حمایت ستاد نانو از 20 هزار پایاننامه دانشجویی نانویی
محمد باقری مطلق در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به این که یکی از فعالیت پژوهشی گروه ترویج فناوری نانو در سطوح دانشگاهی که با همکاری کارگروه توسعه سرمایه انسانی و حمایت ستاد توسعه فناوری نانو انجام میشود، حمایت از پایاننامههای صنعتی است، بیان کرد: روند این کار بدین شکل است که دانشجو پایاننامه خود را مبتنی بر یک مشکل یا چالش صنعتی تعریف میکند. در مرحله بعدی یک مشاور صنعتی به ستاد توسعه فناوری نانو معرفی میکند و ستاد نیز پس از انجام ارزیابی، در گامهای مختلف حمایتهای متنوعی از پایاننامه میکند.
وی افزود: حمایت پژوهشی دیگر ستاد نانو در خصوص حمایت از چاپ مقالات است. حدود 500 عنوان ژورنال مختلف در ستاد تعریف شده است. هرچه کیفیت مقاله بالاتر باشد، میزان حمایت نیز بیشتر است. برای مثال وقتی مقالهای در ژورنال «نیچر» چاپ شود فرد میتواند تا سقف 40 میلیون تومان حمایت دریافت کند. چاپ مقاله در ژورنالهای سطح معمولی تا سقف 10 میلیون تومان و در ژورنالهای سطح پایینتر یا سطح G نیز تا 2 میلیون تومان حمایت دریافت میکنند.
مدیر ترویج فناوری نانو در سطوح دانشگاهی ستاد توسعه فناوری نانو در پاسخ به این پرسش که چند درصد از پایاننامههای دانشجویی در حوزه نانو جای میگیرند، گفت: تا چند سال قبل بانک اطلاعاتی کاملی از تعداد و درصد پایاننامههای مرتبط به حوزه داشتیم اما رویکردی حمایتی از سه سال پیش تغییر کرد. در سال 1396 از 9 هزار عنوان پایاننامه حمایت شد، در این دوره تقریبا 30 تا 40 درصد از پایاننامههای کل کشور در حوزه نانو انجام میشد.
باقری مطلق بیان کرد: ستاد توسعه فناوری نانو پس از اطمینان از این که پایاننامهنویسی مرتبط به حوزههای نانو در سطح دانشگاه به خوبی شکل گرفته، یک گام فراتر رفت شروع به حمایت از پایاننامه صنعتی مرتبط به حوزه نانو کرد. تعداد پایاننامههای صنعتی نسبت به پایاننامههای عمومی کمتر است اما ستاد توسعه فناوری به طور کلی تاکنون تقریباً از 20 هزار پایاننامه حمایت کرده است. در چاپ مقاله نیز حدود 10 هزار عنوان مقاله در سال در حوزههای مرتبط به نانو منتشر میشود که تقریباً 30 درصد از عناوین مقالات کل کشور است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/