دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1399 - 11:54
دانستنی‌های علمی/ 20؛

فناوری نانو به کمک بسته‌بندی روغن‌های خوراکی می‌آید

دانشمندان نانوپوششی ضداشعه فرابنفشی را روی بسته‌بندی‌های روغن غذایی لایه‌نشانی کرده‌اند که مانع از ترانس شدن روغن می‌شود.
کد خبر : 522386
روغن-مایع.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برخی از شرکت‌های تولیدکننده روغن برای تبلیغ محصولاتشان از اصطلاح «زیروترانس» استفاده می‌کنند. ترانس حالت قرارگیری زنجیره پلیمری است. وقتی زنجیره پلیمری در حالت پایدار قرار می‌گیرد، اصطلاحاً به آن حالت ترانس گفته می‌شود. زنجیره‌های پلیمری مایعی مانند روغن بلند است، وقتی این پلمیرها در حالت ترانس قرار بگیرند، به کریستال سنگین و سختی تبدیل می‌شوند که کریستال مایع نام دارد.


اگر این کریستال مایع وارد رگ خونی شود، آن را مسدود می‌کند.  حال روغن‌های زیروترانسی تولید می‌شود که زنجیره مولکولی آنها کوتاه است. از سوی دیگر توصیه می‌شود که بسته‌های  روغن‌ها در برابر نور خورشید قرار نگیرند. وقتی روغن در معرض اشعه فرابنفش قرار می‌گیرد، زنجیره پلیمری تمایل پیدا می‌کند که به حالت پایدار یا ترانس برگردد. درواقع اشعه فرابنفش باعث جدایی بخش‌های مختلف روغن می‌شود.  بنابراین تولیدکنندگان با استفاده از فناوری نانو، ترکیبات خاصی را روی بسته‌بندی روغن‌ها لایه‌نشانی می‌کنند. این امر باعث می‌شود که اشعه فرابنفش از روی بسته‌بندی بازتاب شده و آسیبی به روغن وارد نشود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب