حقایقی درباره دورترین سیاره منظومه شمسی/ هواپیمای الکتریکی- هیدروژنی تولید شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
مرکز تماس مشترک همراه اول و آموزشوپرورش برای پاسخگویی به مشکلات سامانه شاد راهاندازی شد
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از همکاری همراه اول و وزارت آموزشوپرورش برای راهاندازی مرکز تماس تلفنی رسیدگی به مشکلات سامانه شاد خبر داد.
وزیر ارتباطات در اینستاگرام خود نوشت: وزارت آموزشوپرورش و همراه اول برای پاسخگویی به مشکلات سامانه شاد مرکز تماس تلفنی راهاندازی کردهاند. بنابراین اگر در استفاده از این سامانه با مشکل مواجه هستید لطفاً صرفاً با مراکز تماس این سامانه به شماره ۰۲۱۴۳۰۸۱ و یا اگر مشترک همراه اول هستید با شماره ۹۹۹۰ تماس بگیرید.
حقایقی در مورد خطرات نسل پنجم شبکه تلفن همراه برای سلامتی انسانها
افزایش تدریجی تمایل کشورها به استفاده از «نسل پنجم شبکه تلفن همراه» یا «نسل پنجم ارتباطات سیّار سلولی» موسوم به ۵G این نگرانی را به وجود آورده که آیا استفاده از این سیستم خطری برای سلامتی انسانها در پی دارد یا خیر. در ادامه تا جای امکان پاسخهای علمی به این نگرانی را ارائه خواهیم کرد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
آیا نسل پنجم شبکه تلفن همراه برای سلامتی انسانها خطرناک است؟
نسل پنجم شبکه تلفن همراه موسوم به ۵G را یک تحول بزرگ در صنعت ارتباطات از راه دور میدانند. این فناوری، دسترسی سریعتر به محتوا و امکان گردش میلیاردها داده آنهم بدون ایجاد ازدحام را فراهم میکند و سرعتی بسیار بالاتر از سیستم ۴G دارد.
کشف قدیمیترین راهنمای رایانه در جهان
از سالها پیش دستگاهی به نام Zuse Z۴ در موزه شهر مونیخ نگهداری میشود. محققان معتقدند این دستگاه نوعی رایانه دستی است و تا به حال هیچ کس نتوانسته نوع عملکرد آن را برای مردم بیان کند. اکنون دفترچه این دستگاه مرموز پس از سالها کشف شده و میتواند به شناخته بهتر آن کمک کند.
ماشین Zuse Z۴ در سال ۱۹۴۵ تولید شده و از آن در بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۵ استفاده میکردند. بهتدریج این دستگاه به فراموشی سپرده شد و هماکنون از هیچکدام از اپراتورهای آن خبری در دست نیست. در واقع هرچه در سالهای گذشته برای یافتن متخصص یا متخصصان کار با این دستگاه تلاش شده فایدهای نداشته است.
نپتون، توپ گاز و یخ با جاذبه بالا
نپتون چهارمین سیارهٔ بزرگ و دورترین سیارهٔ منظومه شمسی است که دارای شدیدترین بادها نسبت به سایر سیارات این منظومه است. همچنین نپتون اولین سیارهای است که با پیشبینیهای ریاضی در سال ۱۸۴۶ توسط دو دانشمند فرانسوی به نامهای جان کاوچ آدامز و اوریان لوودیه کشف شد. این سیاره سرانجام در ۲۳ سپتامبر همان سال توسط یوهان گوتفرید گاله، منجم آلمانی رصد شد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
حقایقی درباره دورترین سیاره منظومه شمسی
نپتون در حقیقت ابتدا در سال ۱۶۱۳ توسط گالیله مشاهده شد، اما او تصور میکرد که آن جسم فقط یک ستاره است، و هنگامیکه خواست دربارهٔ آن تحقیق بیشتری کند، به دلیل حرکت سیاره نتوانست دوباره آن را بیابد. بزرگترین عامل کشف نپتون، سیاره اورانوس بود که ستارهشناسان با محاسبهٔ مدار آن، مشاهده کردند که روند حرکتیاش از مدلهایشان پیروی نمیکند. مدار آشفتهٔ اورانوس منجمان را وادار کرد نتیجهگیری کنند که یک سیاره کشفشدهٔ دیگر باید عامل این بینظمی باشد.
پرواز اولین پهپاد خودشارژ شونده جهان
شرکت Sonin Hybrid(سانین هایبرید) از نخستین پهپاد خودشارژشونده جهان رونمایی کرد. این پهپاد قادر است با سرعت ۲۲۵ کیلومتر بر ساعت پرواز کند و در حین پرواز انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را بازیابی کند.
این شرکت اعلام کرده پهپادهای خود را به عنوان اختراع انحصاری ثبت کرده و قصد دارد پس از انجام تمامی آزمایشات فنی و حصول اطمینان از ایمنی این هواپیماها آنها را به مرحله تولید انبوه برساند. سازندگان پهپادهای خودشارژ شونده مدعی هستند این دستگاهها بدون نیاز به شارژ باتری بیش از سه ساعت در آسمان پرواز میکنند و از تمامی پهپادهایی که تاکنون ساخته شدهاند بیش از سه برابر سریعتر هستند.
ساخته شدن کوچکترین پیگیاب جهان
خطوط لوله مدت زمان زیادی زیرزمین قرار دارند که این امر باعث فرسودگی و خوردگی آنها میشود، بنابراین وسیلهای به نام پیگ را وارد لولهها میکنند که کار آن تمیز کردن است. از پیگهای هوشمند برای شناسایی عیوب، آسیبدیدگی و نظارت خطوط لوله نیز استفاده میشود. در برخی موارد پیگها در خطوط لوله گیر میکنند، از آنجایی که خطوط لوله معمولاً چند ده کیلومتر هستند، پیدا کردن پیگ کار دشواری است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
قدرت مغناطیسی در سیطره شرکتهای دانشبنیان
برای حل این معضل از پیگیاب استفاده میشود که روی پیگ قرار میگیرد و سیگنالهایی ارسال میکند که به ردیابی و شناسایی محل قرارگیری پیگ کمک میکند. دستگاههای پیگیاب فعلی برای لولههای بزرگ طراحی شده و برای لولههای کوچکتر نیاز به پیگیاب با ابعاد بسیار کوچکتر است. وقتی پیگیاب کوچک میشود، قادر به ایجاد میدان مغناطیسی قدرتمندی نیست و نمیتواند سیگنال ارسال کند.
تولید هواپیمای الکتریکی- هیدروژنی
شرکت ZeroAvia اعلام کرد هواپیمای مسافربری هیدروژنی-الکترونیکی این شرکت توانست با موفقیت نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام دهد. در آیندهای نزدیک مسافران میتوانند پرواز با هواپیمای کاملا الکترونیکی و بدون تولید هیچگونه آلایندگی را تجربه کنند.
هواپیمای هیدروژنی-الکترونیکی ZeroAvia دارای ظرفیت ۶ مسافر است و پس از طی همه مراحل آزمایشات فنی و ایمنی در مدار تجاریسازی قرار میگیرد. یکی از مدیران شرکت سازنده این هواپیما گفت: «صنعت هواپیمایی در جهان با سرعت در حال تحول است و شرکتهای بزرگ این حوزه سرمایهگذاریهای عظیمی روی هواپیمای بدون تولید آلایندگی کردهاند. در چند سال آینده شاهد تولید تعداد زیادی هواپیمای هیدروژنی-الکترونیکی خواهیم بود.»
سطح تابش مواد رادیواکتیو در ماه ۲۰۰ برابر زمین است
سرانجام دانشمندان موفق شدند سطح تابش مواد رادیواکتیو در سیاره ماه را اندازهگیری کنند. نتایج بررسیها نشان میدهد سطح تابش این مواد در قمر زمین تا حد نگرانکنندهای بالاست و اگر قرار باشد روزی انسانها روی این سیاره قدم بگذارند و برای مدتی در آن بمانند باید تابشی تا ۲۰۰ برابر بیشتر از زمین را تحمل کنند.
سطح تابش مواد رادیواکتیو در ماه بهوسیله کاوشگر Chang'e ۴ اندازهگیری و در چند نشریه معتبر بینالمللی منتشرشده است. مواد رادیواکتیو در ماه ۲,۶ برابر بیشتر از زمانی که فضانوردان در ایستگاه بینالمللی فضایی باشند حس میشود. باوجود خطرات ناشی از تابش چنین سطحی از مواد سمی سازمانهای فضایی مدعی شدهاند که میتوان با طراحی لباسها و امکانات ویژه از آسیب رسیدن به بدن جلوگیری کرد.
رونمایی از اتومبیل مفهومی بنز
صنایع خودروسازی مرسدس بنز با انتشار چند عکس از نمونه اولیه اتومبیل تمام الکتریکی آواتار(Avatar) رونمایی کرد. این خودرو در مقایسه با وسایل نقلیه کنونی از طراحی متفاوت برخوردار است.
تصاویر منتشر شده از این خودرو به وضوح نشان میدهد مهندسان آلمانی برای طراحی آواتار از فیلمهای علمی-تخیلی الهام گرفتهاند. در واقع آواتار تلفیقی از لمس و حرکت است. این اتومبیل نه تنها ظاهری مفهومی دارد بلکه از لحاظ امکانات نیز بسیار پیشرفته است. در مرکز اتاقک Avatar صفحهای وجود دارد که پس از لمس آن توسط راننده اتومبیل، صاحب خود را شناخته و حرکت خود به سوی مقصد تعیین شده را آغاز میکند. شواهد حاکی از آن است که همین صفحه لمسی دسترسی راننده به همه قسمتهای خودرو را امکانپذیر میسازد.
هواپیماهای کوچک راهی برای دور زدن تحریمها
صنعت هوانوردی در حوزه تصدی شامل گستره وسیعی میشود که بخش ایرلاین یا مسافربری یک بخش از آن است. هسته اصلی این صنعت، هوانوردی عمومی است. هوانوردی عمومی و تاکسی هوایی سیستم حملونقل هوایی هواپیماهای کوچک را ایجاد میکند که کاربریهای مختلفی دارند. هواپیماهای کوچک برای انجام فعالیتهای متنوع به کار میرود و تأثیرات القایی و انعکاسی بسیار گستردهای بر سایر صنایع دارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
پرواز تاکسی هوایی بر فراز آسمان ایران
هواپیماهای کوچکی که به صورت دربستی و غیربرنامهای پرواز میکنند همان تاکسیهای هوایی هستند. در این نوع خدمات کاربر هر زمانی که تصمیم بگیرد، میتواند پرواز را رزرو کرده تا به مقصد برسد. شعار جهانی پروازهای دربستی «هر زمان به هر کجا» است.
تشدید گرسنگی بهدلیل بحران کرونا
نیاز به مواد غذایی اضطراری از ماه مارس ۲۰۲۰ بهطرز شدیدی افزایش یافته است. براساس گزارش بنیاد آکسفام (یکی از بزرگترین سازمانهای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر، گرسنگی و بیعدالتی)، این بحران گرسنگی میتواند بهزودی روزانه تعداد بیشتری از افراد را به کام مرگ بکشاند.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) تخمین میزند حدود ۸۲۱ میلیون نفر قبل از شیوع ویروس کرونا از سوءتغذیه مزمن رنج میبردند. بحران گرسنگی در سطح جهانی توسط تغییرات آبوهوایی، تنشهای موجود و نابرابریهای اجتماعی تشدید شده بود. اما اکنون با ویروس کرونا نیز همراه شده است و مردم در سراسر جهان با گرسنگی و سوءتغذیه بیشتری مواجه شدهاند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/