دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 تير 1400 - 11:56
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۴۱؛

ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد

هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 590315
فناوری در هفته‌ای که گذشت

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


دستیار صوتی بیکسبی را به راحتی غیرفعال کنید


در گوشی‌های هوشمند ساخت شرکت‌های مختلف بخش زیادی از فعالیت‌ها به وسیله دستیار هوشمند انجام می‌شود. کاربران هنگام استفاده از این فناوری تنها کافی است که درخواست خود را بیان کرده تا دستگاه فعالیت مورد نظر آن‌ها را انجام دهد.


تعدادی از شرکت‌های شناخته شده فناوری در جهان دستیار هوشمند اختصاصی خود را طراحی و در دستگاه‌هایشان استفاده کرده‌اند. هم اکنون بیکسبی(دستیار هوشمند سامسونگ)، سیری(دستیار هوشمند اپل)، دستیار صوتی گوگل و الکسا(دستیار هوشمند آمازون) در سراسر دنیا مورد استفاده کاربران هستند و هرکدام از آن‌ها سرویس‌های متنوعی را ارائه می‌دهند. باتوجه به گستردگی سیستم عامل اندروید، در گوشی‌های هوشمند مجهز به این سیستم عامل علاوه بر دستیار صوتی گوگل از دستیار هوشمند شرکت سازنده دستگاه نیز استفاده می‌شود. از همین رو برخی از کاربران دستیار هوشمند اختصاصی گوشی خود را غیرفعال کرده و از دستیار هوشمند گوگل استفاده می‌کنند.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


فست‌فود سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند


مصرف فزاینده فست‌فودها موضوعی نگران‌کننده به شمار می‌آید و محققان همواره درباره مضرات این نوع غذاها به مردم هشدار داده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد مهم‌ترین عامل چاقی در میان مردم الگوی نامناسب غذایی، مصرف بیش‌ازاندازه غذاهای چرب و سرخ‌کردنی، فست‌فود، نمک، نوشابه‌ گازدار و غیره است. اما مشکل این نوع غذاها به اینجا ختم نمی‌شود، طبق مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شده است، سیستم ایمنی بدن می‌تواند به همان روشی که به عفونت باکتریایی واکنش نشان می‌دهد، به یک رژیم غذایی فست‌فود پاسخ دهد. این امر سؤالات جدیدی در مورد اینکه چگونه مصرف مداوم برگر، پیتزا و سایر فست‌فودها به سلامتی ما آسیب می‌رسانند، ایجاد می‌کند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


فست‌فود؛ غذای لذیذ با عفونت خطرناک!




طبق این تحقیقات که توسط یک گروه بین‌المللی از محققان صورت گرفته، موش‌هایی که به مدت یک ماه طبق «رژیم غذایی غربی» به آنها غذا داده شد که سرشار از چربی اشباع، قند و نمک و از طرفی فاقد میوه‌ها، سبزی‌ها یا فیبر بود، تعداد سلول‌های ایمنی در خون آنها افزایش یافت. در حالت عادی این امر زمانی اتفاق می‌افتد که بدن دچار عفونت میکروبی شود. از این گذشته، این سطح از حالتِ هشداردهنده که فست‌فودها باعث ایجاد آن می‌شوند، می‌تواند برای مدت طولانی باقی بماند. به گفته محققان، این امر بر اساس تحقیقات اخیر در مورد نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن است که می‌تواند جنبه‌های نبردهای گذشته را به یاد آورد.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


فیس‌بوک کاربران خود را افسرده می‌کند


مارک زاکربرگ در پاسخ به پرسش نمایندگان کنگره آمریکا در مورد تأثیرات منفی فیس‌بوک بر سلامت روان کاربران، گفت: «فکر نمی‌کنم سند قطعی برای آسیب‌زا بودن فیس‌بوک وجود داشته و انتشار چنین خبرهایی صرفاً برای ضربه زدن به محبوبیت این شبکه اجتماعی است.» با این حال تحقیقات اخیر گروهی از کارشناسان حاکی از آن است که فیس‌بوک کاربران خود را به سمت تنهایی و افسردگی سوق می‌دهد.


هم اکنون در کشورهای مختلف دنیا میلیون‌ها نفر عضو شبکه اجتماعی فیس‌بوک هستند و روزانه ساعت‌های زیادی را در این برنامه سپری می‌کنند. روانشناسان معتقدند فیس‌بوک نیز همانند مواد مخدری نظیر کوکائین و الکل اعتیادآور است و وابستگی شدیدی را در کاربران خود ایجاد می‌کند. اگرچه مصرف انواع مواد مخدر روی ظاهر انسان تأثیر گذاشته و پس از مدتی موجب بروز مشکلات جسمانی می‌شود ولی فیس‌بوک به طور مستقیم ذهن را هدف قرار داده و صدمات روحی به کاربران خود می‌زند.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


کشورهایی در معرض خشک‌سالی هستند را بشناسید


طبق داده‌های حاصل از موسسه منابع جهانی، دو کشور اروپایی مولداوی و اوکراین با بیشترین خطر خشک‌سالی در سطح جهان مواجه هستند. همچنین کشورهای دیگری که در معرض خطر خشک‌سالی متوسط تا زیاد هستند در خاورمیانه، شمال آفریقا، آسیا (ازجمله هند و چین) و در مناطقی از اروپا یافت می‌شوند.


اوکراین و همسایه کوچک‌تر آن از گذشته تاکنون تحت تأثیر خشک‌سالی‌های ویرانگر قرار گرفته‌اند که باعث کاهش عمده محصولات کشاورزی شده است. مشکل تغییرات اقلیمی که دمای هوا و الگوی باران در بسیاری از مناطق اروپای شرقی را برهم زده و اخیراً به سمت آب‌وهوای گرم‌تر تغییر داده، کاملاً آشکار است. کشورهایی که در معرض خشک‌سالی قرار دارند همیشه با کشورهایی که با تنش آبی درگیرند یکی نیستند (که به‌عنوان کمبود آب کافی برای استفاده همه مردم کشور ازجمله نوشیدن تعریف می‌شود).




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


فناوری ایرانی مسئول حفاظت از پارک ملی گستان می‌شود


جنگل‌ها از جمله مهم‌ترین منابع طبیعی در تمامی کشورهای دنیا هستند و وجود آن‌ها تأثیر زیادی بر پایداری اکوسیستم کره زمین دارد. دولت‌ها برای حفاظت از این منابع ارزشمند برخی از مناطق جنگلی را به عنوان پارک ملی حفاظت شده اعلام کرده و محدودیت‌های زیادی را برای تردد و سکونت در این نواحی اهمال می‌کنند. در حقیقت با اجرای چنین طرح‌هایی تلاش می‌شود تا از آسیب رسیدن به زندگی گیاهان و جانداران ساکن مناطق جنگلی جلوگیری شود. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


رفع مشکل کمبود محیط‌بانان با اینترنت اشیاء




یکی از تهدیدات بالقوه‌ای که همواره جنگل‌ها را در معرض نابودی قرار می‌دهند آتش‌سوزی است. هرساله بخش زیادی از پوشش گیاهی نقاط مختلف دنیا به دلیل آتش‌سوزی آسیب دیده و دچار صدمات جبران‌ناپذیری می‌شود. توسعه چشمگیر فناوری در چند دهه گذشته این امکان را برای مهندسان فراهم ساخته است که از دستگاه‌های پیشرفته برای حفاظت از جنگل‌ها استفاده کنند. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای جلوگیری از آتش‌سوزی گسترده در پارک ملی گلستان پروژه پایش هوشمند آتش‌سوزی را راه‌اندازی و در این پارک اجرا کرده است.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


کودکان در معرض عفونت شدید کرونا


مدیر بخش همه‌گیری سازمان بهداشت جهانی درباره ابتلای کودکان به کرونا گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون دریافته‌ایم که کودکان می‌توانند به ویروس کرونا آلوده شوند، اما آنها معمولاً به‌صورت خفیف به این بیماری مبتلا می‌شوند. همچنین بسیاری از کودکانی که کرونا گرفته‌اند، از نوع «بدون علائم» بوده است؛ به این معنی که آنها اصلاً بیمار نشده‌اند.


وی افزود: البته این موضوع برای همه جهان یکسان نیست. می‌دانیم که برخی از کودکان به کرونای شدید مبتلا شده‌اند و برخی نیز به همین دلیل از دنیا رفته‌اند. خوشبختانه این موارد بسیار نادر بوده است اما اتفاق افتاده است. همچنین کودکانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کرونای شدید قرار دارند.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


گروهی از ستاره‌شناسان مستقر در دانشگاه ییل در رصدهای اخیر خود موفق شدند کهکشانی عجیب را در منطقه‌ای از کیهان کشف کنند. این کهکشان غیرعادی که با کمک تعدادی از تلسکوپ‌های ناسا شناسایی شده فاقد ماده تاریک(dark matter) است.


کشف این کهکشان موجب شگفتی بسیاری از دانشمندان در سراسر دنیا شده است زیرا تا پیش از این تصور می‌شد هیچ منطقه‌ای از کیهان بدون ماده تاریک وجود ندارد. بر اساس مطالعات ستاره‌شناسان بیش از ۸۵ درصد جهان به وسیله ماده‌ تاریک احاطه شده است و انسان‌ها هیچ گونه اطلاعاتی از ماهیت و ساختار این ماده ندارند. برخی از شواهد نشان می‌دهد پیش‌تر نیز تصاویری از این این کهکشان به وسیله ماهواره‌های موجود در منظومه شمسی ثبت شده بود ولی دانشمندان متوجه عدم وجود ماده تاریک در آن منطقه نشده بودند.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


رشد بی‌سابقه وسایل نقلیه الکتریکی از سال ۲۰۱۹


درحالی‌که سال گذشته فروش جهانی خودرو به دلیل شیوع کرونا به‌شدت تحت تأثیر قرار گرفت، اما وسایل نقلیه الکتریکی (EV) روند رو به رشدی را پشت سر گذاشتند. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، تعداد وسایل نقلیه ثبت‌شده در سراسر جهان به‌طور گسترده‌ای در سال ۲۰۲۰ گسترش یافته و این روند قرار است در دهه آینده نیز ادامه یابد. به‌طورکلی امروزه صنعت خودروسازی تحت تأثیر تولید خودروهای الکتریکی قرار گرفته و بسیاری از کشورها در راستای سیاست‌های محیط‌زیستی و هوای پاک تولید و فروش خودروهای الکتریکی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. همچنین برخی کشورهای اروپایی در راستای سیاست انرژی‌های سبز و مقابله با تغییرات اقلیمی درصدد هستند تا تولید و فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی را تا سال ۲۰۳۰ ممنوع کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تغییر رویکرد شرکت‌های خودروسازی با شیوع کرونا




طبق آمار، در پایان سال ۲۰۲۰، ۱۱ میلیون وسیله نقلیه الکتریکی در جاده‌ها وجود داشت که از این تعداد ۱۰ میلیون آن خودرو بود. پیش‌بینی می‌شود که درمجموع سیاست‌های انرژی و اقلیمی دولت‌ها، تا پایان دهه جاری تعداد کل خودروها، اتوبوس، وانت و کامیون‌های الکتریکی به ۱۴۵ میلیون یا ۷ درصد حمل‌ونقل جاده‌ای برسد.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


فوراً اپلیکیشن‌های آلوده به بدافزار «جوکر» پاک کنید


گزارش‌های واصل‌شده از چند شرکت امنیتی بین‌المللی حاکی از آن است که بدافزار شناخته شده جوکر(joker) در ۸ اپلیکیشن اندروید مشاهده شده و ادامه فعالیت آن می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی برای کاربران این سیستم عامل شود.


گوگل فوراً به این تهدیدی امنیتی واکنش نشان داده است و از کاربران اندروید خواسته است در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از بدافزار «جوکر» سریعاً برنامه مورد نظر را از گوشی خود حذف کنند. ۸ برنامه‌ای که به بدافزار جوکر آلوده شده‌اند عبارتند از Auxiliary Message، Fast Magic SMS، FreeCamScanner، Super Message، Element Scanner، Go Messages، Travel Wallpapers و Super SMS. کارشناسان امنیتی به کاربران اندروید توصیه کرده‌اند به هیچ عنوان این برنامه‌ها را روی گوشی هوشمند خود نصب نکنند.




ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند/ کهکشان فاقد ماده تاریک شناسایی شد


ایرانی‌ها به‌جای ناسا، برای سازمان فضایی خود تلاش کنند


نجوم و فضا همواره به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های علمی شناخته می‌شود. بنا بر گزارش دفتر امور فضایی سازمان ملل یا یونوسا(UNOOSA) حدود ۴۰ سازمان فضایی در سراسر جهان مشغول به کارند که از مشهورترین آنها می‌توان به ناسا، روسکاسموس، سازمان ملی فضایی چین و آژانس فضایی اروپا اشاره کرد. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


ایران جایگاه فضایی خود را دست کم نگیرد




در سازمان‌های فضایی، مأموریت‌ها و پروژه‌های فضایی برنامه‌ریزی، پیاده‌سازی و مدیریت می‌شود. تاریخچه این سازمان‌ها به آغاز عصر فضا در ۱۹۵۷ باز می‌گردد. اگرچه قسمت اعظم تحقیقات فضایی توسط اخترشناسان با تلسکوپ‌های زمینی انجام شده است، اما کار اصلی سازمان های فضایی، انجام اکتشافات به صورت فیزیکی توسط فضانوردان و کاوشگرها است. معمولاً سازمان‌های فضایی بودجه‌های کلانی را برای اهدافی همچون پرتاب ماهواره، کاوشگر، فضاپیما، اعزام فضانورد، انجام پژوهش‌های خارج از جو و... دریافت می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب