جرم دندان میتواند اعتیاد اجدادمان را آشکار کند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آیا میخواهید بدانید که یک فرد اهل سغد(تمدن ایران باستان در مرزهای شرقی فلات ایران) در دوران باستان شاهدانه دود میکرده یا یک وایکینگ با استعمال بذر البنج نشئه میشده است؟ احتمالاً به زودی به لطف روش جدیدی که باقیمانده مواد مخدر را در جرم دندانهای اجساد تجزیهوتحلیل میکند، تشخیص این مسئله ممکن باشد!
این روش در اسکلتهای قرن نوزدهمی موفق عمل کرده است و به نظر میرسد ردیابی مواد مخدر مصرفی را تا صدهاهزارسال قبل مقدور خواهد ساخت. اگر صحبت از افراد زنده باشد، میتوان به سادگی از طریق آزمایش خون به این مسئله پی برد، اما هنگامی که پای درگذشتگان در میان باشد اسکلت و جمجمه و بقایای اجساد تنها چیزی است که دَم دست هستند. شانون توشینگام(Shannon Tushingham)، باستانشناس از دانشگاه ایالتی واشنگتن میگوید این تحقیقات یک مرز جدید علمی را گشوده است.
تا پیش از این اغلب دانشمندان برای مطالعه تاریخچه داروها و مواد مخدر، به پیپها و مخازن آشامیدنی انسانهای باستان مراجعه میکردند. این تلاشها در پارهای از موارد نتیجه میداد و مولکولهای مواد مخدر یا حتی روانگردان پیدا میشد. اما در بیشتر موارد گذشت زمان باعث شده بود تا مدارک کافی برای پژوهشگران باقی نمانده باشد. تحقیقات جدید این شرایط را تغییر خواهد داد. در گذشته نیز مانند امروز افرادی به طبابت مشغول بودند و داروهای مختلف را برای درمان یا تسکین درد ارائه میدادند. انتظار میرود از طریق این روش جدید به جز عادات مواد مخدر، بتوان مسائل زیادی را در مورد عادات دارویی و درمانی و حتی غذایی مردمان گذشته کشف کرد.
آماندا هنری(Amanda Henry) و دستیارش که از جمله افراد اصلی این پروژه بودهاند تصمیم گرفتند با مطالعه جرم دندان این عادات را کشف کنند. از طریق جرم دندان میتوان تکههای غذا، نوشیدنی و سایر مواد را به دست آورد و بررسیهای دانشمندان نشان میدهد برخی از این مواد میتواند تا بیش از 1 میلیون سال روی فسیل قابل تشخیص باقی بماند. با این وجود احتمالاً آیندگان ما کار سختتری را در پیش خواهند داشت چرا که جرمگیری دندان توسط دندانپزشکان مانع از این میشود که مدرک جُرمی باقی بماند!
انتهای پیام/
انتهای پیام/