مهندسان خاک خودآبیاری طراحی میکنند/ افزایش امید برای کاهش مصرف آب در کشاورزی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، گرمای بیش از اندازه کره زمین و خشکسالیهای متعدد در دهههای اخیر تحت تأثیر عوامل مختلفی بوده است که یکی از مهمترین آنها مصرف بیش از اندازه آب در بخش کشاورزی است. اکنون دانشمندان در تلاش هستند این صنعت با اهمیت را متحول کرده و خاک خودآبیاری تولید کنند.
خاک خودآبیاری، خاکی است که قطرات آب محبوس شده بین اجزای خاک را به ریشه گیاهان رسانده و همچنین قادر است رطوبت موجود در هوا را جذب و به این ترتیب نیاز به مصرف آب را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
در حقیقت سازندگان این نوع از خاک ژلهای مخصوصی را در آن قرار دادهاند که روش مناسبی برای از بین بردن نیاز به آبیاری است. ژلهای موجود در خاک خودآبیاری در طول شب و با زیاد شدن رطوبت هوا از خاک بیرون زده و حجم زیادی از رطوبت را به خود جذب میکنند و در هنگام روز و با گرم شدن هوا آب و اکسیژن حبس شده در این ژلها آزاد شده و برای آبیاری گیاهان استفاده میشوند.
دانشمندان معتقدند خاکهای دارای فناوری خودآبیاری یا هیدروژل نسبت به سایر انواع خاکها آب بسیار بیشتری را در خود ذخیره کرده و میتوان از این نوع خاک برای کمک به کشاورزان در مناطق مختلف کره زمین استفاده کرد. بررسیها نشان میدهد خاک هیدروژل بیش از 40 درصد آبی را که در عرض چهار هفته دریافت کرده در خود ذخیره میکند درحالی که خاکهای معمولی در همین مدت تنها 20 درصد از میزان مشابه آب را حفظ میکنند.
وجود چنین ویژگی در خاکهای خودآبیاری موجب شده است حتی اگر گیاهی که در این خاک کاشته میشود تا 14 روز آبیاری نشود زنده مانده و آب مورد نیاز خود را از خاک تأمین کند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/