شهید مطهری مرد گفتمانهای سخت است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پانزدهمین همایش حکمت مطهر با عنوان «اسلام و ایران در قرن جدید» صبح امروز در دانشکده صدا و سیما برگزار شد. حجتالاسلام محمد دوستپرور، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشکده هنر در این همایش گفت: شهید مطهری مرد گفتمانهای سخت و چند وجهی است. وقتی کتابهای نیچه را میخواندم هرگز متوجه نشدم چرا فیلسوف شد و هرگز نمیدانم چرا همچنان غرب او را فیلسوف نگه داشته است. دریافت من این است که غرب اقتدارگرا به یک بنیانگذار توجیهگر با بافتهای فلسفی نیاز دارد. چگونه میتوان از اقتدارگرایی سخن گفت اگر نیچه نباشد؟ اگر نیچه نباشد چگونه میتوان رساله و آکادمیها را نگه داشت؟
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشکده هنر افزود: همین نظر را درباره میشل فوکو هم دارم که تقریباً هم عصر با شهید مطهری است. غرب فوکو را نظریهپرداز گفتمان میشناسد. فوکو میگوید ساختار اجتماعی بر اساس مبنای دانش پیاده میشود و آنچه اینک در جامعه به نام ساختار مینامیم، نتیجه دانش است. غرب، رندانه توانسته فوکو را به عنوان تئوریسین گفتمان جا بیندازد.
وی گفت: اما متأسفانه مطهری با ویژگیهای شناخته شده در ایران به عنوان تئورسین گفتمان شناخته نمیشد در حالی که گفتمانگر چند ساحتی بود. او همزمانی که فقیه است، متکلم هم هست و در عین اینکه جامعهشناس است، تئوریسین تربیتی هم هست و در عین اینکه داستانسرا است، فیلسوف رئالیست هم هست. لذا ایشان را مرد گفتمانهای سخت میدانم.
حجتالاسلام دوستپرور یادآور شد: علامه مطهری زمانی دست به نگارش تألیفات عاشورا میزنند که سخنوری در آن جامعه حتی برای پژوهشگران امروز هم مشکل است و طرح چنین گفتمانی برای یک عالم در حوزه برای امروز هم سخت است چه برسد به آن زمان.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشکده هنر خاطرنشان کرد: علامه مطهری هنگامی که «خدمات متقابل ایران و اسلام» را مینویسد، زمانی است که عدهای بر طبل ملیگرایی میکوبند و عدهای دیگر در اسلامگرایی دچار تصلب هستند. این کتاب یک نظریه استراتژیک است. ایشان در عین حال که مرد گفتمانهای سخت و چند وجهی است، شهید گفتمان نیز هست و جهل ناپایان زمان بر عمر ایشان نقطه پایان گذاشت.
انتهای پیام/۴۱۰۷/
انتهای پیام/