بیماری نوروپاتی ارثی عصب بینایی درمان شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، ژندرمانی یکی از روشهای موثر برای درمان نابینایی و کاهش قدرت بینایی به شمار میرود. در این روش ماده ژنتیکی بادقت انتخاب شده برای رفع جهش ژنتیکی به چشم تزریق میشود. محققان در یک آزمایش تجربی جدید، ماده ژنتیکی را به یک چشم تزرق کردهاند اما بینایی بیمار در هر دو چشم بهبود یافته که باعث تعجب دانشمندان شده است.
روشهای ژندرمانی توانایی درمان انواع بیماریها از سرطان و دیابت گرفته تا چاقی و آسیب در ستون فقرات را دارد. کاهش قدرت بینایی ارثی یکی از حوزههایی است که ژندرمانی پیشرفت بسیاری در آن داشته است. پژوهشگران در مطالعات پیشین پتانسیل ژندرمانی در درمان کوررنگی، بیماریهای پیشرونده شبکیه و گلوکومای چشم (آبسیاه) را نشان دادهاند.
حال گروه تقیقاتی دانشگاه کمبریج، پیتسبرگ و موسسه پاریس با استفاده از ژندرمانی بیماری لبر (نوروپاتی ارثی عصب بینایی لبر) را درمان کردند. از هر 30 هزار نفر در جهان یک نفر به بیماری لبر مبتلاست. این بیماری اغلب در دهه 20 تا 30 سالگی فرد بروز میکند و سلولهای گانگلیونی شبکیه و سلولهای عصب بینایی را از بین میبرند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/