دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1399 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

انقلاب فناوری با معجزه «اینترنت نانو اشیا»/ خانه‌های هوشمند به حسگرهای نانو مجهز می‌شوند

«اینترنت نانو اشیا» درواقع یکپارچه‌سازی فناوری نانو و اینترنت اشیا (IoT) است که در آن نانوماشین‌های مختلفی مانند حسگرها از طریق شبکه‌های ارتباطی توسط اینترنت به هم متصل می‌شوند.
کد خبر : 561236
Nanotech-IoT-Brings-Exciting-Possibilities.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، انقلاب فناوری تاکنون مفاهیم و نوآوری‌های مهم و هیجان‌انگیزی ارایه داده است. ازآنجا‌که اکثر فناوری‌ها وارد مرحله بلوغ خود شده‌اند، به پیشرفت خود ادامه داده و تأثیرگذاری بیشتری بر استفاده انسان از فناوری خواهند داشت. یکی از این هم‌افزایی‌ها که توسط محققان رونمایی شده، «اینترنت نانو اشیا» (IoNT) است. این نوآوری یکپارچه‌سازی فناوری نانو و اینترنت اشیا (IoT) است که در آن نانوماشین‌های مختلفی مانند حسگرها از طریق شبکه‌های ارتباطی توسط اینترنت به هم متصل می‌شوند.


مفهوم فناوری نانو امروزه بسیار رایج است. این مفهوم توسط ریچارد فاینمن، فیزیکدان و برنده جایزه نوبل در سال 1965، مطرح شد. وی در سال ۱۹۵۹ در سخنرانی مشهور و نوآورانهٔ خود در انجمن فیزیک آمریکا با عنوان «آن پایین فضای بسیاری هست»؛ به بررسی ایده‌هایی پرداخت که اکنون با نام فناوری نانو شناخته می‌شوند. فناوری نانو فراتر از صنعت بهداشت و درمان، اکنون در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف اصلی این فناوری برجسته کردن زمینه کوچک‌سازی و ایجاد دستگاه‌های قدرتمند و ریز است.



تأثیر فناوری نانو در اینترنت اشیا


فناوری نانو راه‌حل‌های هوشمندانه‌ای را در حوزه‌های مختلف ازجمله زیست پزشکی، صنعتی و نظامی، همراه با کالاهای مصرفی و صنعتی ارایه می‌دهد. این فناوری می‌تواند با اینترنت اشیا ادغام شود تا یک شبکه فیزیکی متشکل از نانومواد را توسعه دهد. این امر می‌تواند تبادل داده از طریق اجزای مختلفی که با یکدیگر در سطح نانو ارتباط برقرار می‌کنند، تسهیل کند. ادغام آنها، با عنوان «اینترنت نانو اشیا»، پیش‌ازاین در زمینه پزشکی، انرژی و بسیاری از بخش‌های دیگر تحول بزرگی ایجاد کرده و آنها را به بعد جدیدی منتقل کرده است.


فناوری نانو به‌عنوان یک حوزه فناوری که به‌سرعت در حال ظهور است، نه‌تنها مدیران شرکت‌ها بلکه دولت‌ها را نیز به‌طور فزاینده‌ای به خود جلب می‌کند. به‌عنوان‌مثال دولت آمریكا پتانسیل این فناوری را در زمینه‌های دفاعی، بهداشت‌ودرمان و پارچه می‌داند و همگی از اکتشافات مشابه سود می‌برند. اخیراً رئیس‌جمهور این کشور برای سال 2021 بودجه‌ای بیش از 1.7 میلیارد دلار برای «طرح ملی فناوری نانو» درخواست کرده است. افزایش سرمایه‌گذاری در تحقیقات بنیادی، منجر به اکتشافاتی می‌شود که در پیش‌برد طیف وسیعی از حوزه‌ها ازجمله صنایع اصلی آینده مفید است.



فناوری نانو بسیاری از مشکلات را حل می‌کند، ازجمله نانوحسگرها می‌توانند به صرفه‌جویی در محیط‌زیست کمک کنند، که فراتر از تحقیقات پزشکی و خودرویی است. نانوحسگرها می‌توانند تغییرات کوچک در فشار، دما یا ترکیب شیمیایی را تشخیص دهند و امکان جمع‌آوری اطلاعات دقیق‌تر و اندازه‌گیری مؤثرتر را فراهم کنند. یک «نانو ماشین» شامل اجزای نانو برای انجام وظایف است. این ماشین به روشی عمل می‌کند که افراد دستگاه‌ها را از طریق اینترنت اشیا به هم متصل می‌کنند، اما تفاوت عمده این است که می‌تواند اجزای نانو را متصل کند.


پیش‌بینی می‌شود اینترنت نانو اشیا که در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، در حوزه‌های مختلف اعمال شود، همان‌طور که اینترنت اشیا کاربردهای بسیاری را ارایه می‌دهد.


کاربردهای امیدوارکننده اینترنت نانو اشیا


تلفیق فناوری نانو و اینترنت اشیاء در کاربردهای فعلی اینترنت اشیا انقلابی ایجاد می‌کند و آنها را کاربردی‌تر، قوی‌تر و فشرده‌تر می‌کند. ازآنجاکه صنایع به دنبال اتخاذ اینترنت نانو اشیا هستند، برنامه‌های کاربردی آن می‌توانند پتانسیل امیدوارکننده‌ای را ارایه داده و بهره‌وری و کارایی را افزایش دهند.



بهداشت و درمان: با استفاده از اینترنت نانو اشیا، هم متخصصان پزشکی و هم بیماران به داده‌های مهم مراقبت‌های درمانی به‌طور آنی دسترسی خواهند داشت. از اینترنت نانو اشیا می‌توان با استفاده از نانوحسگرهای درون بدن برای بدن یک شبکه حسگر ایجاد کرد که بتوان سلامت و فعالیت بیولوژیکی بیماران را کنترل کرد.


خانه‌های هوشمند: استفاده از اینترنت نانو اشیا می‌تواند خانه‌های هوشمند را هوشمندتر کند. اینترنت اشیا در حال حاضر در خانه‌های هوشمند برای کنترل دستگاه‌ها از طریق تلفن‌های هوشمند، دستیاران صوتی گوگل، آمازون و سایر موارد استفاده می‌شود. اینترنت نانو اشیا راه‌حل هیجان‌انگیز خانه هوشمند را بیشتر گسترش می‌دهد، زیرا نانوحسگرها می‌توانند درجه حرارت‌های خاص را در یک اتاق شناسایی و حفظ کنند، هوای مضر و گازها را شناسایی کرده و همه موارد را کنترل و نظارت کنند.



غذا و کشاورزی: اینترنت نانو اشیا عمیقاً در پردازش مواد غذایی و کشاورزی راه یافته است. این فناوری با ردیابی داده‌ها در مورد محصولات و خاک می‌تواند به کشاورزی دقیق کمک کند. استفاده از این فناوری در زمینه موادغذایی منجر به طراحی و توسعه غذای جدید با قابلیت انحلال‌پذیری بهتر، درجه حرارت مورد نیاز و پایداری حرارتی خواهد شد.


علاوه بر این، گرچه تلفیق فناوری نانو و اینترنت اشیا احتمالاً امکانات هیجان‌انگیزتری را برای هر جنبه از زندگی انسان فراهم می کند، اما هرگز نباید خطر امنیتی آن را نادیده گرفت. هنوز تحقیق بیشتری برای ارایه قابلیت‌های امیدوار‌کننده باید انجام شود.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب