دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اقدسیان در گفت‌وگو با آنا:

جای خالی گفت‌وگوی قوی در جامعه احساس می‌شود/ کاش کرسی‌های آزاداندیشی ۲۰ سال پیش رونق گرفته بود

برگزیده محور سیاسی کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر کرسی‌های آزاداندیشی ۲۰ سال پیش رونق گرفته و گفت‌گوی قوی فرهنگ شده بود شاهد بی‌اخلاقی و تخریب در مناظرات انتخاباتی نبودیم.
کد خبر : 588675
اختتامیه رویداد ملی رقابت دانشجویی کرسی‌های آزاد اندیشی دانشگاه آزاد اسلامی



فرزاد اقدسیان، دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج و رتبه دوم کرسی‌های آزاداندیشی در محور سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کرسی‌ها حرکت نو و جدیدی بود. من جزء دانشجویانی بودم که دغدغه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را داشتند و بارها برگزاری آنها را از دانشگاه مطالبه کرده بودم. اما همین که دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم گرفت این طرح را در سطح کشوری و به عناون برنامه منسجم پیاده کند، موجب شد واحدهای استانی بهانه‌ای برای عدم برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی نداشته باشند.


اقدسیان افزود: پیگیری‌های جدی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و پس از آن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این کرسی‌ها بر اهمیت توجه به آنها افزود و برای دانشگاه آزاد اسلامی مسجل شده است که هر سال باید این کرسی‌ها را برگزار کنند.


این دانشجوی واحد یاسوج عنوان کرد: یکی از ظرفیت‌ها و نقاط قوت کرسی‌ها این است که می‌توانند برای حل مسائل هر منطقه از کشور به صورت جزئی بکار گرفته شوند چون دانشجویان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، از بوم همان منطقه هستند و با مشکلات و اوضاع مردم منطقه آشنایی دارند. می‌تواند از دل این کرسی‌ها گروه‌های اندیشه‌ورز و مطالبه‌گر قوی شکل بگیرد. از طرفی چون ابتکار عمل در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی به دست دانشگاه آزاد اسلامی بود یک نقطه قوت در کارنامه دانشگاه آزاد اسلامی است و می‌توان گفت کرسی‌ها از جمله مواردی است که در آن دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر دانشگاه‌ها پیشی گرفته است.


وی ادامه داد: چیزی که در کرسی‌های بسیار تمرین کردیم این بود که بر روی نظر مخالف و مقابل خود تامل کنیم و با فکر و دقت و از زوایای مختلف به آن نگاه کنیم و پاسخ دهیم، حتی اگر شده خود را در موضع طرف مقابل قرار دهیم. دقت کنیم چقدر یافته یا گفته ما مستند، مستدل و منطقی است؟ یا چقدر پتانسیل صبر و سعه‌صدر داریم، ظرفیت برد یا باخت ما چقدر است؟ آیا مباحثه ما رفاقتی و اخلاق‌مدار هست یا صرفا دنبال فضای رقابتی و جدل هستیم؟ چرا که اگر در کرسی صرفا به فکر برنده شدن هستیم چه نفعی از کرسی قرار است عاید ما و جامعه شود؟ چون ذات کرسی‌های آزاداندیشی گفتگو و مباحثه برای رسیدن به یک نتیجه درست و مفاهمه است.



جای خالی گفت‌وگوی قوی در جامعه احساس می‌شود/ کاش کرسی‌های آزاداندیشی ۲۰ سال پیش رونق گرفته بود


اقدسیان گفت: در طول کرسی‌ها به خصوص در مرحله کشوری دوستی‌های زیبایی بین تیم‌های رقیب مشاهده کردیم به عنوان مثال دو تیم رقیب بعد از اتمام کرسی همچنان با هم گفت‌وگو داشتند و تیم ما نیز در مرحله رده‌بندی با تیم‌های رقیب توانست ارتباط قوی برقرار کند. گسترش این فضا که دانشجویان از سر دغدغه اما دوستانه گفت‌وگو با یکدیگر را تمرین کنند می‌تواند بسیاری از مشکلات آینده کشور را که ناشی از عدم ارتباط درست مسئولان با یکدیگر یا با مردم است را حل کند.


این برگزیده کرسی‌های آزاداندیشی تصریح کرد: در صورتی‌که کرسی‌ها جدی گرفته و نهادینه شود و علاوه بر دانشگاه آزاد اسلامی بقیه دانشگاه‌ها هم پای کار باشند و کرسی‌ها به یک امر عادی و لازم تبدیل شود و نگاه‌ها به آن مقطعی یا سطحی نباشد و امکان گفتوگو و مطالبه‌گری از طریق کرسی‌ها برای همه دانشجوها فراهم باشد و به فرهنگی در دانشگاه تبدیل شود می‌توانیم امیدوار باشیم این فرهنگ به درون جامعه سرریز کند و بر جامعه و مسئولان اثرگذار شود.


این دانشجوی حقوق افزود: باید شرایط کرسی‌ها را به نحو در نظر گرفت که افراد حاضر در کرسی‌ها به نوعی عمل کنند که به دور از هوچی‌گری و رفتارهای نادرست باشد. اگر چنین فرهنگی در دانشگاه رواج پیدا کند بی‌شک بر جامعه و مسئولان هم اثر خواهد گذاشت چون زمانی‌که مسئولان مستند، منطقی، هدفهمند و در چارچوب اخلاق صحبت کردن دانشجویان را در فضای رقابتی ببیند و آن را به مثابه یک فرهنگ مقابل خود بیابند، نمی‌توانند در گفت‌وگو یا مناظره‌ یا سخنرانی خارج از این قاعده عمل کنند.


وی تاکید کرد: متاسفانه در مناظرات انتخاباتی، بیشتر جنبه تخریب رقیب مطرح است و سطح تفکر مردم را بسیار پایین در نظر می‌گیرند که نوعی بی‌احترامی به مردم است. اما در صورت فرهنگ شدن کرسی‌های آزاداندیشی و گفت‌گوی مستدل و اخلاق‌مدار، مسئولان هم مفری از این نوع گفت‌وگو نخواهند داشت. به واقع می‌توان گفت اگر کرسی‌های آزاداندیشی در طول دو دهه گذشته اجرایی شده و فرهنگ گفت‌وگوی سالم شکل گرفته بود، امروز شاهد بی‌اخلاقی در مناظرات و موراد مشابه نبودیم.


انتهای پیام/۴۱۶۲/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب