دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1399 - 12:10
با تلاش ستاره‌شناسان صورت گرفت؛

کشف سیاره‌ای که نباید وجود داشته باشد/ تحقیق در مورد نپتون داغ ادامه دارد

دانشمندان سیاره‌ای فراخورشیدی با ویژگی‌های عجیب را کشف کردند.
کد خبر : 525626
ناسا 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، اخترشناسان سیاره‌ای را در خارج از منظومه شمسی کشف کردند که در حقیقت نباید وجود داشته باشد. دانشمندان این سیاره را جزو دسته سیاره‌های نپتون داغ(hot Neptune) نام‌گذاری کرده‌اند.




بیشتر بخوانید:


مفاهیم فضایی به زبان ساده/ ابرنواخترها را بیشتر بشناسید




نپتون داغ به سیاره‌هایی اطلاق می‌شود که به علت نزدیکی بیش از اندازه به ستاره‌ای که حول آن گردش می‌کنند به طور منطقی نباید جو آرام و با ثباتی داشته و هرلحظه امکان نابودی آن‌ها در اثر انفجارهای بزرگ وجود دارد. در واقع میدان مغناطیسی ستاره به حدی روی جو این سیاره‌ها تأثیر می‌گذارد که به طور طبیعی باید در مدت کوتاهی فرسایش‌های نابود کننده روی سطح آن‌ها به وجود آید. از همین رو کشف این سیاره فراخورشیدی موجب تعجب دانشمندان شده است.



اکنون مدیران ناسا به تعدادی از ستاره‌شناسان این سازمان مأموریت داده‌اند که با استفاده از اشعه مادون قرمز و پیشرفته‌ترین تجهیزات تحقیقاتی سیاره نپتون داغ را بیشتر مورد بررسی قرار داده و اطلاعات کامل‌تری از آن به‌دست بیاورند.


داده‌های ارسالی از ماهواره‌های درحال گردش در سامانه خورشیدی نشان می‌دهد سیاره نپتون داغ دمایی بیش از هزار و 648 درجه سانتی‌گراد دارد و عملاً تمامی سطح آن باید تبخیر شود. یکی از مواردی که به ماهواره‌های تحقیقاتی کمک کرد تا این سیاره را کشف کنند نور تقریباً زیادی است که از سطح آن ساطع می‌شود.


دمای بالای جو این سیاره موجب شده هیچ ماده جامدی در آن وجود نداشته و همه مواد به صورت ذوب شده باشند. باتوجه به فاصله نزدیک این سیاره فراخورشیدی با ستاره خود یکسال زمینی تنها برابر با 24 ساعت در آن است. سیاره نپتون داغ به سرعت حول ستاره خود می‌چرخد و  روند تغییرات در آن بسیار شدید است.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب