دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک متخصص طب سنتی و پزشک عمومی مطرح کرد؛

طب سنتی بر چه اساسی طبابت و درمان می‌کند؟/ نشانه‌های افراد بلغمی را بشناسید

یک متخصص طب سنتی ضمن تشریح مفاهیم طب سنتی گفت: غلبه مزاج‌ها تعادل زیستی افراد را به هم می‌زنند و افراد را در برابر عوامل بیماری‌زا ضعیف می‌کند.
کد خبر : 587790
احمد کریمی



به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، باوجود اینکه اصطلاحات رایج در طب سنتی ریشه در ادبیاتی پر سابقه دارد، اما بسیاری از این عبارات با سیطره اصطلاحات پزشکی مدرن از یادها رفته است. توجه به اصطلاحات طب مهم است زیرا این واژگان هستند که رابطه بین طبیب و بیمار را تحکیم می‌بخشند. برای بیماران واژگانی مانند دموی، بلغمی، سوداوی و صفراوی که در طب سنتی بسیار کاربرد دارد، مهجور است و این مهجوریت عامل آن است که مکالمه طبیب و بیمار معلول بماند.


در همین زمینه احمد کریمی، پزشک عمومی و متخصص طب سنتی فارغ التحصیل از دانشگاه شهید بهشتی در تشریح اصطلاحات پرکاربرد در طب سنتی گفت: در باور اطبای قدیم، هستی از چهارعنصر باد (هوا)، خاک، آتش‌ و آب پدید آمده بود و ازآنجاکه انسان و ارتباط او با طبیعت و هستی از نظر اطبای قدیم بسیار مهم تلقی می‌شد، مزاج را بر همین چهار محور تقسیم‌بندی کرده‌اند.


کریمی با بیان اینکه مزاج‌ها هم بر محور غلبه این 4 عنصر بر نظم زیستی بدن تقسیم‌بندی شده‌اند، تشریح کرد: اگر رطوبت یا آب در نظم زیستی بدن, غلبه داشته باشد مزاج را بلغمی می‌نامیم، غلبه طبع گرم یا آتش را صفراوی می‌نامیم، اگر خشکی یا خاک غلبه کند سودایی و اگر هوا یا باد غلبه کند دموی می‌نامیم.


وی اضافه کرد: به‌طورکلی مزاج فرد را بر مبنای رطوبت و خشکی و همچنین گرمی و سردی می‌سنجیم و بر مبنای تجربیات ثبت‌شده در طب سنتی تلاش می‌کنیم تغذیه فرد را به سمتی سوق دهیم که مزاج معتدلی پیدا کند.


این متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه غلبه مزاج‌ها شرایط متعادل حیات را با خلل مواجه می‌کند، بیان کرد: تجربیات ثبت‌شده در طب سنتی نشان می‌دهد که عدم تعادل زیستی با غلبه یک مزاج ایجاد می‌شود و نشانگان بیماری در فرد را ظاهر می‌کند.


کریمی گفت: غلبه هرکدام از این طبع‌ها عامل بروز نشانه‌های ضعف بدنی است که افراد را در برابر عوامل بیماری‌زا ضعیف می‌کند، به‌طور مثال افرادی که مغلوب طبع بلغم هستند بیحال شده و هنگام خواب بزاقشان جاری می‌شود، بدن‌های آن‌ها ورم دارد، چاق‌تر و افسرده خو هستند و نسبت به محرک‌های بیرونی بی‌تفاوت می‌شوند.


این متخصص طب سنتی ضمن بیان اینکه حتی نشانگان روان‌شناختی این افراد هم قابل بررسی است، گفت: این افراد دیرتر عصبانی می‌شوند و ابراز احساسات در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.


وی در پایان گفت: ما در طب سنتی تلاش می‌کنیم که با مطالعات روز و با تکیه‌ بر تجربیات قدما با تغذیه مناسب، مزاج را به تعادل بازگردانیم و آن‌طور که درمان نشان داده است نشانگان خلقی و فیزیکی این افراد با اصلاح تغذیه یا داروهای مکمل سنتی رفع می‌شود.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب