذیه میکند.
این تیم تحقیقاتی در آیزویکی ۱ شعلهای از اشعه ایکس را مشاهده کردند که به حدی روشن بود که مقداری از نور ساطع شده روی گاز را به داخل سیاهچاله میتابید. هنگامی که این نور منعکس شده از سوی جاذبه شدید جسم به پشت سیاهچاله خم میشد، اعضای این تیم توانستند با استفاده از تلسکوپهای فضایی آن را تشخیص دهند.
این گروه تحقیقاتی تنها این نور را که برای نخستین بار است مستقیما به این شکل دیده میشد رصد نکرد، آنها همچنین متوجه شدند که نور اشعه ایکس هنگام خم شدن و حرکت در پشت سیاهچاله تغییر رنگ میدهد.
محققان امیدوارند با مشاهده گردش نور در پشت سیاهچاله در مورد آنچه نزدیک به گردابهای گرانشی است اطلاعات بیشتری کسب کنند. این تیم تحقیقاتی امیدوار است که بتواند نقشه سهبعدی از اطراف سیاهچاله را تهیه کنند. آنها همچنین امیدوارند که بتوانند تاجهای سیاهچاله را بیشتر درک و کشف کنند.
نیاز بیشتر کادر درمان به گروه خونی O+/ اهدای خون خطر سرطان را کاهش میدهد
اهدای خون میتواند خطر ابتلا به سرطان در اهداکننده را کاهش دهد. آهن به عنوان یکی از اصلیترین مواد معدنی موجود در خون شناخته میشود که میزان آسیب رادیکالهای آزاد در بدن را افزایش میدهد. یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ نشان داد که اهدای خون به کاهش ذخایر آهن کمک میکند، بنابراین خطر کلی سرطان نیز کاهش مییابد.
اگر نجات جان دیگران و بهبود سلامت خودتان کافی نیست تا ترغیب شوید خون اهدا کنید، شاید در مورد مزایای احتمالی کاهش وزن حساس باشید؟ شما در هر فرایند اهدای یک پیمانه خون، حدود ۶۵۰ کالری میسوزانید(معادل ۳۰ دقیقه دویدن!).
تخمین زده میشود که یک فرد به طور میانگین می تواند از طریق اهدای خون در طول زندگی، جان حدود ۱۰۰۰ نفر را نجات دهد. جیمز هریسون(James Harrison) به دلیل گروه خونی نادر خود توانست جان حدود ۲ میلیون نفر را نجات دهد. خون هریسون حاوی مقادیر بالایی از آنتی بادی مهمی به نام ایمونوگلوبولین آنتی-دی بود که به طور خاص برای کمک به نوزادان مبتلا به بیماری رزوس استفاده میشود.
به طور کلی گروه خونی O به هر گروه خونی دیگری قابل تزریق است و این گروه خونی را «دهنده عمومی» مینامند. به طور مثال اگر یک سانحه جادهای منجر به خونریزی شدید شود زمان اینجا حیاتی است. از آنجا که نمیتوان منتظر یافتن خون همگروه ماند، در این موارد خون گروه O استفاده میشود. در مقابل گروه خونی AB «گیرنده عمومی» هستند و مواقع ضروری با خیالی آسوده میتوانند از همه گروههای خونی دیگر خون دریافت کنند!
طبق آمار مرکز خون نیویورک، هر فرد ۱۷ سال به بالا با وزن حداقل ۵۰ کیلوگرم از نظر سلامتی واجد شرایط اهدای خون است اما کمتر از ۱۰ درصد جمعیت آمریکا این کار را انجام میدهند. براساس آمار سال ۱۳۹۹ در کشور ما میزان اهدای خون در افراد ۱۸ تا ۲۵ ساله ۱۷ درصد، ۲۶ تا ۳۵ ساله ۳۸ درصد، ۳۶ تا ۴۵ ساله ۲۷ درصد، ۴۶ تا ۵۵ ساله ۱۵ درصد و ۵۶ تا ۶۰ سال ۳ درصد است.
