تأثیر کووید-۱۹ بر سلامتی مردم ماندگار خواهد بود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان نشان دادند که خطر مرگ در بازماندگان کووید-۱۹ حتی کسانی که بیماریشان آنقدر نبوده که در بیمارستان بستری شده باشند، تا شش ماه پس از تشخیص ویروس، افزایش مییابد. آنها همچنین بیماریهای متعدد مرتبط با کووید-۱۹ را فهرستبندی کردهاند و یک نمای کلی از عوارض طولانیمدت کووید-۱۹ را ارائه میدهند و بار سنگینی را که این بیماری در سالهای آینده بر دوش مردم جهان میگذارد نشان میدهد.
با پیشرفت بیماری همهگیری کووید-۱۹، مشخص شده است که بسیاری از بازماندگان حتی کسانی که موارد خفیف داشتند، مدتها پس از رفع عفونت اولیه، همچنان با انواع مشکلات سلامتی دستوپنجه نرم میکنند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنتلوئیس در بزرگترین مطالعه جامع کووید-۱۹ که تا به امروز انجام شده است نشان دادند که بازماندگان این بیماری(از جمله کسانی که بیماری شدیدی نداشتند و در بیمارستان بستری نشدند) در شش ماه پس از تشخیص ویروس با خطر مرگ بیش از افراد عادی مواجه هستند.
محققان همچنین بیماریهای متعدد مرتبط با کووید-۱۹ را فهرستبندی کردهاند و یک نمای کلی از عوارض طولانی مدت کووید-۱۹ ارائه داده و بار سنگینی را که این بیماری در سالهای آینده بر دوش مردم جهان گذاشته است، نشان میدهد.
نتایج این مطالعه که براساس نتایج مستقیم ۸۷۰۰۰ بیمار کووید-۱۹ انجام شده است، به صورت آنلاین در مجله نیچر منتشر شد.
نویسنده ارشد، زیاد العلی(Ziyad Al-Aly) استادیار پزشکی میگوید: «مطالعه ما نشان میدهد که حداکثر تا شش ماه پس از تشخیص، خطر مرگ حتی برای موارد خفیف کووید-۱۹ ناچیز نیست و این میزان با شدت بیماری افزایش مییابد. اغراق نیست اگر بگوییم که عوارض طولانیمدت سلامت کووید-۱۹ بحران بزرگ بعدی سلامت در جهان است. با توجه به اینکه بیش از میلیونها نفر به این ویروس آلوده شدهاند بار طولانی کووید-۱۹ قابل توجه است، تأثیرات طولانیمدت این بیماری برای سالها و حتی دههها میتواند همراه با ما باشد. پزشکان باید در ارزیابی افرادی که کووید-۱۹ داشته اند هوشیار باشند. زیرا این بیماران به مراقبتهای چند رشتهای یکپارچه احتیاج دارند.»
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/