دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1400 - 11:53
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۴۴؛

مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی

طی هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 594773
فناوری در هفته‌ای که گذشت

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


ثبت‌نام صدها نفر برای سفر به فضا


درحالی که ریچارد برانسون، رئیس صنایع فضایی ویرجین گلکتیک و جف بزوس، رئیس شرکت آمازون مدعی هستند در موضوعات اقتصادی با هم رقابتی ندارند ولی هرکدام از آن‌ها به‌سختی در تلاشند تا نظر افراد ثروتمند بیشتری را به پروژه‌های خود جلب کرده و به اولین میلیاردر فضایی تبدیل شوند. طبق اطلاعات منتشرشده از سوی ویرجین گلکتیک تاکنون ۶۰۰ نفر برای سفر به فضاپیمای این شرکت ثبت نام کرده‌اند که در بین آن‌ها نام‌های بزرگی همچون بازیگران سینمای هالیوود دیده می‌شود.


از ۵۸ کشور دنیا برای سفر با تور فضایی ویرجین گلکتیک ثبت نام کرده‌اند و هر کدام از این افراد حداقل ۲۵۰ هزار دلار به ویرجین گلکتیک پرداخت کرده‌اند. با توجه به زمان طولانی پروژه فضایی این شرکت انگلیسی برخی از طرفداران سفر به فضا از ۱۵ سال پیش بلیت خود را خریداری کرده‌اند و از آن زمان در انتظار آغاز ماجراجویی عجیب هستند. برانسون به مشتریان شرکت خود گفت: «نیازی به نگرانی از بابت هزینه رفت‌وآمد از فضا نیست زیر ویرجین گلکتیک این هزینه‌ها را به صورت مساوی برای هر فرد تقسیم می‌کند و مبلغ برگشت از رفت بیشتر نخواهد بود.»




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


شب‌زنده‌داران دچار اضطراب و تندمزاجی می‌شوند


محققان همواره بر این موضوع تأکید دارند که خواب شب باید کامل و حداقل ۶ الی ۸ ساعت باشد، چراکه طبق مطالعات مختلف خواب کمتر از ۶ ساعت می‌تواند باعث بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد شود. اما در دهه اخیر نفوذ شبکه‌های اجتماعی به زندگی مردم در سراسر جهان موجب شده عادات و شیوه زندگی افراد دچار تغییراتی شود که مهم‌ترین آن استفاده بیش‌ازحد از تلفن همراه و درپی آن بیدار ماندن تا نیمه‌های شب است. درواقع بسیاری از کاربران با گوشی هوشمند خود به رختخواب می‌روند و تا دیروقت به گشت‌وگذار در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازند، از طرفی نیز صبح زود بیدار شده و به محل کار یا تحصیل خود می‌روند. درنتیجه آنها کمتر از ۶ ساعت خواب شبانه دارند و متأسفانه از خطرات احتمالی این امر آگاه نیستند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتربخوانید:


کم‌خوابی و هزار و یک مشکل جسمی و روحی




مطالعه جدید محققان نشان می‌دهد کاهش زمان خواب فقط برای سه شب متوالی، باعث می‌شود سلامت ذهنی و جسمی شما خراب شود. این مطالعه جدید که در نشریه «Annals of Behavioral Medicine» منتشر شده، عواقب خواب کمتر از شش ساعت برای هشت شب متوالی را مورد بررسی قرار داده است. این میزان حداقل مدت خوابی است که به گفته کارشناسان برای حفظ سلامتی در بزرگ‌سالان ضروری است.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


احساس خجالت باعث رنگ معده می‌شود


همه انسان‌ها در شرایط گوناگون احساس خجالت را تجربه کرده‌اند البته شدت و نوع آن در افراد مختلف با هم تفاوت دارد. به طور کلی زمانی که فرد خجالت می‌کشد رنگ گونه‌ها تغییر کرده و سرخ می‌شود. تغییر رنگ گونه‌ها تنها واکنش بدن نسبت به حس خجالت نیست و تغییرات دیگری نیز در جسم انسان رخ می‌دهد.


شاید به نظر عجیب و باورنکردنی برسد ولی نشانه‌های احساس خجالت تنها روی صورت نمایان نمی‌شود بلکه در داخل بدن نیز تغییراتی ایجاد می‌گردد. بررسی‌های علمی نشان داده است زمانی که انسان‌ها حس خجالت را تجربه می‌کنند رنگ معده آن‌ها تغییر می‌کنند. در حقیقت یکی از شگفتی‌های بدن همین تغییر رنگ معده با خجالت کشیدن است.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


خطر افزایش سطح دی‌اکسید کربن برای کودکانی که در طولانی مدت ماسک می‌زنند


بر اساس یک مقاله تحقیقاتی که به‌صورت آنلاین در ژورنال علمی «JAMA Pediatrics» منتشر شده است، میزان دی‌اکسید کربن در میان کودکانی که ماسک صورت دارند ممکن است از حد سالم فراتر رود. هِرالد والاچ، از دانشگاه علوم پزشکی پوزنان در لهستان و همکارانش طی تحقیقی ارزیابی کردند که آیا پوشش بینی و دهان باعث افزایش دی‌اکسید کربن در هوای استنشاق می‌شود یا خیر. این تجزیه‌وتحلیل شامل ۴۵ کودک (با میانگین سنی ۱۰.۷ سال) بود که دو نوع پوشش بینی و دهان (یک ماسک جراحی و یک ماسک فیلتردار) را در یک محیط آزمایشگاهی آزمایش کردند.


محققان دریافتند که سطح دی‌اکسید کربن بین ماسک‌ها مشابه است ( از ۱۳هزار و ۱۲۰ الی ۱۳ هزار ۹۱۰ ppm ). فقط فاکتور سن با محتوای دی‌اکسید کربن در هوای استنشاق مرتبط بود. درواقع کوچک‌ترین کودکان دارای بالاترین مقادیر دی‌اکسید کربن بودند به‌طوری‌که سطح دی‌اکسید کربن آنها تا ۲۵ هزار ppm اندازه‌گیری شد.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


قارچ سیاه واگیردار نیست


اگرچه قرن‌هاست انواع بیماری با زندگی بشر در اقصی نقاط کره زمین گره خورده است ولی هنوز هم انسان‌ها نتوانسته‌اند ایمنی کامل را در برابر بیماری‌های ویروسی و واگیردار به‌ دست آورند و هر ساله جمعیت قابل توجهی از مردم در سراسر جهان جان خود را به دلیل ابتلا به انواع بیماری‌ها از دست می‌دهند. به اعتقاد تعدادی از متخصصان در حال حاضر بزرگ‌ترین عامل تهدیدکننده حیات بشر ویروس‌ها هستند. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


بازهم ماسک زدن، چاره کار شد




ویروس کووید-۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون مهمان ناخوانده مردم در کشورهای مختلف شده است و طبق اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی تا امروز بیش از ۱۸۷ میلیون نفر به این بیماری مبتلا و متأسفانه بیش از ۴ میلیون نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. در حالی که تلاش‌ها برای مهار همه‌گیری کرونا از طریق واکسیناسیون در جهان ادامه دارد برخی از انواع دیگر ویروس‌ها نیز جهش یافته و سلامت مردم را در معرض خطر قرار داده‌اند.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


جوانان بیشتر به نارسایی قلبی مبتلا می‌شوند


بر اساس مطالعه منتشرشده در ژورنال علمی «BMJ»، عوامل خطرساز مانند فشارخون بالا، دیابت و استعمال دخانیات خطر بیشتری برای نارسایی قلبی در جوانان و میان‌سالان نسبت به افراد مسن دارد.


«سانجیو شاه» نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: این یافته‌ها نیاز به مداخلات درمانی و دارویی مؤثر را نشان می‌دهد که بتوانند اثر این عوامل خطرساز را برای جلوگیری از نارسایی قلبی کاهش دهند. اگر ما روی جوانان و افراد میان‌سال تمرکز کنیم و از چاقی، فشارخون، دیابت و سیگار کشیدن آنها بکاهیم، ممکن است بتوانیم تفاوت زیادی ایجاد کنیم. نارسایی قلبی دلیل اصلی بستری‌ شدن در افراد بالای ۶۵ سال است و به همین دلیل به‌طورمعمول توسط پزشکان یک بیماری مرتبط با پیری در نظر گرفته می‌شود. بااین‌حال در دهه گذشته تعداد فزاینده‌ای از موارد در افراد جوان و میان‌سال مشاهده شده، و این امر مستلزم بررسی دقیق عوامل خطر در این جمعیت است.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


جهان هر لحظه در حال بزرگ‌تر شدن است ولی همچنان دانشمندان نمی‌دانند کدام انرژی سبب این انبساط دائمی می‌شود. هم‌اکنون یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های ستاره‌شناسان تبدیل داده‌های ارسالی از کیهان به اطلاعاتی دقیق و قابل درک است. برای رفع این چالش منجمان تصمیم گرفته‌اند از ماشین‌های مجهز به فناوری هوش مصنوعی استفاده کنند. در حقیقت آن‌ها این فناوری را ابزاری برای شناخت کیهان می‌دانند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


ماشین‌های هوشمند از دورترین نقاط کیهان می‌گویند




روش‌های متفاوتی برای مطالعه هر سیاره وجود دارد ولی به اعتقاد بسیاری از دانشمندان موفق‌ترین روش ترانزیت(transits) است. وقتی سیاره‌ای فراخورشیدی از مقابل ستاره خود عبور می‌کند و بین ستاره و ناظر قرار می‌گیرد نوری از آن سیاره به سمت ناظر تابیده شده و مشاهده آن امکان‌پذیر می‌شود که به این روش ترانزیت می‌گویند. منجمان با استفاده از همین روش تاکنون جرم، اندازه و فاصله بسیاری از سیاره‌های فراخورشیدی را به‌ دست آورده‌اند.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


هوای آلوده مهارت‌های تحصیلی کودکان را تضعیف می‌کند


مطالعه جدید محققان نشان می‌دهد کودکانی که در معرض سطح بالایی از آلودگی هوا قرار دارند، احتمالاً کنترل بازدارنده ضعیفی در اواخر کودکی و مهارت‌های ضعیف تحصیلی در اوایل نوجوانی ازجمله هجی، درک مطلب و مهارت‌های ریاضی دارند. مشکل کنترل بازدارنده در اواخر کودکی به‌عنوان مقدمه‌ای برای مشکلات بعدی مربوط به آلودگی هوا شناخته شده است.


نتایج این مطالعه که توسط محققان در مرکز بهداشت محیط کودکان در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه کلمبیا و مرکز پزشکی دانشگاه ایروینگ کلمبیا انجام شده، در ژورنال علمی «اینوایرومنت ریسرچ» (Environment Research) منتشر شده است.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟


تعیین سطح شرکت‌های دانش‌بنیان مبتنی بر سه معیار کلیدی انجام می‌شود: معیار اول تولید نمونه آزمایشگاهی، معیار دوم تولید کالایی با سطح فناوری بالا یا متوسط رو به بالا، معیار سوم انجام طراحی روی کالا (کسب دانش فنی) یا خدمت بر اساس توسعه و تحقیق است. شرکت‌های دانش‌بنیان به دو دسته کلی تولیدی و نوپا تقسیم می‌شوند و هر یک از این دو دسته نیز سطح یک و دو دارند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


صفر تا صد دانش‌بنیان شدن




در ابتدا تنها دو سطح برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده بود؛ اما پس از بررسی ظرفیت‌ها و شرایط زیست‌بوم فناوری و نوآوری در اقصی نقاط کشور سطح سومی نیز به این دسته‌بندی اضافه شد. بدین‌ترتیب شرکت‌های دانش‌بنیان سطح سوم که به آنها شرکت‌های خلاق نیز گفته می‌شود، می‌توانند از خدمات و تسهیلات ارائه‌شده به شرکت‌های دانش‌بنیان سطح یک و دو استفاده کنند. شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های فعال در حوزه دیجیتال، اسباب‌بازی، مد و لباس، فیلم، عکاسی، گیم، رسانه‌های دیداری و شنیداری، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، طراحی و معماری و گیاهان دارویی در زمره شرکت‌های خلاق قرار می‌گیرند.




مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت‌های خلاق چیست؟/ کشف رازهای جهان هستی با هوش مصنوعی


عدم وجود حیات در زهره باز هم تأیید شد


تصاویری که به‌تازگی از سطح سیاره زهره به زمین ارسال شده ماده شیمیایی عجیبی را روی سطح این سیاره نشان داده است. انتشار این تصاویر واکنش‌های متفاوتی را از سوی مجامع علمی در پی داشت ولی حالا دانشمندان اعلام کردند احتمالاً این مواد گدازه‌های خروجی از آتش‌فشان هستند و هیچ ربطی به وجود حیات در این سیاره ندارند.


سال گذشته ماهواره‌های موجود در منظومه شمسی نشانه‌هایی از وجود ابرهای حاوی فسفین در جو سیاره زهره کشف کردند و همین اتفاق سبب شد گمانه‌زنی در مورد وجود حیات در این سیاره به‌شدت افزایش یابد. فسفین ماده‌ای است که از یک اتم فسفر و سه اتم هیدروژن تشکیل شده و تنها در جو زمین که مملو از اکسیژن است یافت می‌شود. مدتی بعد مشخص شد وجود این ماده در سیاره زهره الزاماً به معنای کشف آثار حیات نیست و فسفین در این سیاره بر اثر فعالیت‌های شیمیایی به وجود آمده است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب