نشریات دانشجویی بیش از دو برابر رشد داشته است/فعالیت مطبوعاتی در رشد دانشجویان موثر است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشریات دانشجویی همواره محلی برای طرح نظرات و تمرین فعالیت مطبوعاتی بوده، اما راهاندازی و استمرار فعالیت در آنها همواره با موانعی همراه بوده است. یکانی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درباره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمام نشریاتی که در حوزه دانشجویی هستند ذیل معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها قرار میگیرند.
یکانی درباره شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی گفت: علیرغم مجوزی که شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه آزاد اسلامی داده بود 5 سالی بود که شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کشور شکل نگرفته بود که در تابستان گذشته راهاندازی و انتخابات سراسری آن برگزار شد و در نهایت شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی شکل گرفت و اکنون تمام نشریات دانشجویی ذیل معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به رسمیت شناخته میشوند.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی درباره اعضای شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی گفت: در این شورا معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر کل فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو عضو منتخب از دانشجویان از میان مدیر مسئولان نشریات دانشجویی و نماینده حقوقی حضور دارند.
یکانی درباره نظام رتبهبندی نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نظام رتبهبندی نشریات دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی براساس کمیت و کیفیت نشریات صورت میگیرد در کمیت نشریات شاخصهایی مانند تعداد شمارگان نشریه و تعداد سالهای فعالیت نشریه مطرح است.
وی گفت: کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی هم مسئله کیفیت نشریات را دنبال میکند و در سایت نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی امکان بارگذاری همه نشریات دانشجویی فراهم است چرا که مجوز انتشار الکترونیکی برای همه نشریات صادر شده است به خصوص در شرایط کرونایی که موجب رکود انتشار نشریات به شکل مکتوب میشود.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا مردادماه امسال، 139 نشریه دانشجویی داشتیم اما هم اکنون 404 نشریه فعال داریم و برای رونق بخشیدن به نشریات دانشجویی از سیاستهای تشویقی استفاده کردهایم به عنوان مثال دانشجویان برای راه انداختن یک نشریه باید هزینههای مختلفی را تقبل میکردند که با نگاه منطقی و منصفانه از توان دانشجو خارج بود .
یکانی گفت: برای ساده کردن کار ابلاغیهای از اداره مالی به معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد دکتر جهانبین زدیم و درخواست کردیم که فاکتور برای متقاضیان امتیاز نشریه دانشجویی حذف شود، که پس از پیگیریها چند ماهه موضوع به نتیجه رسید و هدف ما برای سرعت بخشیدن به راهاندازی نشریات دانشجویی به بار نشست، الان دانشجویان به جای اتلاف وقت برای پشت سر گذاشتن موانع مالی نشریه دانشجویی، وقت خود را صرف نشریه میکنند.
وی درباره هدف از فعال کردن کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی در واحدهای مختلف گفت: سیاست ما داشتن مشارکت حداکثری با دانشجویان و سپردن کار به خود دانشجویان است و خیلی از واحدها فاقد کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی که متشکل از خود دانشجوها است، بودند. اما راهاندازی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی را به طور جدی پیگیری کردیم و تاکید داشتیم که دانشجویان بتوانند در این کمیته حضور یافته و نظرات خود را بیان کنند.
یکانی درباره تاثیر افزایش نشریات دانشجویی در فضای دانشگاه و دانشجویان گفت: به طور قطع زمانیکه فضا برای اظهار نظر و فعالیت مطبوعاتی بیشتر است، راضیتر هستند علاوه بر آن یک اثر هم، اثر تربیتی است چرا که فرد با کار مطبوعاتی رشد پیدا میکند و تمرین فعالیت مطبوعاتی در زمان دانشجویی، از دانشجو مدیر کارآمدتری در آینده میسازد.
انتهای پیام/ 4107/
انتهای پیام/