اکثر کارمندان خواهان ادامه کار در خانه هستند
طبق یک نظرسنجی جدید، دوسوم افراد شاغل و کارمند میخواهند که دورکاری(یا کار از راه دور) با پایان یافتن بیماری همهگیر COVID-۱۹ نیز ادامه یابد.
این نظرسنجی که در ۲۹ کشور بین ۱۲ هزار و ۵۰۰ کارمند انجام شده است، نشان میدهد که ۶۶٪ کارمندان فکر میکنند کارفرمایان باید اجازه کار انعطافپذیرتر را در آینده بدهند، به این معنی که افراد بتوانند برای انجام کار بعضی روزها در خانه و بعضی روزها در دفتر کار باشند.
با توجه به گزینههای گوناگون این نظرسنجی، کسانی که طرفدار روزهای کاری آزاد هستند مایل بودند نیمی از هفته را در خانه و بقیه را در محل کار خود بگذرانند، این بررسی که توسط Ipsos برای مجمع جهانی اقتصاد انجام شده است نشان میدهد دورکاری همچنان پرطرفدار است.
تعرفه خدمات ارزش افزوده محتوای صوتی بر اساس کدام قانون محاسبه میشود؟
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در جلسه ۱۹۰ کمیسیون تنظیم مقررات طرح «اصول حاکم بر تعرفه خدمات ارزش افزوده محتوای صوتی» را تصویب و در ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ به دستگاههای مختلف ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه تعرفه خدمات ارزش افزوده محتوای صوتی بر اساس شرایط بازار توسط ارائه دهنده خدمات ارزش افزوده این نوع محتوا تعیین میشود. همچنین در صورتیکه اپراتورها تأمین کننده خدمات محتوای صوتی نباشندحداکثر سهم آنها ۳۰ درصد از ارزش افزوده خدمات محتوای صوتی تحویل داده شده به مشترکان است. اپراتور باید فقط به ارائه کنندگان خدمات صوتی دارای مجوز از سازمانهای مربوطه اجازه ارائه خدمات از طریق شبکه خود را بدهد. اپراتور موظف است پس از اعلام تعرفهها در ابتدای تماس و اطلاعرسانی تمام شرایط در خصوص ادامه تماس از مشترک تأیید مجدد بگیرد.
رشد ۱۳ درصدی بازار جهانی گوشیهای هوشمند/ سامسونگ همچنان پیشتاز
گزارش جدید مؤسسه تحقیقاتی «آیدیسی» نشان میدهد بازار جهانی گوشیهای هوشمند در سهماهه دوم ۲۰۲۱، ۱۳.۲ درصد رشد داشته و برند سامسونگ همچنان پیشتاز است.
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از جیاسامآرنا، آخرین گزارش مؤسسه تحقیقاتی «آیدیسی» (IDC) وضوح بیشتری را در مورد عرضه جهانی گوشیهای هوشمند برای دوره آوریل-ژوئن (سهماهه دوم ۲۰۲۱) به ارمغان میآورد. سامسونگ با فروش ۵۹ میلیون دستگاه تلفن همراه بالاتر از شیائومی (با ۵۳.۱ میلیون) و اپل (با ۴۴.۲ میلیون) همچنان پیشتاز است. شیائومی در مقیاس سالانه با ۸۶.۶ درصد رشد چشمگیری داشته است زیرا این شرکت و دیگر رقبای چینی قصد دارند جای خالی هواوی را پر کنند.
طبق این گزارش مجموع فروش گوشیها نسبت به سال گذشته ۱۳.۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین اوپو با فروش ۳۲.۸ میلیون گوشی و ویوو با ۳۱.۶ میلیون رده چهارم و پنجم در اختیار دارند. این گزارش همچنین اشاره میکند که چین تنها منطقهای بود که در سهماه گذشته به دلیل عواملی مانند عدم عرضه گوشی پرچمدار جدید و ادامه تقاضا برای گوشیهای هواوی، رشد منفی داشته است.
بااینحال مؤسسه تحقیقاتی «آیدیسی» با نگاهی به آینده، افزایش فروش بیشتری را برای برندهای چینی پیشبینی میکند که درنهایت میتواند بر تسلط سامسونگ و اپل در بازار جهانی گوشیهای هوشمند پایان دهد.
