اهرمی ساختن منابع، سیاست وزارت ارتباطات برای حمایت از استارتآپها
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، امیر ناظمی در مراسم رونمایی از سامانه جامع تسهیلات وجوه اداره شده وزارت ارتباطات (توان آفرین) که ظهر امروز به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: اهرمی ساختن منابع یکی از سیاستهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تسهیلات وجوه اداره شده است. یعنی باید بتوانیم به گونهای برنامهریزی کنیم که تسهیلات ارائه شده به فعالان حوزه فناوری اطلاعات بیش از منابع این وزارتخانه باشد.
وی افزود: وزارت ارتباطات برای تحقق این هدف با صندوقها و بانکهای مختلفی همکاری میکند. بر اساس این همکاریها تسهیلات مکمل برای شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات در نظر گرفته میشود و منابع مختلف نیز پس از مشاهده نتایج چنین همکاریهایی به سمت حمایت از استارتآپها و شرکتهای نوپا سوق داده میشوند. هم اکنون به ازای هر واحد از تسهیلاتی که وزارت ارتباطات به فعالان حوزه فناوری اطلاعات میدهد 2 واحد تسهیلات نیز از سمت صندوقها به آنها اعطا میشود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: با استفاده از سیاست حمایتهای اهرمی توجه سازمانها و نهادهای متعددی نیز به شرکتهای فعان در زمینه فناوری اطلاعات جلب میشود. امروزه پلتفرمهای مختلفی در کشور وجود دارد که سرویسهای متنوعی را به مردم ارائه داده و محصولات خود را به صورت برخط عرضه میکنند. بسیاری از این پلتفرمها ارتباط مستقیم با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ندارند ولی میتوان از منابع فنی و مالی آنها برای حمایت از استارتآپهای کوچک استفاده کرد. در حقیقت وزارت ارتباطات در ارتباطی دوسویه با این پلتفرمها هم به آنها کمک میکند تا کسبوکار خود را توسعه دهند و هم از منابع مالی آنها برای کمک به رشد استارتآپها استفاده میشود.
ناظمی عنوان کرد: این سازمان برای جلوگیری از تأثیر نهادهای مختلف بر روند اعطای تسهیلات سیاست خاصی را در پیش گرفته است. میزان ارتباطات و قراردادهایی که هر استارتآپ دارد به عنوان معیارهای عینی کیفیت کار محسوب شده و تسهیلات تنها با در نظر گرفتن چنین مواردی به عنوان ملاک ارائه تسهیلات در نظر گرفته میشود. یعنی بر اساس عملکرد شرکتها در اولویت دریافت تسهیلات قرار میگریند و نه بر اساس قضاوت.
وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات تلاش کرده است تا به جای تمرکز صرف بر ارائه تسهیلات به موضوع تحلیل منابع مالی توجه کند. تأمین منابع مالی از این طریق کمک به ایجاد سازوکارهایی مانند صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه است. در این مدل وزارت ارتباطات به جای اینکه نقش نهاد حامی و ارائه دهنده تسهیلات را ایفا کند و در حقیقت رقیبی برای بخش خصوصی باشد کمک میکند تا فعالان حوزه فناوری اطلاعات منابع مالی مورد نیاز خود را از طریق صندوقهای جسورانه تأمین کنند.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: در سامانه توان آفرین امکان ثبت درخواست تسهیلات برای استارتآپها وجود دارد و این نهادهای نوپا میتوانند از این سامانه برای ارتقای اطلاعات خود در مورد نحوه دریافت تسهیلات استفاده کنند. در نهایت امکان پیگیری فرایند اعطای تسهیلات نیز برای استارتآپهایی که درخواست خود را در سامانه ثبت کردهاند فراهم شده و این مجموعههای خلاق میتوانند از این طریق روند طی شده برای تأیید درخواست را مشاهده کنند. با چنین ویژگی هر شرکت میتواند براوردی از زمان تقریبی دریافت تسهیلات خود داشته باشد.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/