کرونای هندی چه ویژگیهایی دارد؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، از زمانی که ویروس کرونا در جهان شیوع پیدا کرد جهشهای مختلفی از انگلیسی گرفته تا آفریقایی و برزیلی و هندی داشته است. خاستگاه کرونای هندی همانطور که از نامش پیداست از کشور هندوستان است. کروناویروس شناساییشده در هند ترکیبی از دو جهش است که این ویروس را عفونیتر کرده است.
این نوع ویروس جهشیافته که از نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد، میتواند بهسرعت به سویه غالب در کشورهای مختلف تبدیل شده و در برابر آنتیبادیها مقاومت ایجاد کند. شدت علائم ناشی از این سویه کرونا ویروس نهتنها هشداردهنده است بلکه افزایش سرایتپذیری، شیوع در ۱۸ کشور، ابتلای آسانتر و کاهش ۵۰ درصدی آنتیبادی آن نگرانکننده است که در حدود ۶۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا در هند دچار سویه هندی ویروس هستند.
چرا ویروس هندی خطرناک است؟
در این ویروس جهش دوگانه صورت گرفته است. این ویژگی ورود سارس-کو۲ به بدن و ابتلا به عفونت را آسانتر میکند و گفته میشود توانایی دور زدن آنتیبادیهایی را که سیستم ایمنی یا واکسن در بدن ساختهاند دارد؛ به همین دلیل میتواند در بدن با سرعت بیشتری پخش شود؛ گونههای جدید ویروس کرونا دست کم در ۱۸ ایالت هند مشاهده شدهاند.
علت افزایش مبتلایان به کرونا در هند به دلیل دو جهش همزمان در ویروس کرونا است که نه تنها افراد آسیب پذیر بلکه از افراد جوانتر نیز قربانی می گیرد. بنابراین میتوان گفت سویههای جدیدتر بیشتر سلامت افراد را تهدید میکند و در مقایسه با گونه اصلی ویروس کشندهتر است و قدرت مرگومیر بالایی دارد.
علائم کرونا هندی
علاوه بر شایعترین علائم بیماری کووید-۱۹ مانند تب، سرفه، خستگی و از دست دادن حس بویایی و چشایی بسیاری از بیماران آلوده به کرونا ویروس در هند با عوارض شدید علایم گوارشی، تهوع و استفراغ، تب بالا، راش (ضایعه) پوستی، قرمزی چشم و خستگی مفرط، تنگی نفس، درد قفسه سینه و دشواری در تنفس که همه از نشانه های کمبود اکسیژن است، مواجه هستند.
سویههای جهشیافته هندی ممکن است مقاومت بدن در برابر عفونتهای طبیعی و یا ایمنی در برابر واکسنها را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین باید واکسیناسیون بهعنوان دستورالعملی درست و علمی در دستور کار دولت باشد چرا که ممکن است واکسنها در برابر سویههای جدید ویروسها ضعیفتر عمل کنند اما در نهایت واکسنها میتوانند از بیماریزایی شدید و یا مرگ بر اثر کووید پیشگیری کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/