حقایقی در مورد بهترین غذای نوزادان/ راز نبوغ کودکان در شیر مادر
شیر مادر از آلرژی و اگزما محافظت میکند. اگر در خانواده شما(یا خانواده همسرتان) سابقه آلرژی یا اگزما وجود داشته باشد، شیردهی مادر بسیار مفید است. پروتئینهای موجود در شیر گاو و شیرهای سویا میتوانند یک واکنش آلرژیک را در انسان تحریک کنند در حالی که پروتئینهای موجود در شیر مادر به دلیل هضم راحت فاقد این واکنشهای آلرژیک هستند.
شیر مادر کمتر از سایر نوشیدنیها باعث ناراحتی معده، اسهال و یبوست در نوزاد میشود. این امر به این دلیل است که شیر مادر در بدن کودک بسیار آسان تجزیه میشود.
همچنین شیر مادر خطر ورم معده و روده، عفونت گوش و عفونتهای تنفسی را کاهش میدهد. روت لورنس(Ruth A. Lawrence)، متخصص تغذیه نوزادان و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه روچستر میگوید: «در نوزادانی شیر مادر خوردهاند موارد ذاتالریه، سرماخوردگی و سایر عفونتهای ویروسی کمتر دیده میشود.»
پژوهشها نشان داده است که شیر مادر خطر وقوع SIDS را کاهش میدهد. اگرچه ارتباط این مسئله با سلامت نوزاد نامشخص است، اما نوزادانی که شیر مادر خوردهاند کمتر از نوزادان تغذیهشده با شیر خشک به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) گرفتار میشوند.
همچنین شیر مادر از بیماریهایی مانند دیابت نوع ۱ و ۲ محافظت میکند. طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا نوزادانی که از شیر مادر تغذیه کردهاند کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و اضافه وزن یا چاقی(که عامل خطرناک برای دیابت نوع ۲ است) در سالهای بعدی زندگی خود هستند.»
تحقیقات علمی ثابت کرده است شیر مادر وضعیت سلامت نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا آمدهاند را بهبود میبخشد. مادرانی که به نوزاد نارس خود شیر میدهند از او در برابر انتروکولیت نکروزان(NEC)، مسمومیت عفونی حاصل از جذب باکتریها و مواد فاسد، بیماری مزمن ریوی و... محافظت میکنند.
تحقیقات در زمینه ارتباط باهوش بودن و شیر مادر هنوز در دست بررسی است اما آمارها نشان میدهد نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند حتی با در نظر گرفتن عوامل اقتصادی و اجتماعی خانواده، نمره ضریب هوشی بالاتری را در سالهای بعد کسب میکنند. تصور میشود که اسیدهای چرب موجود در شیر مادر تقویتکننده مغز هستند بنابراین میتوان گفت شیر مادر احتمالاً کودک شما را باهوشتر میکند.
برخی مطالعات نشان میدهد نوزادانی که از شیر مادر خوردهاند در سنین بالاتر کمتر چاق میشوند. یک نظریه این است که مادران شیرده با سیگنالهایی مبنی بر اینکه کودک سیر است و بیش از حد شیر نمیخورد، پرخوری را در ضمیرناخودآگاه آنها کمرنگ کردهاند. هیدر کلی میگوید: «شما باید نشانههای سیری کودک خود را کمی بهتر دریابید زیرا برخلاف زمانی که وی از یک بطری مینوشد، نمیتوانید میزان غذای او را اندازهگیری کنید. باید به غرایز خود و رفتار کودک اعتماد داشته باشید تا بدانید کودک شما چه زمانی سیر است».
شیر مادر باعث میشود کودک را به خودتان نزدیکتر کنید. نوزادانی که از بطری شیر خشک تغذیه میکنند نیز طبیعتاً با والدین خود پیوند برقرار میکنند اما تماس پوستی در دوران شیردهی برای نوزاد تازه متولدشده اطمینانبخشتر است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/