شهید مطهری مصلح اجتماعی بود/شیوه نقد استاد، الگویی برای همه پژوهشگران
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پانزدهمین همایش حکمت مطهر با عنوان «اسلام و ایران در قرن جدید» صبح امروز در دانشکده صدا و سیما برگزار شد، سید حسن شهرستانی، دبیر علمی این همایش گفت: امروز از حکیمی فرزانه سخن میگوییم که در وسعت نظر و جامعیت کمنظیر است، شهید مطهری همانگونه به شیخ طوسی و حکیم سبزواری نگاه میکرد که به عطار، حافظ و مولوی، و همگی آنها را دستپرورده اسلام حقیقی میدانست.
شهرستانی افزود: شهید مطهری همزمان با این جامعیت از مظلومیت ستمدیدگانی چون فلسطینیان هم دفاع میکرد. او تنها فیلسوف کتابخانهای نبود بلکه مصلح اجتماعی نیز بود و به صلاح جامعه میاندیشید. نقد او نیز الگویی برای همه پژوهشگران است. در برخی جلسات شِفا، ایشان زمانی که به نقد کتاب دیوید هیوم میپرداخت، هم نکات مثبت آن و هم جنبههای منفی تفکر هیوم را ذکر میکرد.
دبیر علمی همایش حکمت مطهر گفت: یکی از خدمات ابتکاری شهید مطهری، تبیین خدمات متقابل ایران و اسلام به همدیگر است و فردی چون فردوسی را پل ارتباطی بین ایران و اسلام میشناخت. این در شرایطی است که برخی شاهان در ایران با تکیه بر پان ایرانیسم، ضد اسلام فعالیت میکردند ولی امثال مطهری چون ملکالشعرای بهار در این دام نیفتادند. در حالی که بسیار دیگری در دوره سکولاریسم پهلوی در دام این دو قطبی گرفتار شدند. میتوان گفت شهید مطهری در ادامه امام خمینی(ره) نقش مؤثری در پیوند بین ایران و اسلام داشته است. شاهدیم که این گفتمان در دهههای بعد سیاست آینده ایران را رقم زده است.
وی تأکید کرد: آینده ایران اسلامی در قرن پانزدهم باید آغاز بازگشت به همین مبانی باشد. قرن نوین، قرن تمدن نوین اسلامی است و اندیشههای مطهری همچنان سرشار از گوهرهای صید نشده علمی و فکری است.
شهرستانی گفت: پانزدهمین همایش حکمت مطهر در آستانه شروع پانزدهمین قرن هجری شمسی برگزار میگردد که توسط وزارت علوم تأیید شده و استادان، دانشجویان و پژوهشگران متعددی در آن شرکت داشتهاند. جای بسی خرسندی است که علاوه بر مقالات استادان، شاهد حضور آثار دانشجویی در این همایش نیز هستیم.
انتهای پیام/۴۱۰۷/
انتهای پیام/