معمای عدد خاص شرلوک
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- نوید فرخی: یکی از اموری که افراد در اوقات فراغت خود به سراغش میروند، سرگرمیهای ذهنی و از جمله حل معما و چیستان است. چنانچه میدانید شرلوک هولمز یک کاراگاه-مشاور خیالی است که در اواخر عهد ویکتوریا تا اوایل قرن بیستم در منزل مشهور خود واقع در خیابان بیکر شماره 221بی به حل معماهای پیچیدهِ جنایی میپرداخت. دانش هولمز در ارتباط با مشاهده دقیق، تغییر چهره، پزشکی، علوم جنایی و استدلال منطقی و... او را در طول تاریخ به عنوان یک کارآگاه-دانشمند برجسته، متمایز ساخته است. اگرچه شرلوک هولمز اولین کارآگاه خیالی ادبیات نیست اما بهترین کارآگاه داستانی تاریخ شناخته میشود و از او در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان «مشهورترین شخصیت خیالی» جهان نام برده شده است.
ما در این سری معماهایی که به صورت منظم ارائه میشود، چیستانهایی را از زبان دکتر واتسن طرح خواهیم نمود. توجه داشته باشید که راوی این معماها دکتر واتسن، دوست و همکار شرلوک هولمز است که همیشه او را در مسیر حل معماها یاری میکند. پاسخ به معماها در انتهای مطالب، قرار گرفته است. پیش از دیدن پاسخ، به خوبی روی حل معما فکر کنید!
یک عدد خاص
هشت روز از تحویل سال گذشته و سرانجام روزنامه صبح منتشر شده بود. برای افرادی همچون من که به روزنامه اعتیاد دارند، دوری از آن امر بسیار دشواری است. روزنامه صبح را مقابل خود گرفتم و صفحاتش را ورق زدم. اخباری در مورد تغییرات کابینه، وقوع سیل در استانهای جنوبی و یک جنگ قریبالوقوع در صفحه اول دیده میشد اما اینها چیزی نبود که توجه من و هولمز را به خود جلب کند. هولمز مقابل پنجره ایستاده بود و به مه همیشگی لندن نگاه میکرد. ناگهان چرخید و بیمقدمه از من سوال کرد: «واتسن هیچ عددی وجود دارد که بیش از همه آن را دوست داشته باشی؟ یعنی یک عددی که آن را به بقیه ترجیح بدهی.»
لحظه ای در مورد این پرسش فکر کردم و سپس پاسخ دادم: «فکر میکنم عدد 3 را دوست دارم. انگار چیز خوشایندی در مورد آن وجود دارد.»
هولمز سرش را به نشانه تأسف تکان داد و گفت: «همین؟ 3 چون حس خوشایندی به تو میدهد؟ ما این همه سال با هم کار کردیم. توقع داشتم بیشتر تحت تأثیر من قرار گرفته باشی. پس احساس ماجراجوییات کجا رفته مَرد؟ انتخاب یک عدد کوچک اِشکالی ندارد. اما دلیلت است که اذیتم میکند.»
گفتم: «متوجه نمیشوم. چه جور عددی را باید انتخاب میکردم؟»
«عددی که نوعی رمز و راز در مورد آن وجود داشته باشد. مثلاً تسلا دانشمند صربستانی هم مثل تو به عدد 3 علاقهمند است اما دست کم دلیلی برای علاقهاش دارد.»
«جداً؟»
«بله. البته انتخابش فقط 3 نیست.»
هولمز با گفتن این جمله به سمت کتابخانه رفت، کتابی را برداشت و جملهای از تسلا را در آن برای من قرائت کرد: «"اگر شما فقط میدانستید که اعداد ۳، ۶ و ۹ تا چه اندازه مهم هستند، در این صورت کلید تمام دنیا را در اختیار داشتید!"»
با کمحوصلگی گفتم: «اما هولمز صحبتهای آن دانشمند دیوانه چه اهمیتی دارد؟»
هولمز جواب داد: «دیوانه؟ روزی جهان پی خواهد برد که او چه کسی بوده است.»
من گفتم: «حالا تسلا را ول کن. عدد مورد علاقه خودت چیست؟»
هولمز لبخند شیطنتآمیزی زد و گفت: «خب تو مرا بهتر از هر کسی روی زمین میشناسی و میدانی چه ذهن منظمی دارم. به همین دلیل عدد محبوبم 5423609781 است!»
سرم را خاراندم و گفتم: «عدد خیلی خیلی بزرگی است. اما این چه ربطی به ذهن منظم تو دارد؟»
«اوه البته که ربط دارد و وظیفه توست که دلیل آن را پیدا کنی.»
در واقع حق با هولمز بود. اما چرا این عدد بزرگ خاص بود و چطور به ذهن منظم هولمز ربط پیدا میکرد؟
میتوانید پاسخ صحیح را زیر این عکس مشاهده کنید:
پاسخ معمای یک عدد خاص
عدد مورد علاقه هولمز، تنها عددی در جهان است که هم تمام ده رقم موجود در طبیعت(از 0 تا 9) را در خود دارد و هم ارقام به دلیل ذهن منظم هولمز به ترتیب حروف الفبایِ نامشان کنار هم قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/4160
انتهای پیام/