دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1399 - 15:00

سرطان پروستات با ویرایش ژنی درمان می‌شود

محققان با استفاده از ماده ‌متخلخل و ابزار ویرایش ژنی کریسپر موفق به ایجاد روش درمانی جدیدی برای سرطان پروستات شده‌اند.
کد خبر : 542845
fdfdfd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از نیواطلس، ابزار ویرایش ژن کریسپر-کَس9 تاکنون پتانسیل بسیاری از خود در درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها نشان داده است؛ اما در وهله اول ورود به سلول چالش‌برانگیز است. حال دانشمندان استرالیایی این ابزار ویرایش ژن را در ماده متخلخلی به نام چهارچوب آلی فلزی قرار داده، با پوششی از ترکیبات چای سبز پوشانده‌ و از آن برای خاموش کردن ژن‌های کلیدی در سلول‌های سرطان پروستات استفاده کرده‌اند.


از آنجایی که ویروس‌ها به صورت طبیعی می‌توانند وارد سلول میزبان شوند، از آنها برای حمل محموله‌های دارویی به درون سلول‌های خاصی استفاده می‌شود. گروه تحقیقاتی استرالیایی برای کریسپر از ویروس غیرفعالی به نام «آدنوویروس» استفاده کردند که ویروس نقلیه بسیار رایجی به شمار می‌رود. با وجود این که آدنوویروس می‌تواند باعث بروز واکنش سیستم ایمنی شدیدی شود اما ویروس شایعی بوده و بسیاری از بیماران نسبت به آن ایمنی دارند، بنابراین به‌راحتی می‌تواند به سلول هدف برسد.


دانشمندان مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن در مطالعه جدید به بررسی عملکرد ماده متخلخل در حمل ابزار کریسپر به سلول‌های سرطانی پرداختند. مواد متخلخل میزان سطح بزرگی دارند و به همین دلیل برای گیر انداختن مولکول‌ها گزینه مناسبی به شمار می‌روند. گروه تحقیقاتی مواد متخلخل را با پلاسمید کریسپر-کس9 پر کردند و آنها را در محل کشت آزمایشگاهی به سلول‌های سرطانی معرفی کردند. پلاسمید یک رشته DNA حلقوی است که در یک سلول می‌تواند به طور مستقل از کروموزوم‌ها تکثیر شود. این کریسپر به نوعی طراحی شده که پس از ورد به سلول سرطانی، ژن عامل سرطان پروستات را خاموش می‌کند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب