دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1399 - 15:00

بادکنک‌های گرافنی سنسوری برای تشخیص گازها می‌شوند

دانشمندان از بادکنک‌های گرافنی به عنوان سنسوری برای تشخیص گازهایی استفاده می‌کنند که شناسایی آنها بسیار دشوار است.
کد خبر : 544680
FDFDFD.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، گرافن نانوماده‌ای قدرتمند، منعطف و رسانای برق است که کاربردهای بسیاری دارد. حال گروه تحقیقاتی دانشگاه فناوری دلفت در هلند  با همکاری دانشگاه دویسبورگ‌اسن در آلمان  از این ماده جادویی برای تشخیص گازهای بی‌بو و بی‌رنگ استفاده می‌کنند.


گروه تحقیقاتی با استفاده از این گرافن بادکنک‌های میکروسکوپی درست کرده‌اند که قادر به شناسایی تمایزهای موجود میان انواع گازهای نجیبی است که تشخیص آنها کار سختی به شمار می‌رود. این بادکنک‌های گرافنی مدت زمانی که طول می‌کشد تا این گازها از منافذ موجود در سطح بادکنک‌ها فرار کنند را اندازه‌گیری می‌کنند.


گرافن با ضخامت تنها یک اتم بسیار نازک است با این حال می‌تواند در برابر فشار بسیار زیادی مقاومت کند، بنابراین گزینه مناسبی برای فیلتر و شناسایی گازها به شمار می‌رود. گرافن ماده نفوذپذیری نیست، بنابراین محققان منافذی به قطر 25 نانومتر روی گرافن دو لایه ایجاد کردند. در این روش از دو لایه گرافن استفاده شده تا زمانی که گازهای تحت‌فشار خارج می‌شوند، بادکنک‌ ایجاد شود.


وقتی گازها داخل این فیلتر قرار می‌گیرند، گرم می‌شود و حجم آنها افزایش می‌یابد. بسته به جرم و سرعت مولکولی، گازهای مختلف با سرعت متفاوتی از بادکنک‌ها خارج می‌شوند.  از آنجایی که گازهای نجیب با مواد دیگر واکنش نشان نمی‌دهند، تشخیص آنها کاری دوشار به شمار می‌رود. بنابراین این بادکنک‌ها ابزار خوبی برای شناسایی گازهای نجیب است.


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب