دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری فیلم «شیفت شب» مطرح شد؛

نیکی کریمی: نفع مالی از ساخت فیلم، نوعی شوخی است/ شاید فیلم بعدی‌ام درباره یک کودک باشد

نشست خبری فیلم سینمایی «شیفت شب» صبح امروز (3 آذر ماه) در سالن VIP پردیس سینما گالری با حضور نیکی کریمی کارگردان، حبیب اسماعیلی پخش‌کننده و لیلا زارع بازیگر فیلم و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.
کد خبر : 51846

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست نیکی کریمی عنوان کرد: «ساخت فیلم «شیفت شب» در ادامه علاقه من به کتاب و ادبیات است و دوست دارم در فیلم‌هایم یک قصه را روایت کنم. آنچه در سینما برای من اهمیت دارد، روایت است و در این فیلم هم به دنبال روایت بودم. خودم در فیلم بازی کردم زیرا نمی‌خواهم بازیگری در سینما را از فیلمسازی جدا کنم؛ می‌خواهم قصه‌هایی را که در ذهنم وجود دارد روایت کنم.»


حبیب اسماعیلی مدیرعامل شرکت رسانه فیلمسازان مولود که مسئولیت پخش این فیلم را بر عهده دارد، بیان کرد: «من این فیلم را در جشنواره فجر دیدم و به نظرم آمد که خانم کریمی پله پله در کارگردانی رشد کرده‌اند و «شیفت شب» قطعا یک پله از بقیه آثار ایشان بالاتر است. از طرف دیگر، فیلم درباره تحکیم خانواده است و این نکته برایم جذابیت داشت.»


وی ادامه داد: «با توجه به اینکه در چند هفته اخیر به دلیل تعدد اکران فیلم‌ها شاهد نوعی فیلم‌سوزی بودیم، اما من معتقدم اگر فیلم خوبی اکران شود، مردم از آن استقبال می‌کنند. خوشحالم که یک بازیگر خوب امروز به کارگردانی خوبی تبدیل شده است. «شیفت شب» در 6 روز اول اکران با استقبال خوبی مواجه شده و من مطمئنم که قطعاً تا پایان هفته مرز 150 میلیون تومان را رد خواهد کرد.»


این پخش‌کننده در مورد تبلیغات فیلم گفت: «بخش دولتی از همه امکانات تبلیغاتی بهره‌مند است، اما بخش خصوصی نمی‌تواند از این امکانات استفاده کند و تنها با حمایت مردم می‌تواند سرپا بماند.»


ادامه نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص یافت. نیکی کریمی در پاسخ به اولین پرسش با این مضمون که بازیگری برایش مهم‌تر است یا کارگردانی، گفت: «همه این سؤال را از من می‌پرسند به خصوص اینکه در حال حاضر فیلم «چهارشنبه 19 اردیبهشت» را نیز به عنوان بازیگر در اکران دارم. برای فیلم «چهارشنبه 19 اردیبهشت» زحمت بسیار زیادی کشیده‌ام و حتی به خاطرش جایزه هم گرفته‌ام، بنابراین هر دو وجه بازیگری و کارگردانی برای من لذت‌بخش است. وقتی یک فیلمنامه خوب وجود داشته باشد، حضور به عنوان بازیگر در آن همانقدر برای من جذاب است که پروسه دو ساله نوشتن فیلمنامه به عنوان کارگردان برایم جذابیت دارد.»


وی در مورد منافع مالی ساخت فیلم بیان کرد: «به نظر من یک فیلم هر چقدر هم در اکران موفق باشد، نفع مالی از ساخت آن نوعی شوخی است و تنها می‌تواند درصدی از سرمایه‌ را بازگرداند. من هزینه ساخت فیلم «شیفت شب» را از سرمایه‌ای که از راه بازیگری به دست آوردم پرداخت کردم و می‌دانم که این سرمایه بازنمی‌گردد، بنابراین بعد از دو سال عملاً هیچ سود خاصی اتفاق نمی‌افتد جز اینکه عشق و علاقه باعث می‌شود همچنان این مسیر را ادامه دهم.»


در ادامه حبیب اسماعیلی نیز در مورد شرایط اکران داخلی در سینمای ایران بیان کرد: «متاسفانه پخش داخلی اشباع شده و فیلم‌ها وقتی به مرحله پخش می‌رسند، سطحی گرفته می‌شوند. خوب است سینمای ما به سمتی پیش برود که قبل از تولید یک فیلم با آدم‌های متخصص در حوزه پخش مشورت شود و حتی به نظر من باید در شورای پروانه ساخت نیز تعدادی از پخش‌کنندگان سینما حضور داشته باشند و نظر تخصصی بدهند، همان‌گونه که در تمام دنیا نیز همین روال اتفاق می‌افتد. در ایران فیلم‌ها در هر فصلی که بشود اکران می‌شوند در حالی که هر فیلم فصل اکران خودش را دارد، اما به طور مشخص برای «شیفت شب» کارهای تبلیغاتی خوبی انجام شده اما با این حال من همچنان معتقدم فیلم خوب در هر شرایطی که اکران شود، مخاطب خودش را خواهد داشت؛ مثل اتفاقی که برای «شیفت شب» افتاده است.»


نیکی کریمی: به نظر من یک فیلم هر چقدر هم در اکران موفق باشد، نفع مالی از ساخت آن نوعی شوخی است و تنها می‌تواند درصدی از سرمایه‌ را بازگرداند. من هزینه ساخت فیلم «شیفت شب» را از سرمایه‌ای که از راه بازیگری به دست آوردم پرداخت کردم و می‌دانم که این سرمایه بازنمی‌گردد، بنابراین بعد از دو سال عملاً هیچ سود خاصی اتفاق نمی‌افتد جز اینکه عشق و علاقه باعث می‌شود همچنان این مسیر را ادامه دهم

کریمی در ادامه در مورد اینکه چرا یکی از نقش‌های فیلم را خودش ایفا کرده گفت: «یکی از مسائل بسیار مهم در جامعه ما قضاوت کردن در مورد افراد است. نقشی که من ایفا کردم نقش خانمی است که طلاق گرفته و با شخص دیگری ازدواج کرده اما چون کسی از این ازدواج دوم خبر ندارد، همه در موردش قضاوت‌های نادرست دارند چون این کاراکتر برایم اهمیت خاصی داشت ترجیح دادم آن را خودم بازی کنم که بهتر و پررنگ‌تر دیده شود.»


وی همچنین در مورد انتخاب بازیگران شرح داد: «در هنگام نگارش فیلمنامه برای نقش «ناهید» به لیلا زارع فکر می‌کردم و نقش را برای او نوشته بودم، اما در مورد محمدرضا فروتن در پیش تولید به این نتیجه رسیدیم، از آنجایی که قبلا با فروتن کار مشترک داشتیم و جزئیات بازی او را به خوبی می‌شناختم تصمیم گرفتم که نقش «فرهاد» را او بازی کند.»


این بازیگر و کارگردان سینمای ایران در مورد شخصیت‌پردازی‌ها و قصه در «شیفت شب» با بیان اینکه به روانشناسی علاقه خاصی دارد، توضیح داد: «به مباحث روانشناسی بسیار اعتقاد دارم به همین دلیل هدفم نشان دادن یک شخصیت بالغ بود. شخصیت بالغ شخصیتی است که مشکلات او را از پا در نمی‌آورد، از مشکلات فرار نمی‌کند بلکه می ایستد، مقاومت می‌کند و راه حل مناسب را پیدا می‌کند. من می‌خواستم زنی را نشان بدهم که به ارزش‌های اخلاقی پایبند است و هر تندبادی او را تکان نمی‌دهد.»


کارگردان «شیفت شب» در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا قصد دارد در آینده همچنان روند فیلمسازی با مضمون پرداختن به مسائل و مشکلات زنان در خانواده و جامعه را ادامه دهد، گفت: «واقعا نمی‌دانم که فیلم بعدی‌ام چه خواهد بود. در حال حاضر قصه‌ای از یکی از نویسندگان معروف ایرانی خوانده‌ام که اتفاقا درباره مشکلات زنان نیست، بلکه در مورد یک کودک است. این قصه فکرم را مشغول کرده و قصد دارم آن را بسازم، در حال حاضر تمام ذهنم را گرفته، اما واقعا نمی‌دانم که چقدر در ذهنم باقی می‌ماند و چقدر ممکن است آن را بسازم.»


وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار آنا در مورد پرداختن متفاوت به شخصیت کودک در فیلم «شیفت شب» بیان کرد: «در سینمای ما هیچ وقت شخصیت‌پردازی درستی برای بچه‌ها صورت نگرفته است اما من می‌خواستم استرس و ترس کودکان را در خانواده‌هایی که دچار مسئله می‌شوند، نشان دهم. «ناهید» پیش از بروز مشکلات وقت زیادی را به فرزندش اختصاص می‌داد و اتفاقا یکی از دغدغه‌ها و سرگرمی‌هایش گذراندن وقت با فرزندش بود اما بعد از بروز مشکل می بینیم که دیگر نمی‌تواند برای او وقت بگذارد و حتی این بچه به نوعی وقتش را می‌گیرد و کارهایی که می‌خواهد انجام دهد را مختل می‌کند. در عین حال می‌خواستم ترس‌ها و اضطراب‌های بچه‌ها را هم نشان بدهم.»


کریمی در ادامه به مشکلاتی که زنان فیلمساز در ایران دارند پرداخت و گفت: «خیلی دلم می‌خواست همه چیز طبق برنامه پیش برود. یکی از اتفاقاتی که در خارج از ایران می‌افتد این است که همزمان با اکران فیلم، فیلمنامه آن نیز منتشر می‌شود. من هم می خواستم همزمان با اکران «شیفت شب» فیلمنامه سه فیلم «سوت پایان»، «یک شب» و «شیفت شب» را در یک کتاب چاپ کنم و این کار قرار بود توسط نشر افراز که آخرین ترجمه من را نیز منتشر کرده است صورت گیرد، اما وزارت ارشاد در پاسخ به درخواست مجوز نشر گفته به هیچ عنوان به فیلمنامه «یک شب» اجازه چاپ داده نمی‌شود و دلیل آنها هم این است که این فیلم یک زمانی توقیف بوده است، در حالی که «یک شب» سال گذشته رفع توقیف و در گروه هنر و تجربه اکران شد.»


نیکی کریمی: در سینمای ما هیچ وقت شخصیت‌پردازی درستی برای بچه‌ها صورت نگرفته است اما من می‌خواستم استرس و ترس کودکان را در خانواده‌هایی که دچار مسئله می‌شوند، نشان دهم

وی ادامه داد: «انتشار کتاب‌هایی از این دست برای کسانی که اهل کتاب هستند و دوست دارند همزمان با نمایش و دیدن یک فیلم، فیلمنامه آن را هم در اختیار داشته باشند و مطالعه کنند بسیار ارزشمند و مهم است اما متاسفانه چنین مشکلاتی وجود دارد.»


این کارگردان در پایان در مورد دیگر برنامه‌هایش همزمان با اکران فیلم گفت: «البته قصد نداشتم این برنامه را به این زودی اعلام کنم اما حالا می‌گویم که یکی از برنامه‌هایمان این است که چند نفر را که با مشکلی مشابه مشکل «فرهاد» روبه‌رو شده و در زندان هستند را پیدا کنیم و بخشی از عواید فیلم را به حل مشکل آنها اختصاص دهیم. همچنین قصد داریم در برنامه‌ای از خانمی که در سال‌های خیلی دور در تهران فیلم می‌ساخته قدردانی کنیم.»


لیلا زارع نیز در این نشست طی سخنان کوتاهی گفت: «فیلمنامه خوب و شخصیت نیکی کریمی دلیل اصلی حضورم در «شیفت شب» بود. او کمک زیادی کرد تا ما به یک تحلیل درست از نقش برسیم.»


وی همچنین در مورد اینکه ایفای نقشش چقدر بر اساس فیلنامه بوده‌، اظهار کرد: «تمام سکانس‌های فیلم بر اساس فیلمنامه بازی شد و ما فقط سکانس‌ها را چندین بار تمرین می‌کردیم و بعد از تایید خانم کریمی جلوی دوربین می‌بردیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب