حضوری یا غیرحضوری؟/ همه چیز درباره برگزاری آزمونهای پایان ترم دانشگاهها
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، همه گیری ویروس کرونا برنامه آموزشی دانشگاههای کشور را در دو ترم گذشته دستخوش تغییرات زیادی کرده است. از ابتدای شیوع بیماری دانشگاهها فعالیتهای حضوری خود را تعطیل کردند و به سمت مجازی شدن امور پیش رفتند. پس از پایان نیمسال دوم 98-99، با وجود ادامه شیوع ویروس کرونا در کشور آموزش در ترم جاری نیز منحصراً به صورت مجازی دنبال شد. اکنون که در آستانه برگزاری امتحانات دانشجویان هستیم هر یک از دانشگاهها برنامه خاصی را برای خود تعریف کردهاند.
دانشگاههای کشور زیرمجموعه سه نهاد بزرگ هستند، به همین دلیل ستاد فرماندهی در این سه نهاد درباره نحوه برگزاری امتحانهای این دانشجویان تصمیم میگیرند.
معاون وزارت علوم: تمامی امتحانات مجازی است
براساس تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آزمونها به صورت مجازی برگزار میشوند. به گفته علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، امتحانهای پایانترم همه دانشجویان در دانشگاهها به صورت مجازی برگزار میشود. وی میگوید: دانشگاهها نباید به امتحان پایانی اکتفا کنند بلکه مجموعهای از ارزیابیها را برای نمره نهایی مد نظر قرار دهند.
بر این اساس دانشگاهها باید تا قبل از امتحانهای پایانی، آزمونهای کوچک و انجام پروژه از سوی دانشجویان را در دستور کار بگذراند و پس از برگزاری آزمون نهایی، نمره دانشجویان در نیمسال جاری را تعیین کنند.
وضعیت کرونایی هر شهر، تعیین کننده وضعیت آزمون در دانشگاههای وزارت بهداشت
دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی هستند. به گفته حسین قنبری، مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت؛ تقویم آموزشی به دانشگاهها اعلام شده و آنها برحسب شرایط خود نسبت به برگزاری امتحانات پایانترم به صورت حضوری یا غیرحضوری اقدام میکنند.
وی تاکید میکند: به خاطر شرایط کرونا و وضعیت شهرها اعم از قرمز، نارنجی، زرد و سفید، دانشگاههای های علوم پزشکی نحوه برگزاری آزمون پایان ترم تحصیلی جاری را تعیین میکنند.
بر طبق این گزارش؛ برگزاری امتحان های دانشجویان از هفته آینده آغاز میشود و به مدت ۲ تا ۳ هفته ادامه دارد. به گفته قنبری؛ دانشگاهها باید در این مدت امتحانهای پایانترم را برگزار کنند.
پیش از این مرکز سنجش آموزش پزشکی دستورالعملی را درباره چگونگی برگزاری آزمونهای الکترونیکی دانشجویان گروه پزشکی را صادر کرد. دانشگاههایی که قصد دارند آزمونها را مجازی برگزار کنند باید براساس این دستور العمل اقدام کنند.
امتحانات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟
تنها دانشگاه خصوصی کشور دانشگاه آزاد اسلامی است که بیش از 400 واحد دانشگاهی در کل کشور دارد. براساس تصمیم مسئولان این دانشگاهها امتحانات به صورت مجازی باید برگزار شود.
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی نیز اعلام کرده اند که اساتید ارزیابی از دانشجویان را به صورت مستمر در طول نیمسال تحصیلی انجام دهند چراکه اینگونه دانشجویان میتوانند نتیجه بهتری را از امتحانها به دست آورند و فرصت آنها منحصر به امتحان پایانی نمیشود. دانشجویان میتوانند با حضور در آزمونهای میانترم، ارائه تکالیف درسی، تمرینها و پروژهها، ارائه کلاسی و مشارکت در بحثهای کلاسی نمره پایانی خود را کسب کنند. در این صورت اگر دانشجویی به دلیل بروز مشکلاتی نظیر بیماری نتوانست در آزمون پایانی حاضر شود و نمره خوبی را به دست آورد، میتواند از مجموع فعالیتهای انجام شده در طول نیمسال نمره مورد نظر خود را کسب کند.
طبق اعلام مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی؛ استادان باید فعالیت دانشجویان را در طول نیمسال ارزیابی و آنها را ثبت کنند. همچنین اساتید باید بخشی از نمره کل دانشجو را برای آزمون پایانی در نظر گیرند، پیشنهاد دانشگاه در این زمینه 7 نمره از 10 نمره است.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای امتحان های دروس عملی درترم کرونایی برنامه ریزی کرده است تا دانشجویان بتوانند اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند. بر اساس اعلام دانشگاه؛ اگر قرار است که برای دروس عملی آزمون کتبی برگزار شود، این آزمون مانند دروس نظری باید به صورت آنلاین صورت گیرد. اگر آزمون عملی نیاز باشد، امتحان مورد نظر باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی برپا شود.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/