دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

میزبانی ایران در المپیاد بین‌المللی ترکیبیات؛ گامی به سوی مرجعیت علمی جهانی

میزبانی ایران در المپیاد بین‌المللی ترکیبیات؛ گامی به سوی مرجعیت علمی جهانی
رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان، از میزبانی ایران در چهارمین دوره المپیاد بین‌المللی ترکیبیات خبر داد؛ رویدادی که با حضور ۴ هزار دانش‌پژوه از ۶۵ کشور جهان، جایگاه علمی ایران را در سطح بین‌المللی ارتقا می‌دهد و فرصتی برای نمایش توانمندی‌های علمی کشور و تقویت نقش نخبگان ایرانی است.
کد خبر : 938168

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سیدرضا حسینی، رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان در نشست خبری المپیاد بین‌المللی ترکیبیات ایران که امروز ۸ آبان ۱۴۰۳ در محل این باشگاه برگزار شد، اظهار کرد: باشگاه دانش‌پژوهان جوان بعد از اینکه رتبه سوم مدالی کسب کرد، د‌وره‌های تابستانه فعالیت خود را به پایان رساند و دانش‌پژوهان سراسر کشور در این دوره‌ها شرکت کردند. همچنین از ۱۹ آبان شروع انتخابی المپیادهای ملی جهان را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه تلاش کردیم در این دوران در باشگاه دانش‌پژوهان تغییر رویکرد داشتیم، ادامه داد: دیدار مدال آوران با حضرت آقا در خرداد و مهر اتفاقات بسیار خوبی را برای آن‌ها رقم زد و سایت رهبر معظم انقلاب تاریخچه مفصلی از باشگاه را ارائه داد و ما این تاریخچه را به صورت یک کتابچه تحت عنوان باشگاه ستاره‌ها منتشر کردیم. امروز سر مدال‌آوران جلوی حضرت آقا بالا بوده و از این بابت خرسندیم.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان با اشاره به اینکه میزیانی المپیاد ترکیبیات وجه علمی ایران را در جهان تغییر می‌دهد. همچنین این فعالیت‌ها اثرگذاری فعالیت‌های بین‌المللی را ارتقا می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه در این المپیاد توانمندی‌های علمی ایران نیز به اثبات می‌رسد، ادامه داد: همچنین می‌توانیم به سمت مرجعیت علمی‌ای که کشور نیاز دارد، حرکت کنیم.

حسینی با بیان اینکه میزبانی از المپیادهای جهانی جای اقتخار دارد، ابراز کرد: اما در این میزبانی سیاست‌گذاری‌ها و نظارت توسط کمیته خارج از کشور انجام می‌گیرد. ترکیبیات حوزه مشترک ریاضی محض، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی است. با گسترش کامپیوتر و هوش مصنوعی این المپیاد در ایران رایج شد.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان با بیان اینکه المپیاد ترکیبیات سال ۱۳۹۹ در سطح ملی برگزار شد، عنوان کرد: زمانی‌که سطح آزمون و سوالات به کشورهای دیگر ارسال شد، کشورهای دیگر درخواست طراحی سوالات را از ما داشتند و این جای افتخار دارد.

حسینی با اشاره به وجه تمایز المپیاد ترکیبیات با سایر ، توضیح داد: تصحیح آزمون این المپیاد برخلاف المپیادهای جهانی به صورت همزمان با برگزاری خود آزمون انجام می‌شود. به عبارت دیگر، این آزمون دارای یک استندینگ آنلاین همزمان با برگزاری آزمون است. این امر بخاطر پتانسیل نیروی انسانی که این المپیاد دارد، محقق شده است.

وی با بیان اینکه آزمون المپیاد ترکیبیات به صورت گروه‌های سه‌نفره انجام شده است، ابراز کرد: این امر باعث می‌شود روحیه تیمی دانش‌آموزان تقویت شود. المپیاد ترکیبیات محدودیت سنی را تا حد زیادی کم کرده است و در سه سطح برگزار می‌شود. همچنین روحیه جدی در اساتید دانشگاه نیز تشویق و ترغیب شده است.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان ادامه داد: در این المپیاد ایران استانداردهای آزمون را برای کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس مشخص می‌کند. این سیاست‌گذاری‌ها باعث می‌شود که نقش نخبگان ملی در این المپیاد پررنگ شود.

حسینی با اشاره به کمیته‌های مهم المپیاد ترکیبیات، اظهار کرد: این المپیاد سه کمیته مهم اعم از کمیته علمی، اجرایی و بین‌الملل برای ارتباط با فضای خارج از کشور دارد. بسیاری از دانش‌پژوهانی که در این المپیاد فعالیت دارند، ساکن خارج از کشور هستند.

وی با بیان اینکه چهارمین دوره المپیاد ترکیبیات ایران دهم و یازدهم آبان ماه به صورت برخط برگزار می‌شود، اظهار کرد: این آزمون با حضور ۴ هزار نفر از ۶۵ کشور دنیا برگزار می‌شود. سه هزار نفر در این آزمون به صورت آنلاین شرکت می‌کنند و هزار نفر به صورت آفلاین علاوه‌بر شرکت‌کنندگان آنلاین نیز حضور دارند.

حسینی در پایان اظهاراتش گفت: امتیاز ویژ‌ه‌ای به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود و نتایج آزمون به عنوان یک مدرک معتبر قابل ارائه به دانشگاه برای شرکت‌کنندگان است. تعداد کشورهای شرکت‌کننده به ۶۵ کشور رسید و از المپیادهای رسمی مانند نجوم و فیزیک بیشتر است و این نشان اعتبار این آزمون در کشورهای دیگر است.

وی  خاطر نشان کرد: جوایز در دو دسته در نظر گرفته شده است که یکی از دو دسته جوایز مربوط به تیم های المپیادی داخلی  و دسته دیگرمربوط به تیم المپیادی خارجی است، به تیم های برتر خارجی لوح تقدیر و صنایع دستی کشور اهدا می‌شود و همچنین  جوایز تیم های برتر المپیاد داخلی این است که تیم های برتر به شرکت های دانش بنیان از جمله دیوار معرفی می‌شود و به تیم برتر اول ۳۰ میلیون ، تیم دوم ۲۰ میلیون و تیم سوم ۱۰ میلیون تومان پرداخت می شود. همچنین شرکت در آزمون رایگان است و اسپانسر داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب