شهرداری تهران نیازی به مدیران اجارهای ندارد/ کلانشهر تهران چهار سال در حال استراحت بود
عبادالله فتحاللهی در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که گفته میشود در انتخابات آینده میزان مشارکت قابل توجه نخواهد بود، از نظر شما علت چیست؟ گفت: اگر سیر حضور مردم در انتخابات را مدنظر قرار دهیم با نمودار سینوسی مواجه خواهیم شد، به این ترتیب که هر زمان مشارکت حداکثری صورت گرفت اصلاحطلبان بر سرکار آمدند و بعد از اتمام دوره این افراد، مردم با مشاهده عملکرد آنها، رغبت خود را برای شرکت در انتخابات از دست دادند. اعضای شورای اول شهر تهران را اصلاحطلبان تشکیل دادند اما این شورا حتی نتوانست در کنار دولتی اصلاحطلب دوام بیاورد و بعداز جابهجاییهای متعدد در شهرداری، در نهایت شورای شهر منحل شد و مجددا اداره شهر تهران به وزارت کشور برگشت.
وی افزود: بعد از آن طیف اصولگرا بر سرکار آمدند و توانستند به مدت ۱۶ سال شهر را با ثبات و انسجام اداره کنند، در این دوره، تهران دارای سند و برنامه جامع پیشرفت شد. این طرح، جهشی را در پیشرفت و توسعه شهر تهران به وجود آورد و تهران چهره جدیدی به خود گرفت. البته در حال حاضر برخی از این طرح به عنوان طرحی برای شهر فروشی یاد میکنند، این در حالی است که خود این افراد همان زمان هم در شورای شهر بودند و مسئولیت مستقیم هم داشتند، لذا این افراد برای در سایه قرار دادن عملکرد نامطلوب خود در شورای شهر، مباحثی نظیر شهر فروشی را به راه انداختند.
این کارشناس مدیریت شهری در ارزیابی عملکرد شورای پنجم تصریح کرد: عملکرد شورای پنجم شبیه عملکرد شورای اول است، با این تفاوت که هم حاکمیت و هم تجربه برخی از آنها باعث شد که این شورا منحل نشود با این وجود شاهد اقداماتی نظیر تغییر چندین شهردار در تهران بودیم. هر شهرداری که در تهران انتخاب میشود شش ماه طول میکشد که متوجه مهندسی کلان این شهر شود. کما اینکه بسیاری از چهرههایی که برای این مهم انتخاب شدند برای این پست مناسب نبودند چرا که شهرداری فردی را میخواهد که ضمن نگاه استراتژیک، به مسائل و مشکلات شهر آشنا باشد. مردم تهران مدیری را در راس شهرداری دوست دارند که او را در کنار خود مشاهده کنند. فقدان نگاه منسجم مدیریتی و رقابتهای درون جبههای شورای پنجم، این شورا را ناکارآمد کرد و تغییرات زودهنگام شهرداران در این دوره منجر به تغییر در لایههای مدیریتی شهر شد و تزلزل در لایههای مدیریتی آفتی محسوب میشود که جبران خسارات آن زمانبر است.
فتحاللهی با تاکید بر سیاسی بودن شورای شهر پنجم خاطرنشان کرد: نکته دوم مربوط به شناخت اعضای شورا نسبت به شهر تهران است. وقتی یک لیست با حربه سیاسی رأی میآورد، شهرداری را به عنوان فرصتی برای امور سیاسی آینده تلقی میکنند، لذا این اعضا زمان کافی برای حل مشکلات شهر اعم از بافتهای فرسوده، ترافیک و مواردی از این قبیل را نخواهند داشت. بنابراین اعضای شورای بعدی شهر باید شناخت کافی نسبت به شهر داشته باشند و با نگاه و تفکر سیستمی به مشکلات شهر نگاه کنند. شهرداری تهران نیازی به مدیران اجارهای و موقت با خمیر مایه سیاسی ندارد. شورای شهر محلی برای تحرکات سیاسی نیست و این آزمون و خطا باید در جای دیگری صورت بگیرد. اگر اعضای شورای شهر آینده، دغدغه سیاسی داشته باشند نمیتوانند مشکلات را حل کنند. با عنایت به استراحت چهارساله ی شهر تهران، شورای ششم میتواند وباید باتلاش شبانه روزی علاوه بر جبران چهار سال گذشته، جهشی در ارتقاء خدمات شهری و توسعه متوازن شهر به وجود آورد.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/