«ماح»؛ تلنگری از دیار جهرم برای جدی گرفتن مساجد است/ دوست دارم آذری جهرمی هم این فیلم را ببیند
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مستند 50دقیقهای «ماح» به کارگردانی سید عباس طهماسبی از آثاری است که در یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در حال اکران است.
این مستند به عنوان فیلم افتتاحیه این دوره از جشنواره عمار، به صورت آنلاین برای مخاطبان شهر جهرم اکران شد و توانست با 500 مخاطب آغاز خوبی را برای جشنواره رقم بزند.
مسجدی در جهرم که نمونه کار فرهنگی جذاب و خلاقانه شد
«ماح» روایتگر تلاشهای مسعود گواهیان در مسجد امام حسین (ع) شهرستان جهرم است. او پس از پایان جنگ تحمیلی، با هدف کار فرهنگی برای نوجوانان در این مسجد کار خود را آغاز کرد. گواهیان در سال 1372 سفرهای راهیان نور را برای نوجوانان این شهرستان بنیانگذاری کرد. طرح «از مدرسه تا مسجد» که چند سال بعد با نام «صالحین» ادامه یافت، یکی دیگر از برنامههای جذاب این مسجد است. در این سالها، در کنار طرحهای عقیدتی، زیارتی، تفریحی و .. توجه به کارآفرینی و اشتغال و کمک به خانوادههای نیازمند نیز در دستور کار آقای گواهیان و گروهش قرار دارد.
کارگردان مستند «ماح» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره ساخت این مستند گفت: من هم مثل بسیاری از اهالی جهرم از قدیم با فعالیتهای مسجد امام حسین(ع) آشنا بودم. میدانستم که از حیث جذب نیروهای زبده و نوع کار، شیوه های نوین و جذابی دارند. این فعالیتها به گونهای بود که دیدم میشود روی آن کار کرد.
سید عباس طهماسبی اظهار کرد: تحصیلات من در حوزه سینما نیست و به صورت تجربی کار میکنم. قبلاً چند کار مستند کوتاه هم تولید کرده بودم، اما اولین بار است که در جشنواره عمار شرکت میکنم.
این مستندساز درباره وجه تسمیه فیلم «ماح» نیز گفت: اسم این مستند، مخفف نام مسجد امام حسین (ع) است که در شهر جهرم هم به همین نام معروف است.
جشنواره عمار و تلاش برای کمشدن فاصلهها
وی افزود: تولید این فیلم از مرحله پژوهش تا پایان تدوین حدود یک سال طول کشید و در سال 98 به پایان رسید. در این مدت سعی کردم از مشاوره و راهنمایی دوستان مستندساز هم استفاده کنم، اما از آنجایی که اغلب آنها ساکن تهران هستند، دسترسی یک مقدار سخت بود. این مشکلی است که بسیاری از مستندسازان شهرستانی با آن مواجه هستند، اما خوشبختانه جشنواره و مدرسه سینمایی عمار با بسترسازیهای لازم و طرحهای آموزشی تا حد زیادی فاصله میان مستندسازان شهرستانی و تهرانی را کم کرده است.
طهماسبی عنوان کرد: پس از پایان تدوین اولیه، مدت زمان فیلم به 100 دقیقه رسید که احساس کردم برای مخاطب بهویژه مخاطبان نوجوان زیاد است. این است که آن را کوتاهتر کردم و به نسخه 50دقیقهای فعلی رسیدم. خداراشکر با بازخوردهایی که داشتم، دیدم که نسبت به آن نسخه اولیه جذابیت بیشتری دارد.
کارگردان فیلم مستند «ماح» درباره مخاطبان بالقوه فیلم نیز گفت: همه افرادی که دغدغه کار فرهنگی و تربیتی دارند میتوانند مخاطبان اثر باشند. علاوه بر فعالان مسجدی که به نظرم مخاطبان اصلی هستند، فعالان فرهنگی حوزههای علمیه، آموزش و پرورش، پایگاههای بسیج و نهادهای تبلیغی هم میتوانند با تماشای این فیلم از خلاقیت و شیوههای نوی و موثر فرهنگی برای نوجوانان مطلع شوند.
طهماسبی گفت: مطمئن هستم اهالی جهرم و استان فارس هم از دیدن این فیلم لذت میبرند. راستش دوست دارم آقای آذری جهرمی وزیر ارتباطات هم این فیلم را ببیند. ایشان با مسجد امام حسین (ع) کاملاً آشنا هستند و شاید دیدن این مستند از شهر زادگاهشان برایشان جذابیت زیادی داشته باشد.
مردی که عمرش وقف نوجوانان مسجدی شد
وی افزود: آقای گواهیان که افتخار جانبازی را هم دارند، از دوازده سالگی راهی جبهه میشود و در نوزدهسالگی که جنگ تمام میشود به جهرم بازمیگردد. ایشان از همان ابتدا کارکردهای فرهنگی و اجتماعی مسجد را جدی میگیرد و همه فعالیتهای خود برای نوجوانان جهرمی را حول همین محور سامان میدهد. الان هم در سن 50 سالگی و با این که بازنشسته آمورش و پرورش هستند با جدیت و همان نشاط اولیه به فعالیتهای خودشان ادامه میدهند.
طهماسبی عنوان کرد: ما در این مستند نشان دادیم که باید کارکردها و ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی مسجد را جدی بگیریم. فراموش نکنیم که مساجد ما در دوران انقلاب و دفاع مقدس بسیار فعال بودند، اما انگار با پایان جنگ این کارکردهای اجتماعی و اقتصادی مسجد هم تمام شد. درحالیکه فعالان فرهنگی میتوانند از این قابلیت مهم استفاده کنند.
وی عنوان کرد: مستند «ماح» روایت واقعی از احیای مساجد در عصر دیجیتال و فضای مجازی است. به نوعی، یک تلنگر است که مساجد را جدی بگیریم. در این مستند میبینیم که یک فرد دلسوز و علاقهمند مثل آقای گواهیان چگونه با زحمت فراوان و ایدههای نو همین جوانان و نوجوانانی را که درگیر فضای مجازی و امور روزمره هستند، به فعالیتهای فرهنگ و اجتماعی در مساجد جذب میکند.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/