دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونمایی از محصول دانش بنیان نانو امولسیون زعفران ایرانی در واحد علوم و تحقیقات

محصول دانش بنیان نانوامولسیون زعفران ایرانی مستخرج از طرح های پژوهشی برون دانشگاهی واحد علوم و تحقیقات رونمایی شد.
کد خبر : 591799
واحد علوم تحقیقات



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محصول دانش بنیان نانوامولسیون زعفران ایرانی مستخرج از طرح‌های پژوهشی برون دانشگاهی واحد علوم و تحقیقات با حضور جمشید صباغ‌زاده، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات رونمایی شد.


سید بابک مظفری، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت:‌ در حال حاضر ۱۷ مرکز تحقیقاتی مصوب در واحد علوم و تحقیقات وجود دارد. بازدهی طرح های تحقیقاتی موجود در این دانشگاه در سال های ۹۱ و ۹۲ از ۶ میلیارد ریال به ۳۹ میلیارد ریال رسیده که بیانگر رشد، حرکت و عزم راسخ برای ارتباط بیشتر با صنعت و کاربردی تر شدن علوم است.


وی به ۳۰۰ اختراع حاصل از طرح های پژوهشی در واحد علوم و تحقیقات اشاره کرد و افزود: به واسطه رونمایی از نانوامولسیون زعفران ایرانی با همکاری اعضای هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات، ۲ یو اس پتنت و سه اختراع به ثبت رسیده است.


مظفری با بیان اینکه مرکز رشد واحد علوم و تحقیقات با نظر مساعد سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری راه‌اندازی شد و در حال شکوفایی و توسعه است، ادامه داد: در حال حاضر ۵۸ واحد فناور در این مرکز مستقر است که ۳ مورد آن تبدیل به شرکت دانش‌بنیان شده است. همچنین با توجه به ظرفیت‌های واحد علوم و تحقیقات از شرکت‌ها و صنایع بزرگ برای استقرار دفاتر تحقیق و توسعه‌شان در مرکز رشد این واحد دعوت شده است. هم اکنون مذاکره اولیه برای استقرار دفاتر تحقیق و توسعه(R&D) ۳ شرکت که یکی از آنها گلدیران است در مرکز رشد صورت گرفته است و امیدواریم با اجرایی شدن این رویکرد، انجام پروژه‌های مسئله محور در واحد علوم و تحقیقات شتاب گیرد.


سرپرست معاونت فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات تصریح کرد: سهم ایران در دنیا از تولید زعفران ۷۹ درصد است، اما نکته مهم این است که زعفران را خام می‌فروشیم و در کشورهای همسایه بسته‌بندی و به کشورهای دیگر صادر می‌شود. یکی از موارد قابل توجه بهره‌گیری از فناوری نانو برای ارتقاء کیفیت، حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی و کاهش مصرف زعفران در صنایع غذایی و پزشکی است.


پیمان صالحی، معاون نوآوری و تجاری‌سازی ریاست جمهوری با بیان اینکه یکی از قدیمی‌ترین ستادهای این معاونت، ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی است، گفت: تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در سال ۱۳۹۲ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقطه عطفی بود که نهایتاً مسئولیت اجرا و راهبری این سند به ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داده شد.


وی با بیان اینکه به واسطه تنوع اقلیم‌هایی که در کشور وجود دارد، تنوع گیاهان ایران حائز اهمیت است، افزود: ۱۳ نوع اقلیم در دنیا وجود دارد در حالی که کشورمان به تنهایی از ۱۱ اقلیم برخوردار است. به واسطه این تنوع بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران رشد می‌کند که از کل اروپا بیشتر است. پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزارگونه از این گیاهان خواص دارویی و ادویه‌ای داشته باشند.


به گفته صالحی، تا سال ۱۳۹۹ حدود ۴ هزار مجوز داروی گیاهی و فرآورده‌های طبیعی توسط وزارت بهداشت و درمان صادر شده است. همچنین ۵۸۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که ۲۰۰ شرکت در حوزه داروی گیاهی و فرآورده های طبیعی فعالیت دارند.


وی ادامه داد: سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی نگاه ویژه ای به زعفران شده است. در سال گذشته ۱۲۰ هزار هکتار سطح زیرکشت زعفران بوده و تولید زعفران در کشور از ۴۰۰ تن گذشته است. مشکلات عدیده‌ای در حوزه فرآوری صادرات و مارکتینگ زعفران وجود دارد که امثال این فعالیت‌ها(نانوامولسیون زعفران) کمک می‌کند تا ارزش افزوده آن افزایش یابد. به خصوص ارزش افزوده‌ای که بار دانش دارد.


معاون نوآوری و تجاری‌سازی ریاست جمهوری در پایان آماری از فعالیت دانشکده‌ها و سلامت‌کده‌های طب سنتی ارائه کرد و گفت: در معاونت فناوری تلاش شده ریل‌گذاری مناسبی برای تبدیل ایده به محصول صورت گیرد و در ۸ سال گذشته یک میلیون مترمربع به زیرساخت‌های نوآوری کشور اضافه شده است.


سید امیرعلی انوار عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات گفت: ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران در جهان است، این ادویه که حاصل ازکلاله و خامه‌های خشک شده گیاه کروکوس ساتیووس است، کاربردهای بسیاری در صنعت غذا، پزشکی و نیز داروسازی دارد.


وی به نخستین محصول نانوامولسیون زعفران ایرانی اشاره کرد و ادامه داد: از تکنیک‌ها و فناوری نوین همچون نانوامولسیون برای ارتقاء سطح کیفی زعفران، همچون حفظ کیفیت (طعم، رنگ، بو و مزه)، کاهش مصرف میزان زعفران در واحد حجم، ارتقاء راندمان محصول تولید شده و قابلیت مصرف ساده برای مصرف کننده بهره گرفته شده است.


به گفته وی، این محصول دانش‌بنیان پروژه‌ای مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و شرکت تلاشگران صنعت و تجارت آریا با نام تجاری دلوا بوده است و نتیجه این فعالیت تحقیقاتی دو ثبت اختراع گرنت شده در اداره ثبت اختراعات آمریکا و ثبت PCT در اتحادیه اروپا است.


انوار با بیان اینکه امیدواریم با حذف بروکراسی اداری و تسهیل ارتباطات دانشگاهی با بخش صنعت کشور، شاهد تولد محصولات جدید و دانش‌بنیان بیشتری باشیم، تصریح کرد: این محصول با همکاری اعضاء هیئت علمی دانشکده‌های منابع طبیعی و محیط زیست، علوم تخصصی دامپزشکی و علوم کشاورزی و صنایع غذایی و برگرفته از اجرای طرح پژوهشی برون دانشگاهی تولید شده است.


محصول دانش‌بنیان نانوامولسیون زعفران ایرانی مستخرج از طرح‌های پژوهشی برون دانشگاهی واحد علوم و تحقیقات توسط حامد اهری عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، سید امیرعلی انوار عضو هیئت علمی دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، سارا اله یاری بیک عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، سیما مرادی دانش آموخته دکتری دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات و مهدی رحیمیان پژوهشگر علوم و مهندسی صنایع غذایی محقق شده است.


در پایان این مراسم ضمن رونمایی از کتابچه محصول دانش‌بنیان زعفران ایرانی از زحمات سید امیرعلی انوار، حامد اهری، سارا اله یاری بیک، سیما مرادی و مهدی رحیمیان با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.


انتهای پیام/۴۱۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب