اکثر رسانههای علمی جهان نگرش درستی از مسائل علمی ندارند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گوهر رضا در پنجمین نشست ترویج علم بنیاد مصطفی(ص) که ظهر امروز در ساختمان معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلام برگزار شد، اظهار کرد: وقتی به دانش قرن شانزدهم و هفدهم میلادی نگاه میکنیم حتی در آن دوران نیز شکاف علم و جامعه بسیار زیاد بوده است و زمانی که دانشمندان شروع به شناخت این فاصله کردند آن را به عنوان مسئله حقیقی دانستند زیرا تعاریفی که از مباحث علمی وجود داشت قابل درک برای مردم نبود. همین موضوع سبب شد در بعضی حوزهها روند توسعه با کندی مواجه گردد.
وی افزود: هنوز هم زبان دانشمندان برای بخش گستردهای از جامعه قابل درک نیست و در اینجا نقش رسانهها اهمیت پیدا میکند و باید رابط بین دانشمندان و مردم باشند.
رئیس بخش ویدئوهای علمی و موسسه ارتباطات علم و منابع هند بیان کرد: وقتی رسانهها باهم رقابت میکنند علم نیز باید با همه حوزهها نظیر فرهنگ و سیاست رقابت کند. همین رقابتی شدن شرایط کار را برای خبرنگاران سخت میکند. در آمریکا شاهد آن هستیم که نواقص علمی به شکل گستردهای وجود دارد. بدون داشتن نگاهی جامع به کل سیستم نمیتوانیم علم را به کل جامعه منتقل کنیم. نمیتوان علم را فقط از یک اتاق به جامعه منتقل کرد. واکنشها و برخوردهای متفاوتی به علم وجود دارد.
گوهر عنوان کرد: با در نظر گرفتن درک صحیح از مباحث علمی ارتباط بین رسانههای علمی و مردم کامل میشود. بررسیهای بینالمللی نشان میدهد اکثر رسانههای جهان نگرش علمی ندارد و از همین رو نمیتوانند ارتباطی جامع بین دانشمندان و مردم برقرار کنند.
وی خاطرنشان کرد: هر ایده علمی باید با احساساتی که در جامعه وجود دارد تقابل داشته باشد و رسانهها در این تحول میتوانند نقش بسیار موثری داشته باشد. اختلال بین موضوعات علمی و غیرعلمی باید از جنبههای مختلفی بررسی شود. هرچه علم بیشتر توسعه مییابد این تقابل بیشتر خود را نشان میدهد. در پاکستان در ۴ سال گذشته چند فعال رسانهای و دانشمند کشته شدند و این سوال را به وجود میآید که مگر در علم چه هدفی است که افرادی را آشفته و به سمت قربانی کردن دانشمندان میکشاند؟
رئیس بخش ویدئوهای علمی و موسسه ارتباطات علم و منابع هند ادامه داد: هرچقدر فاصله بین علم و جامعه بیشتر باشد عدم فهم درست نیز گسترش خواهد یافت.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/