راهکار سبز محقق ایرانی از آلودگی محیط زیست جلوگیری میکند/ تحقق رؤیای فضایی امارات با منابع مالی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
حل مسائل ریاضی حتی در زمان خواب ممکن است
دانشمندان در حال انجام تحقیقاتی هستند که بر اساس آن مغز انسان در هنگام خوابیدن نیز قادر به حل مسائل ساده ریاضی و پاسخ به سوالهایی در موضوعات مختلف است. اکنون محققان میخواهند ارتباط پیچیده بین امواج مغز و رویا را بررسی کرده و دلیل روشنی برای تواناییهای ناشناخته ذهن انسان بیابند.
خواب و آنچه انسانها به عنوان رویا میشناسند هنوز یکی از مرموزترین پدیدههای طبیعی است که در بدن رخ میدهد و میتوان گفت دانشمندان اطلاعات بسیار اندکی از نوع فعالیت مغز در لحظات خواب دیدن دارند. بنیامین بایرد متخصص عصبشناسی در دانشگاه ویسکانسین گفت: «در هنگام خواب مغز ضمن انجام فعالیتهای عادی امواجی از خود ارسال میکند که باعث تماشای رویا میشود. در حقیقت مغز در این زمان از دنیای واقعی بیاطلاع است ولی آنچه در ناخودآگاه انسان ثبت شده روی فعالیتهای ذهن اثر میگذارد.»
بعید است که کووید-۱۹ سوغات آزمایشگاه چین باشد
بازرسان سازمان جهانی بهداشت پس از بازدید از چین در مورد منشأ ویروس به نتیجه قطعی نرسیدند اما احتمال آزمایشگاهی بودن آن را رد کردند. پیتر بن امبارک(Peter Ben Embarek)، سرگروه تیم سازمان بهداشت جهانی (WHO) میگوید «بسیار بعید» است که ویروس از آزمایشگاه شهر ووهان به بیرون درز کرده باشد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
تلاش سازمان بهداشت جهانی برای پیدا کردن منشأ کرونا
امبارک اظهار نظر کرده است: «برای شناسایی منبع ویروس نیاز به کار بیشتری است.» یکی دیگر از کارشناسان نیز میگوید اکنون تحقیقات میتواند بیشتر قسمتهای جنوب شرقی آسیا متمرکز باشد. گروه سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر مأموریت تحقیق خود را به پایان رسانده است.
آلودگی هوا نشانهای برای شناسایی حیات احتمالی در نقاط مختلف کیهان
براساس مطالعه اخیر دانشمندان در سازمان فضایی ناسا اگرچه آلودگی هوا برای انسانها مضر است ولی میتواند نشانهای باشد تا موجودات فرازمینی حیات در کره خاکی را از فاصله بسیار زیاد تشخیص دهند.
بررسیها نشان داده است آلودگی هوا در زمین از خارج از سیاره نیز قابل مشاهده است و حتی اگر موجوداتی در سیارههای فراخورشیدی(خارج از منظومه شمسی) زندگی کنند قادر هستند نشانههای آلودگی هوا را در کره زمین ببینند. دانشمندان ناسا معتقدند آلودگی هوای ناشی از دیاکسیدنیتروژن(No۲) با تلسکوپهای موجود روی کره زمین در سیارهای بسیار نزدیک به خورشید قابل رؤیت است.
بهروز شدن همراه همیشگی انسان قرن ۲۱ با فناوری
طی دهه گذشته پیشرفتهای فناوری به هوشمندتر شدن تلفنهای همراه کمک کرده است. اگرچه تاکنون هوش مصنوعی چندین ویژگی ازجمله امنیت و دستیاران مجازی را در گوشیهای هوشمند ارائه داده، بااینحال تعداد گوشیهای هوشمند با تراشههای ویژه مجهز به هوش مصنوعی بهسرعت در حال گسترش است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
گوشیهای هوشمند به هوش مصنوعی مجهز میشوند
هوش مصنوعی با ورود به هر حوزه باعث تحول آن میشود که این امر بهمرور در حوزه تلفن همراه نیز مشهود است. اکنون شرکتهایی همچون هواوی، سامسونگ و اپل در این حوزه فعالیت خوبی دارند. پردازندهها و تراشههای مجهز به هوش مصنوعی سرعت پردازش بالایی را برای گوشی فراهم میکنند و اجرای سایر برنامهها را تسریع میبخشند.
تغییر ساختار دیانای بدن را برای مبارزه با سرطان
گروهی از محققان با ایجاد تغییر در ساختار دیانای انسان توانایی بدن را برای مبارزه با سرطان را تا حد قابل توجهی افزایش دادند. در این پروژه علمی سلولهای بدن پس از اصلاح ژنتیکی دیانای به قاتل نامرئی تومورهای سرطانی تبدیل میشوند. دانشمندان اسم ابرسربازها را برای سلولهای مبارزه کننده با سرطان انتخاب کردند.
دی کار والیو متخصص بیوفیزیک در دانشگاه تورنتو گفت: «هدف از ایجاد تغییر در دیانای ایمنسازی بدن برای مبارزه با سرطان است. در این روش سلولهای بدن به صورت خودکار با حمله به تومورهای سرطانی مانع رشد و گسترش آنها میشوند.»
راهکار سبز محقق ایرانی از آلودگی محیط زیست جلوگیری میکند
معمولاً برای اجرای پروژههای عمرانی در شرایط خاکهای ریزدانه و مسئلهدار به تمهیدات بهسازی نیاز است. از سوی دیگر بسیاری از مواد مصنوعی ساخت بشر مانند پلاستیکها و لاستیکها از عوامل اصلی ایجاد آلودگی محیط زیست به شمار میروند. با توجه به فراوانی بالای این مواد مصنوعی در جهان، مدیریت و کنترل آنها از مسائل حیاتی به شمار میرود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
بهکارگیری ضایعات لاستیکی در مهندسی عمران
ترکیبات مصنوعی نهتنها طول عمر زیادی دارند بلکه مدت زمان بسیاری طول میکشد تا تجزیه شوند که این امر مشکلات بسیاری برای محیط زیست ایجاد میکند. دوره تجزیه تایرهای لاستیکی نسبت به پلاستیکها به مراتب طولانیتر بوده و مشکلات زیستمحیطی ناشی از آن نیز بیشتر است. شیرابه ناشی از این مواد مصنوعی و نفوذ آن به محیط زیست نیز خطرات و مشکلات خاصی را در پی دارد.
ماه عامل تعیین کننده الگوی خواب برای انسانها
تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد قمر زمین روی الگوی خواب انسانها تأثیر میگذارد. بر اساس این مطالعات مردم تمایل دارند بیش از طلوع طلوع ماه کامل در نیمههای شب بخوابند و صبح نیز بعد از غروب این سیاره بیدار شوند.
یکی از دلایلی که برای شیوه تعیین این الگوی خواب بیان شده تابش نور ماه است. یعنی مغز انسان ترجیح میدهد کمترین نور را از ماه دریافت کرده و در زمان اوج تابش در خواب باشد. از همین رو در شهرهایی که منابع نور فراوان است و روشنایی زیادی در معابر وجود دارد مردم زندگی شبانه بیشتری دارند. در واقع نور نوعی انرژی کاذب در انسان ایجاد کرده و زمینه فعالیت مضاعف مغز را فراهم میکند.
جیب پر پول جایگزین مغزهای خالی!
در حالی که هنوز مدت زمان زیادی از آغاز مأموریت ماهوارههای تحقیقاتی چین و امارات نگذشته و مریخنورد ناسا نیز تازه به سیاره سرخ رسیده است، صحبتهای زیادی در مورد دوره جدید تجهیزات فضایی در مریخ مطرح میشود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
تحقق رؤیای فضایی امارات با منابع مالی
با توجه به گسترش دانش بشر در زمینه ساخت ماشینهای تحقیقات فضایی کشورهای مختلفی در دنیا برای شناخت بیشتر کیهان و نقشآفرینی در عرصه تحقیقات بینالمللی تلاش میکنند. یکی از کشورهایی که بهتازگی به جمع کشورهای فضایی جهان پیوسته امارات است. اخیراً این کشور کوچک با پرتاب ماهواره «امید»(Hope) به سمت مریخ توجههای زیادی را به خود جلب کرد.
زبالههای فضایی با استفاده از لیزر نابود میشوند
۶۰ درصد از ماهوارههای موجود در فضا (تقریباً ۶۰۰۰ ماهواره) دیگر در حال انجام کار نیستند. ازاینرو تاکنون پیشنهادهای مختلفی برای حذف آنها مطرح شده است. در جدیدترین مورد، «ایگور لوکتینوف» فیزیکدان روسی پیشنهاد داده ماهوارههای غیرعملیاتی فضا با استفاده از لیزر ذوب شده و به پلاسما تبدیل شوند.
به گفته وی، استفاده از این شیوه میتواند روشی ارزانتر، قابلاطمینانتر و انعطافپذیر برای پاکسازی فضا فراهم کند و خطر بسیار کمی برای انسانهای کره زمین ایجاد میکند.
مجلس نظارت بر عملکرد اپراتورها را تشدید میکند
مصوبه مجلس درخصوص افزایش مالیات دریافتی دولت از اپراتورها نگرانیهای زیادی را در خصوص بالا رفتن قیمت بستههای اینترنت در بین کاربران ایجاد کرده و هرچند نمایندگان مجلس در این خصوص صحبتهایی را مطرح کرده و هرگونه افزایش قیمت در سال آینده را تکذیب کردند ولی هنوز مشخص نیست اپراتورها چه تصمیمی درباره تغییر تعرفه خدمات خود خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید:
برخورد سیاسی دولتیها با موضوع مالیات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز پیش از تصویب مصوبه افزایش مالیات اپراتورها در حساب توئیتر خود نوشت: «امیدوارم امروز نمایندگان محترم مجلس با مصوبه کمیسیون تلفیق، مبنی بر افزایش سه هزار میلیارد تومانی مالیات اپراتورها و اختصاص آن به برخی دستگاهها از جمله صداوسیما برای امورات نظارتی، مخالفت کنند. تصویب این بند در تبصره ۶ بودجه باعث افزایش چشمگیر قیمت بستههای اپراتورها خواهد شد.» وزیر ارتباطات امروز نیز در جمع خبرنگاران گفت: «به هیچ وجه اجازه گران شدن اینترنت را نمیدهیم.»
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/