دانستنیهای علمی/ ۴۱؛
چگونه آب بدون جوشیدن تبخیر میشود؟
مولکولهای آب به دلیل وجود پیوند بینمولکولی ضعیف، انرژی مورد نیاز برای جدا شدن از مولکولهای دیگر را دارند.بدینترتیب میتوانند بدون نیاز به جوشیدن تبخیر شده و به هوا میروند.
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آب مایع از مولکولهای H۲O تشکیل شده که توسط نیروهای بین مولکولی معروف به «پیوند هیدروژنی» به یکدیگر جذب میشوند. پیوند هیدروژنی پیوندی ضعیف است و به همین دلیل مولکولهای H۲O همواره، حتی در دمای زیر ۱۰۰ درجه سلسیوس، انرژی مورد نیاز برای رهایی از همسایه مولکولی خود را در دسترس دارند.
به عبارت دیگر یک مولکول H۲O میتواند به راحتی پیوند خود را با مولکول H۲O دیگر بشکند و آزاد شود. این پدیده به مولکولهای H۲O اجازه میدهد که تبخیر شده و به هوا بروند. در صورتی که فشار هوای اطراف کاهش پیدا کند(برای مثال در ارتفاعات) نیز میزان تبخیر مولکولهای H۲O نیز افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
ارسال نظر