دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1399 - 12:33
ستاری مطرح کرد؛

دستیابی به دانش فنی تولید مواد اولیه دارویی/ توسعه فرهنگ دانش‌بنیان در کشور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دستیابی به دانش فنی تولید مواد اولیه دارویی در کشور به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌های این حوزه صورت گرفته است.
کد خبر : 566379
سورنا_ستاری_نشست_سازمان_استاندارد_1396.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در آیین رونمایی از فرآورده‌ها و دانش فنی محصولات دو شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست فناوری که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: واردات مواد اولیه دارویی سالانه یک میلیارد دلار هزینه برای کشور دارد که قابلیت و زیرساخت‌های تولید بسیاری از آنها در داخل وجود دارد. حدود یک سال پیش طرح‌هایی برای توسعه و تولید مواد اولیه دارویی که هزینه واردات آنها بالای 2 میلیون دلار بود، برنامه‌ریزی شد.


وی افزود: ایران در حوزه‌های شیمی رتبه پنجم یا ششم را در جهان دارد که این امر نشان از نیروی انسانی نخبه در این حوزه می‌دهد. باتوجه به رتبه علمی بالا کشور در شیمی پرداخت مبالغ بالا برای واردات مواد اولیه دارویی که دانش فنی پیچیده‌ای نیز ندارند، درست نیست. توسعه فرهنگ دانش‌بنیان و زیست‌بوم زیست‌فناوری طی سال‌های اخیر در کشور باعث دستیابی به دانش فنی بسیاری از مواد دارویی شده است.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این که در حال حاضر ایران بزرگ‌ترین شرکت‌های حوزه زیست‌فناوری را در منطقه دارد، گفت: در زیست‌بوم زیست‌فناوری سالانه چند 100 میلیون تومان هزینه تحقیق و توسعه می‌شود. تفاوت زیادی میان کارآفرینی که از پول توی جیبش برای پژوهش، توسعه و تحقیق استفاده می‌کند و دولتی که از پول مردم برای تحقیق و توسعه استفاده می‌کند، وجود دارد. توسعه و تحقیق در بخش خصوصی و دولتی از نظر کیفیت و خروجی بسیار با یکدیگر متفاوت هستند.


ستاری بیان کرد: به همین دلیل است که توسعه و تحقیق در بخش خصوصی منجر به تولید محصولات کاربردی می‌شود اما در بخش دولتی نتیجه‌ای ندارد. پرداخت هزینه‌های بالا برای توسعه و تحقیق در حوزه‌های زیست‌فناوری از سوی بخش خصوصی اتفاق بزرگی در اکوسیستم دانش‌بنیان کشور به شمار می‌رود. این افراد سربازان مبارزه با تحریم و اقتصاد نفتی  هستند.


وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهند‌ه‌های حوزه زیست‌فناوری نه‌تنها در کشور اشتغال‌زایی کرده‌اند بلکه مواد اولیه دارویی تولید کرده‌اند که امنیت و سلامت جامعه را تأمین می‌کند. این امر نتیجه توسعه فرهنگ دانش‌بنیان در کشور است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب