دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چین با سبقت از آمریکا به قطب اینترنت اشیاء جهان تبدیل می‌شود

کارشناسان صنعت معتقدند با رشد سریع فناوری‌ها در چین، این کشور در سال 2024 به بزرگ‌ترین بازار اینترنت اشیاء جهان تبدیل خواهد شد.
کد خبر : 564128
a.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رشد سریع فناوری مخابراتی 5G و تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها، سلطه چین در بازار جهانی اینترنت اشیا را نشان می‌دهد. کارشناسان صنعت معتقدند که در سال 2024، چین از ایالات متحده پیشی خواهد گرفت و به بزرگ‌ترین بازار اینترنت اشیاء (IoT) در جهان تبدیل خواهد شد. یکی از عوامل تحریک‌کننده این رشد هزینه‌های کلانی است که روی فناوری‌های مختلف در این کشور صورت می‌گیرد. پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاری چین در اینترنت اشیا تا سال 2024 به 300 میلیارد دلار برسد. داده‌های موسسه تحقیقاتی «آی دی سی» (IDC) نشان داد که نرخ رشد سالانه مرکب چین طی 5 سال 13 درصد بوده است.


طبق آمار این مؤسسه، با این نرخ رشد، در سال 2024 هزینه‌های چین برای اینترنت اشیاء 26.7 درصد از کل هزینه‌های جهانی را تشکیل خواهد داد، و پس از آن ایالات متحده با 28.3 درصد و اروپای با 23.4 درصد قرار خواهند داشت. همچنین از 20 کشور ذکر‌شده در گزارش این مؤسسه، ساخت و تولید، دولت‌ها و کاربران اینترنت اشیاء بیش از نیمی از کل هزینه‌های بازار را تا سال 2024 به خود اختصاص خواهند داد.



جاناتان لئونگ، یک تحلیلگر ارشد بازار و سرمایه در مؤسسه آی‌دی‌سی چین، می‌گوید: درحالی‌که چین پس از رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، به مسیر خود برای بهبودی اوضاع ادامه می‌دهد، انتظار داریم که بازار در سال‌های آینده دوباره رونق بگیرد. زیرا شرکت‌ها به‌مرور نقش حیاتی اینترنت اشیاء در پیشگیری و کنترل اپیدمی را درک می‌کنند و همچنین به توانایی‌های آنها در کاهش اختلالات بازار پی می‌برند. درنتیجه آنها به‌دنبال سرمایه‌گذاری و توسعه این فناوری هستند.


اینترنت اشیاء راه را برای زندگی روزمره در چین هموار می‌کند


در کشور چین، فناوری اینترنت اشیاء تقریباً وارد هر صنعت، تجارت و سیستم عمومی شده است. نه‌تنها بخش‌های تولیدی و صنعتی، بلکه حضور آن در حمل‌ونقل، خدمات شهری، مراقبت‌های بهداشت و درمان، خرده‌فروشی، کشاورزی و حتی طرح‌های کاهش آلودگی نیز دیده می‌شود که یک مسئله مهم در چین است.


شرکت‌های اشتراک دوچرخه در چین مانند «اُفُ» (Ofo) و «مُبایک» (Mobike) که کاربران را قادر می‌سازد دوچرخه را از طریق یک اپلیکیشن گوشی هوشمند اجاره کنند، رونق گرفته است. این دوچرخه‌های مجهز به اینترنت اشیاء هم‌اکنون در چین یک چشم‌انداز معمول است.



بدیهی است که دولت چین از توسعه اینترنت اشیاء به‌عنوان یک قدرت ملی حمایت خواهد کرد. تولیدکنندگان اینترنت اشیاء تخفیف‌های مالیاتی دریافت می‌کنند و برای هدایت این صنعت گسترده، چین در زمینه دانش هوش مصنوعی، علم داده و سایر روندهای فناوری آینده، متخصصانی را استخدام می‌کند. امروزه نه‌فقط دولت، بلکه کارآفرینان چینی ریسک بالایی می‌کنند و مراکز استارت‌آپی اینترنت اشیاء را گسترش می‌دهند. اپراتورهای تلفن همراه چین نیز با دسترسی به ارتباطات ایمن، قابل‌اعتماد و هوشمند برای مشاغل و کسب‌و‌کارهای موجود در چین، نقش بزرگی در این پیشرفت‌ها دارند.


کشور چین برای افزایش بهره‌وری و نیز خودکارسازی فرآیندهای ساخت‌و‌تولید با کمک اتصال به اینترنت، روی فناوری اینترنت اشیاء سرمایه‌گذاری عظیمی می‌کند. با پشتیبانی دولت، چین قرار است به رهبر جهان در این صنعت تبدیل شود. اگرچه چالش‌هایی وجود دارد که باید برطرف شوند.


مرکز هماهنگی ملی پاسخگویی به فوریت‌های رایانه‌ای چین بر اهمیت وجود چارچوب امنیتی مناسب همسو با استانداردهای اخلاقی داده تأکید کرده است. استقرار اخیر زیرساخت‌های پیشرفته تأمین در چین که متشکل از تولیدکنندگان تجهیزات دستگاه، سیستم‌های نرم‌افزاری و شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس ابری، شرکت‌های مخابراتی و غیره است، نشان می‌دهد که اینترنت اشیاء می‌تواند با خیال راحت و ایمن در بخش‌های مختلف تجاری و مصرفی به کار گرفته شود.



در مجموع می‌توان گفت باوجود شیوع ویروس کرونا و خسارات ناشی از آن، کشور چین توانست از این بحران عبور کند و اقتصاد و حوزه‌های مختلف فناوری را احیا کند. برای مثال تولید روبات‌های صنعتی چین در سال ۲۰۲۰، حدود ۱۹ درصد افزایش یافته است. و یا در همین سال صنعت «های‌تک» چین با رشد فروش ۱۴,۷ درصدی نسبت به سال گذشته، رشد سریعی را تجربه کرد. همچنین توسعه شبکه 5G به‌سرعت ادامه پیدا کرد و این کشور اکنون بیشترین کاربر 5G در جهان را دارد. علاوه بر این پرداخت با تلفن‌همراه توسط مردم چین به یک روش اصلی در زندگی روزمره آنها تبدیل شده است. البته از این گذشته آنها قصد دارند شیوه پرداخت با تشخیص چهره را جایگزین شیوه پرداخت با موبایل کنند. همه این موارد نشان می‌دهد چین پتانسیل بالایی در حوزه فناوری‌ به خصوص اینترنت اشیاء دارد و پیش‌بینی کارشناسان در این زمینه کاملاً صحیح است.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب