آیا ژاپن برای المپیک آماده است؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در فاصله دو ماه قبل از زمان برنامهریزیشده بازیهای المپیک در توکیو، موارد ابتلا به کووید-۱۹ در ژاپن افزایش یافته است در حالی که ایمنسازی با سرعت پایینی انجام میشود. در حال حاضر فقط ۱٪ از جمعیت این کشور به طور کامل واکسینه شدهاند. هر چند این میزان نُرم جهانی مطابقت دارد اما نسبت بسیار کمتری در قیاس با کشورهای توسعهیافته همچون ایالات متحده، اروپا، هند و چین دارد. همین امر باعث شده است برای برخی از کارشناسان این سؤال پیش آید که آیا با این وضع بازیهای المپیک باید برگزار شود یا خیر. برخی دیگر نیز خواستار بازنگری در اقدامات دستوپاگیر ایمنسازی و بازنگری در رویه نظارتی ژاپن شدهاند که تاکنون فقط یک واکسن(فایزر) را مورد تأیید قرار داده است.
ژاپن با ۶۴۰ هزار مورد ابتلا و یازده هزار فوتی از اوایل سال ۲۰۲۰ تاکنون، در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، شرایط همهگیری را به خوبی پشت سر گذاشته است. اما برخی میگویند این مسئله، اعتماد به نفس دولت را بیش از حد کرده است. یک سری محدودیتهای ملایم در زمانهای مختلف در مناطق مختلف اعمال شده است، اما دانشمندان میگویند به محض رو به پایین رفتن موارد ابتلای جدید، دولت به سرعت محدودیتها را برمی دارد تا به رشد اقتصادی ضربهای وارد نشود. این مسئله تا بدانجا مورد توجه قرار گرفت که در ژوئیه سال گذشته، دولت کارزاری را برای تقویت گردشگری داخلی آغاز کرد که براساس دو تحقیق منجر به افزایش موارد ابتلا در میان خود مسافران و بومیان میزبان شده است. دولت ژاپن در ایام اخیر دوباره به شدت محدودیتها افزوده است و در ۷ ماه مه وضعیت اضطراری را در توکیو، اوزاکا و چندین استان دیگر تا پایان ماه تمدید کرد.
رویکرد ژاپن برای واکسیناسیون نیز اشتباه است. این کشور به مطالعات به اصطلاح پل زدن برای داروها یا واکسن هایی نیاز دارد که مورد تأیید ایمنی کشورهای دیگر که سیستم بهداشتی سختگیرانهای دارند قرار گرفته است. سایر کشورها نیز الزامات مشابهی دارند. ماساهیرو کامی(Masahiro Kami) پزشک و مدیر اجرایی مؤسسه تحقیقات پزشکی مستقر در توکیو خاطرنشان میکند: «ما نمیتوانیم وضعیت فیزیولوژیک مردان ژاپنی و آمریکایی را مشابه هم در نظر بگیریم. برای مثال وزن یک مرد متوسط آمریکایی تقریباً دو برابر یک زن ژاپنی است. پس باید واکسنها به طور اختصاصی مورد بررسی قرار گیرند.»
در عین حال مطالعات انجامشده در ژاپن بسیار محدود بوده است و فقط ۱۶۰ نفر در آزمایش فایزر و ۲۰۰ نفر در مطالعات در مورد واکسن مدرنا که توسط شرکت داروسازی ژاپن تاکدا اجرا شد به طوری که متخصصان معتقدند این رویه آزمایش اصلاً منطقی نیست.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/