پدیده آب و هوای فضا توسط ناسا بررسی میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیجیتال ترندز، ناسا قصد دارد طی دو مأموریت جدید به بررسی پدیده آبوهوای فضایی بپردازد که در آن ذراتی از خورشید و میدانهای مغناطیسی با جو زمین در تعامل هستند.
شفق قطبی و شفقهای دیگر در اثر تعامل بادهای خورشیدی با مغناطیس کره زمین ایجاد میشوند، اما همچنین میتوانند برای ماهوارهها و سایر وسایل الکترونیکی مدار زمین نیز مشکلاتی ایجاد کنند. آنها حتی میتوانند فضانوردانی را که هنگام ترک مغناطیس کره زمین در معرض تشعشع هستند تحت تأثیر قرار دهند.
بنابراین آژانسهای فضایی بینالمللی باهم همکاری میکنند تا در مورد رابطه زمین، جو آن و خورشید اطلاعات بیشتری کسب کنند تا آبوهوای فضا را بهتر درک و پیشبینی کنند.
اولین مأموریت توسط آژانس فضایی ژاپن (JAXA) انجام میشود. در این مأموریت یک تلسکوپ خورشیدی برای رصد خورشید و جمعآوری دادههای مربوط به بادهای خورشیدی به فضا ارسال میشود و تلاش میکند علت این فورانها را جویا شود. آژانسهای دیگر ازجمله ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) به سختافزار و تخصص کمک خواهند کرد.
دومین مأموریت مغناطیس کره زمین را بررسی خواهد کرد؛ میدان مغناطیسی که ما را در برابر تابش محافظت میکند. این مأموریت با اندازهگیری سطح فعالیت ژئومغناطیسی به نحوه ارتباط شفق قطبی با مغناطیس کره خواهد پرداخت. حتی اگر انسانها هزاران سال از زیبایی شفق قطبی شگفتزده شدهاند، اما هنوز چیزهای زیادی در مورد نحوه شکلگیری آنها نمیفهمیم.
محققان امیدوارند که باهم بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد سیستم پیچیده هوای فضا ارائه دهند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/