دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1399 - 08:00
دانستنی‌های علمی/22؛

فیلتر نانو چگونه کار می‌کند؟

فیلترهای نانو کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارند. این نوع فیلترها نه‌تنها کارایی محصول را افزایش می‌دهد بلکه می‌تواند ذرات با ابعاد بسیار ریز را نیز جذب کند.
کد خبر : 523260
Bag-filter-Nano_01.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا ، هر چیزی که بتواند ذره‌ای را از یک مایع یا هوا پاک کند، فیلتر نام دارد. هرچه میزان خلل و فرج روی سطح این فیلتر کمتر باشد، می‌تواند آلودگی بیشتری را جذب کند. یکی از کاربردهای شگرف نانوالیاف در بحث فیلتراسیون است که نه‌تنها راندمان فیلتر را بالا می‌برد بلکه ذرات با ابعاد ریزتر را نیز جذب می‌کند.


برای درک بهتر در نظر بگیرید یک ظرف را در نظر بگیرد که می‌توان 20 قند مکعب شکل در آن قرار داد. اگر این قندها را خرد کنیم، فضای خالی بیشتری در دسترس قرار می‌گیرد و تعداد قندهای خردشده بیشتری در این ظرف جا می‌گیرد. خلل و فرج فیلترها نیز مکانیسمی به همین شکل دارد، فضای خالی میان اجزای تشکیل‌دهنده فیلترهای معمولی زیاد و بزرگ است. 


وقتی ماده‌ای را به ابعاد نانو می‌رسانیم، سطح به شدت افزایش می‌یابد.  فیلترهای نانویی خلل و فرج بسیار ریزتری دارند و بنابراین دیرتر به نقطه اشباع می‌رسند. درواقع طول الیاف در نانوفیلترها بسیار کم است، در نتیجه خلل و فرج فیلتر ریزتر بوده و قادر به جذب آلودگی‌ها و مواد در ابعاد نانو است. از مکانیسم نانوفیلترها می‌توان در فیلتر خودرو، ماسک و فیلتر روغن استفاده کرد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب